Istoricul Canon Inc.

Fişier PDF cu istoricul companiei Canon Inc.

Descărcaţi istoricul Canon Inc. Ltd [PDF 149KB]

Profilul corporaţiei: Canon Inc., cu sediul central la Tokyo, în Japonia, este unul dintre principalii inovatori şi furnizori mondiali de soluţii de imagistică pentru companii şi consumatori. În 1933 a fost înfiinţată prima societate comercială Canon, Kwanon, iar câţiva ani mai târziu, în 1937, a fost fondată Precision Optical Industry Co. Ltd, predecesoarea Canon Inc. În prezent, compania dezvoltă, produce şi comercializează o gamă largă de copiatoare, imprimante, aparate foto, produse optice şi alte dispozitive pentru a îndeplini diversitatea cerinţelor clienţilor. Canon este o marcă recunoscută la scară mondială şi se bucură de încrederea persoanelor fizice, a familiilor, a companiilor şi a sectorului industrial.

Filozofia corporatistă - Kyosei: Filozofia corporatistă Canon este sintetizată de cuvântul Kyosei, care înseamnă a trăi şi a munci împreună pentru binele comun. Această filozofie stă la baza tuturor acţiunilor Canon, de la dezvoltarea unor metode de producţie durabile la furnizarea unei oferte mai variate consumatorilor.

Priorităţi strategice: Canon doreşte să ofere dezvoltare durabilă prin transformare rapidă, cu obiectivul de a ajunge în topul mondial al celor mai bune 100 de companii. Diversificarea în noi domenii de afaceri şi extinderea în arii precum imagistica medicală, imprimarea foto de producţie, camerele de reţea, cinematografia profesională şi realitatea mixtă, precum şi extinderea afacerilor prin oportunităţi M&A vor juca un rol esenţial în dobândirea obiectivului dorit. Extinderea globală prin trei sedii regionale va duce la propulsarea strategiei Canon prin creşterea inovărilor şi a producţiei de produse adaptate nevoilor pieţei.

Performanţe financiare: valoarea netă a vânzărilor consolidate ale Canon Inc. în al doilea trimestru al anului fiscal 2014 a fost de 926,8 miliarde de yeni japonezi (9,2 miliarde de dolari americani sau 6,7 miliarde de euro*).
Sumele în dolari şi euro sunt menţionate doar pentru uşurinţa cititorului, fiind calculate din yeni japonezi la un curs valutar de 101 JPY = 1 dolar american şi, respectiv, 138 JPY = 1 euro (cifre ale T2 2014), cursul de schimb aproximativ de pe piaţa de schimb valutar din Tokyo la data de 30 iunie 2014.

Structura companiei: Canon este de părere că un factor esenţial al succesului său constant este înfiinţarea unor organizaţii distincte de dezvoltare, producţie şi vânzări în fiecare regiune a lumii.

Cu aproximativ 194.000 de angajaţi la nivel mondial, Canon are filiale de producţie şi marketing în Japonia, Americi, Europa, Asia şi Oceania, precum şi o reţea mondială de cercetare şi dezvoltare cu companii care operează în Statele Unite, Europa, Asia şi Australia.

Principalele activităţi ale grupului Canon

Unitate comercială pentru birouri: dispozitive multifuncţionale digitale de reţea pentru birouri (MFDs), multifuncţionale digitale de reţea color, multifuncţionale digitale de reţea personale, copiatoare pentru birou, copiatoare color, copiatoare de uz personal, imprimante laser

Unitate de imprimare de producţie: imprimante cu jet de cerneală de format mare, imprimante digitale de producţie

Unitatea comercială pentru produse de larg consum: aparate foto DSLR, aparate foto digitale compacte, obiective interschimbabile, camere video digitale, imprimante multifuncţionale cu jet de cerneală, imprimante cu jet de cerneală şi o singură funcţie, scanere de imagine, echipamente de difuzare, calculator

Unitate comercială pentru domeniul industrial şi alte domenii: echipament semiconductor de litografie, echipament LCD de litografie, echipament de înregistrare pentru imagistică medicală, produse oftalmice, capete magnetice, micromotoare, computere, terminale utile, scanere de documente

Fabricaţie şi producţie: procesele de producţie Canon evoluează constant în încercarea companiei de a furniza clienţilor produse de calitate superioară într-o manieră oportună. Prin reforme precum producţia în celulă şi producţia automatizată, Canon tinde spre inovarea sistemului de producţie în toate etapele sale: achiziţie, producţie şi distribuţie. Canon se străduieşte, de asemenea, să aibă un impact pozitiv asupra mediului prin achiziţia de piese şi materiale care respectă mediul şi printr-o distribuţie eficientă.

Fabrica Toride, înfiinţată în 1961, este responsabilă pentru fabricarea de produse de imagistică pentru birou pentru Canon, utilizând sistemul unic de producţie de celulă al companiei, lansat în urmă cu aproximativ 14 ani.

Sistemul de producţie în celulă, care elimină procesele care utilizează benzi transportoare, implică echipe mici de muncitori, sau celule, care asamblează produsele de la început până la sfârşit. Numărul de operaţii executate de fiecare muncitor se bazează pe nivelurile de competenţă individuală. Această metodă de producţie a contribuit la creşterea substanţială a eficienţei de producţie, permiţând de asemenea flexibilitate în volumele de producţie.

Cercetare şi dezvoltare şi tehnologie: Canon s-a angajat în proiecte de cercetare şi dezvoltare de ultimă generaţie ca mijloc vital de a furniza produse unice, cu tehnologie brevetată. În anul fiscal 2013, Compania a investit 306,3 miliarde de yeni japonezi în cercetare şi dezvoltare, ceea ce reprezintă peste 8 % din vânzări. În 2013, Compania a obţinut 3.825 de patente* în Statele Unite, ceea ce o plasează pe locul al treilea între toate corporaţiile. Această realizare a marcat al 28-lea an consecutiv în care Canon s-a înscris între primele cinci companii din SUA care au primit patente.

Cele cinci motoare de imagine unice dezvoltate de Canon antrenează tehnologia din spatele tuturor produselor Canon curente şi au fost create prin integrarea unei serii de tehnologii dezvoltate pe parcursul istoriei Canon:

Motorul de captură de imagini – Rezoluţie ridicată şi calitate superioară a imaginii pentru tehnologiile pentru obiectiv, senzor şi de procesare a imaginii

Motorul electrofotografic – Tehnologia electrofotografică stă în centrul imprimantelor şi copiatoarelor cu rază laser, care au fost apreciate ca fiind cele mai bune din lume

Motorul cu jet de cerneală – Capabil să furnizeze picături de cerneală microscopice, de până la un picolitru (o trilionime dintr-un litru), făcând chiar posibilă fabricarea de cipuri ADN

Motorul fotolitografic – Tehnologia Canon de expunere a materialelor semiconductoare la lumină integrează cele mai noi descoperiri în materie de tehnologii optice şi de poziţionare ultraprecisă

Motorul de afişare – Tehnologia de afişare pe ecran plat de generaţie următoare furnizează imagini de înaltă calitate pe un ecran mare, cu un consum scăzut de energie

Pentru informaţii suplimentare despre activităţile grupului Canon la nivel mondial, accesaţi www.canon.com.

*Sursa: Biroul de Patente şi Mărci din SUA; Numărul a fost calculat pe baza anunţurilor săptămânale.