Print Studio Pro

Plug-inul Print Studio de la Canon oferă legătura perfectă de flux de lucru între imagine şi produsul imprimat finit. Acest software unic este conceput special pentru imprimantele profesionale PIXMA şi vă permite să obţineţi cu uşurinţă fotografii imprimate de calitate profesională.

psp-banner

Instalarea

Plug-inul Print Studio Pro este adăugat automat la aplicaţiile foto compatibile în timpul instalării software-ului PIXMA Pro. Puteţi, de asemenea, descărca cea mai recentă versiune a acestui plug-in pentru modelele actuale de imprimante PIXMA pro sau pentru modelele Pro9000MkII şi Pro9500MkII anterioare, de pe paginile de asistenţă corespunzătoare acestora.

  Pornirea software-ului Print Studio Pro

  Pentru a porni software-ul Print Studio Pro deschideţi imaginea (sau mai multe imagini) pe care doriţi să o imprimaţi în Adobe Photoshop, Photoshop Elements sau Lightroom. Când utilizaţi Digital Photo Professional de la Canon, nu trebuie decât să selectaţi imaginile din directorul acestora.

  ps.png

  Adobe Photoshop®

  Meniul
  File (Fişier)
  >
  Faceţi clic pe Automate (Automatizare) >
  Selectaţi Canon Print Studio Pro...

  pse.png

  Adobe Photoshop Elements®

  Meniul
  File (Fişier)
  >
  Faceţi clic pe Automation Tools (Instrumente de automatizare) >
  Selectaţi Canon Print Studio Pro...

  lr.png

  Adobe Lightroom®

  Meniul
  File (Fişier)
  >
  Faceţi clic pe Plug-in Extras (Plug-inuri suplimentare) >
  Selectaţi Canon Print Studio Pro...

  dpp.png

  Canon Digital Photo Professional

  Meniul File (Fişier) >
  Faceţi clic pe Plug-in printing (Imprimare cu plug-in) >
  Selectaţi Print with Print Studio Pro (Imprimare cu Print Studio Pro)

  Aspectul ecranului principal

  Print Studio Pro oferă diferite funcţii de imprimare într-un singur ecran uşor de gestionat. Aici puteţi selecta tipul şi formatul de hârtie, puteţi seta valorile pentru gestionarea culorilor şi puteţi corecta tonurile imaginilor înainte de imprimare. Previzualizarea în timp real afişează tonurile de culoare şi marginile selectate, asigurând rezultate finale în concordanţă cu aşteptările utilizatorului.

  main screen
  PSP logo

  (1) Previzualizare în timp real a imaginii selectate
  (2) Instrumente pentru decuparea şi rotirea imaginilor
  (3) Miniaturi ale tuturor imaginilor deschise/selectate
  (4) Zonă pentru salvarea şi selectarea setărilor preferate
  (5) Zonă cu setări pentru imprimare (tip de hârtie, aspect, gestionare culori)
  (6) Butonul Print (Imprimare) cu funcţie de setare a numărului de exemplare

  Setări cheie pentru imprimare

  În zona cu setările pentru imprimare ale software-ului Print Studio Pro puteţi selecta principalele trei setări pentru imprimarea de fotografii: tipul şi formatul hârtiei, aspectul imaginii pe hârtie şi gestionarea culorilor (adică profilurile ICC).

  media type

  Setările pentru hârtie

  În secţiunea Media Type (Tip de suport) selectaţi tipul de hârtie foto de la Canon sau un alt tip de hârtie (adică Other Glossy Paper (Alte tipuri de hârtie lucioasă), Other Fine Art Paper (Altă hârtie pentru producţie artistică) sau Canvas (Pânză)).

  Selectaţi formatul corect de hârtie şi tava de hârtie relevantă (Rear Tray (Tavă posterioară) sau Manual Feed (Alimentare manuală)). În mod normal, tipurile de hârtie lucioasă, satinată şi mată sunt încărcate în tava posterioară automată, iar tipurile de hârtie mai groasă şi mai grea trebuie introduse în alimentatorul manual.

  Setările pentru aspectul imaginilor

  Există aspecte presetate pe care puteţi alege, de exemplu, imprimarea fără sau cu margini, precum şi plasarea a 2 sau 4 imagini pe o coală de hârtie. La imprimarea cu margini puteţi ajusta dimensiunea imaginii foarte simplu, trăgând de colţurile acesteia în fereastra de previzualizare sau puteţi alege dimensiunile exacte ale imaginii sau marginilor, în mm, din meniul pentru aspect.

  Puteţi centra uşor imaginea pe hârtie cu ajutorul meniului pentru aliniere şi puteţi chiar adăuga un aspect personalizat în listă (dând clic pe butonul cu simbolul plus), care să fie disponibil pentru proiectele ulterioare.

  Layout
  profile 2

  Gestionarea culorilor

  Imprimantele PIXMA Professional Photo vă permit să imprimaţi fotografii care să semene cât mai mult posibil cu imaginile afişate pe monitor.

  Pentru rezultate optime setaţi modul color la ICC profile (Profil ICC), setaţi profilul imprimantei la „auto” pentru hârtii Canon sau selectaţi profilul ICC corespunzător pentru alte tipuri de hârtie. Opţiunea Rendering intent (Intenţie de redare) trebuie setată la „perceptual” (perceptiv).

  Setări suplimentare

  Print Studio Pro dispune de funcţii suplimentare care vă permit să obţineţi rezultate în concordanţă cu ideile dvs. creative. Puteţi adăuga text la fotografii; puteţi alege modul fotografic alb-negru, salva setările preferate şi multe altele.

  Imprimarea monocromă şi folosirea stratului transparent

  Selectaţi modul „Print Black and White Photo” (Imprimare fotografii alb-negru) pentru a transforma imaginea color într-una monocromă sau pentru a realiza fotografii alb-negru cu aspect mai natural pornind de la imagini care sunt deja monocrome.

  Alegând opţiunea „Clear coat the entire page” (Strat transparent pe întreaga pagină) aplică tehnologia Chroma Optimiser (când este disponibilă) pentru întregul material imprimat ceea ce îmbunătăţeşte strălucirea. În mod implicit cerneala transparentă este aplicată numai pe zonele acoperite cu cerneluri colorate.

  Black & White
  text printing

  Adăugarea de text la fotografii

  În secţiunea cu setările pentru text (integrată în secţiunea pentru aspect) puteţi adăuga un antet, note de subsol, numere de pagină şi informaţii privind drepturile de autor, toate personalizate, sau informaţii despre realizarea fotografiei (dacă sunt disponibile în datele despre imagine).

  Fontul, dimensiunea şi culoarea textului pot fi personalizate. Pentru majoritatea setărilor de text este necesar aspectul cu margine.

  Corecţii ale imaginilor

  La imprimarea unei imagini alb-negru, puteţi specifica cu uşurinţă un ton cu un singur clic, pentru a îmbogăţi fotografiile monocrome cu tonuri mai calde sau mai reci. Imaginile color pot fi ajustate în fiecare direcţie de culoare.

  Funcţia privind modelul de imprimare vă permite să imprimaţi pe o coală miniaturile fotografiilor ajustate în direcţia culorii sau luminozităţii şi contrastului selectate.

  Corrections

  Condiţiile de vizualizare recomandate pentru ecran, pentru imprimarea corespondenţei culorilor:

  Setările ecranului
  Colour temperature (Temperatura de culoare) D50 (5000K)
  Luminance (Luminanţă): 120 cd/m2
  Gamma: 2,2

  Lumina ambientală:
  Lămpi fluorescente D50 proiectate pentru evaluarea culorilor (temperatura de culoare: 5000 K, proprietăţi înalte de redare a culorilor)
  Luminozitate la vizualizarea materialelor imprimate: 500lx ± 125lx