Christine Sonvilla looking through printed copies of photographs scattered on a table.

IMPRIMARE

Imagini cu impact: de ce imprimarea face diferenţa

Dacă doriţi să deveniţi un fotograf mai bun, este foarte important să puteţi identifica caracteristicile unei imagini care vă place sau vă displace şi aspectele care ar putea fi îmbunătăţite. Cel mai uşor mod de a face acest lucru este să imprimaţi o copie fizică, care reprezintă cu acurateţe culorile şi calitatea imaginii, şi pe care o puteţi ţine în mână şi examina atent.

Timp de peste un deceniu, Christine şi soţul ei Marc Graf s-au specializat în fotografia de natură sălbatică, cu accent pe conservare. Munca lor a fost publicată în cărţi şi reviste din întreaga lume, inclusiv în National Geographic.

„O fotografie imprimată arată altfel decât pe ecran”, spune Christine, „aşa că este o sarcină crucială să imprimaţi imagini şi să le priviţi cu alţi ochi. Identificaţi ce vă place şi ce nu vă place la imagine, apoi folosiţi aceste informaţii la următoarea şedinţă foto. Aflaţi cum să corectaţi greşelile pe care le-aţi observat. Cu cât faceţi aceasta mai mult, cu atât curba de învăţare va fi mai rapidă.”

„Impactul creat de o imagine imprimată va fi întotdeauna mai substanţial decât cel al imaginilor digitale de pe internet sau de pe platformele de socializare, unde în fiecare zi apar mii de imagini”, adaugă Marc. „Cu o imagine imprimată, este ceva special.”

Christine and Marc stand by a printed version of one of their shots displayed as part of an outdoor exhibition in a forest.
Christine şi Marc încearcă modalităţi inovatoare de a-şi prezenta munca, inclusiv expoziţii în aer liber care leagă oamenii de natură nu doar prin imagini, ci chiar prin împrejurimile în care se găsesc. Fotografiile imprimate trebuie să fie în mod natural mari, robuste, vii şi atrăgătoare.

Pentru imprimarea acasă, imprimanta wireless 3 în 1 elegantă Canon PIXMA seria TS8350 este ideală. Cu şase cerneluri individuale şi cu tehnologia FINE de la Canon, această imprimantă multifuncţională A4 poate produce materiale imprimate la calitate de laborator foto şi poate gestiona totodată proiecte de lucru şi pentru distracţie în familie. Utilizând cerneala ChromaLife100 de la Canon, vă puteţi bucura de imagini imprimate care durează mai mult, putând fi păstrate până la 100 de ani în albume. Există chiar şi un slot pentru carduri SD, astfel că puteţi imprima direct de pe cardul de memorie.

Indiferent de imprimanta pe care o folosiţi, cum poate imprimarea să vă îmbunătăţească fotografia? Christine şi Mac îşi împărtăşesc opiniile de cunoscători.

Prezentaţi imaginile într-o lumină nouă

A Canon   Colorado 1640 printing out a large-scale shot of a brown bear in a forest.
Atunci când Christine şi Marc trebuie să imprime imagini în mărime naturală ale subiecţilor lor, ei se bazează pe standardul profesional Colorado 1640.

Imprimarea oferă o modalitate de vă prezenta fotografiile preferate altfel decât prin USB. De ce să nu realizaţi un album cu cele mai bune fotografii şi să îl arătaţi şi prietenilor? Natura fizică a imprimării conferă imaginilor o valoare mai mare, mai ales dacă sunt făcute cadou.

„Vor exista numeroase ocazii în care vă uitaţi la o fotografie imprimată şi spuneţi: «O, nu mi-am dat seama că asta apărea în fotografie»”, spune Christine.

Fiind expozanţi pasionaţi, Christine şi Marc folosesc Canon imagePROGRAF Pro-1000 pentru a-şi imprima şi evalua imaginile, profitând de capacitatea sa de a imprima până la dimensiunea A2 şi de precizia culorilor sistemului său cu 12 cerneluri. Pentru o şi mai mare versatilitate, inclusiv afişaje grafice de dimensiunea unui banner şi imprimări în mărime naturală, demne de expoziţii, ale subiecţilor lor, care includ o mulţime de specii pe cale de dispariţie, cum ar fi urşii de munte şi pisicile mari, cuplul s-a bazat pe Colorado 1640.

Imprimarea generează mai multe opinii

A close up shot of a red squirrel on the driveway to a stately manor in Vienna.
Procesul de selectare a fotografiilor de imprimat – indiferent dacă imprimaţi imagini pentru a le atârna pe pereţi sau pentru a le afişa la o expoziţie – vă va învăţa cum să distingeţi imaginile bune de la nereuşite.

Uneori, pentru a avansa este nevoie să reveniţi, iar pentru a îmbunătăţi modul în care fotografiaţi trebuie să fiţi sincer atunci când vă evaluaţi munca. Utilizarea unei imprimante precum Canon PIXMA seria TS8350 poate să susţină acest proces.

Examinarea unui lot de fotografii pentru a selecta o imagine de imprimat vă forţează să vă perfecţionaţi abilităţile de identificare a atributelor care fac ca o imagine să fie bună. Dacă tot nu sunteţi sigur, întrebaţi alte persoane, după cum vă sfătuieşte Marc.

„Cel mai bun feedback, bun şi rău, îl primim atunci când ne prezentăm imaginile imprimate la expoziţii”, spune el. „Privitorul se concentrează cam pe zece imagini, comparativ cu sute, posibil, pe Instagram. Restrângându-le sfera de concentrare, imaginile par mai reale, mai serioase. Oamenii îşi exprimă mai sincer opiniile, ceea ce – având în vedere contextul fotografiei de conservare – este cu atât mai important.”

Păstraţi acurateţea culorilor

Wildlife photos by Christine Sonvilla and Marc Graf on display in an outdoor exhibition in a forest.
Imprimările de dimensiuni mari ale lui Christine şi Marc, produse pe Colorado 1640 cu tehnologia inovatoare UVgel, rămân clare şi strălucitoare chiar şi când sunt afişate în aer liber.

Una dintre principalele probleme cu distribuirea imaginilor online este lipsa de control asupra modului în care alţii vă văd munca şi în special asupra modului în care apar culorile. Utilizând o imprimantă Canon PIXMA seria TS8350 cu tehnologie pentru cerneală ChromaLife100, fotografiile imprimate vor avea atât culori vii, cât şi o calitate ridicată, timp de până la 100 de ani* într-un album.

„Unul dintre motivele pentru care am ales imprimantele Canon este faptul că produc culori mult mai durabile”, afirmă Christine. „Chiar şi după un an întreg afară, expuse radiaţiilor UV, imaginile noastre arată ca şi cum ar fi fost imprimate cu doar o zi în urmă, aşa că putem reutiliza fotografiile din expoziţiile noastre an după an.”

Articol scris de Natalie Denton


* Pe baza testării accelerate de către Canon în spaţii întunecate, în condiţii controlate de temperatură, umiditate şi gaz, simulând păstrarea într-un album cu coperte de plastic. Canon nu poate garanta longevitatea materialelor imprimate; rezultatele pot varia în funcţie de imaginea imprimată, timpul de uscare, condiţiile de expunere/păstrare şi factorii de mediu.

Articole conexe
The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

SFATURI PENTRU IMPRIMARE

Întrebări frecvente despre imprimante, cerneală şi hârtie

Expertul Canon Suhaib Hussain răspunde la întrebări frecvente despre tehnologiile imprimantelor, cerneală şi hârtie.

A squirrel looks up, paws in front of its body, surrounded by a field of white daisies and lush green grass up to its shoulders.

FOTOGRAFIEREA NATURII SĂLBATICE

Fotografiaţi cu scop: cum să fotografiaţi natura şi să faceţi diferenţa

Christine Sonvilla şi Marc Graf dezvăluie cele mai importante sfaturi pentru fotografierea naturii sălbatice şi creşterea gradului de conştientizare în ceea ce priveşte conservarea.

A before and after image of a marshy landscape, unedited on the left and in black and white on the right.

NOŢIUNI DE BAZĂ ALE EDITĂRII

Cum să editaţi imaginile cu peisaje pentru imprimare

Tehnici de editare care vă vor transforma fotografiile cu peisaje în lucrări de artă.

Produse conexe

Articole conexe

Get Inspired (Inspiră-te) este principala sursă de sfaturi utile privind fotografia, ghiduri de achiziţie şi interviuri interesante – tot ce aveţi nevoie pentru a găsi cel mai bun aparat foto sau cea mai bună imprimantă şi pentru a vă realiza următoarea idee creativă.

Înapoi la toate Sfaturile şi tehnicile