silhouette of woman in-front of city scape

Noţiunile de bază ale fotografiei

Sfaturi şi cele mai bune obiective pentru fotografia bokeh

Fotografii DSLR adoră zonele nefocalizate ale fotografiilor lor; este un mod de a-şi diferenţia imaginile de cele realizate cu aparate foto de nivel de bază şi smartphone-uri, cu care se obţin dificil zone exagerate, nefocalizate. Bokeh este termenul folosit pentru a descrie calitatea şi caracteristicile acestor zone nefocalizate şi este cel mai vizibil în porţiunile luminoase estompate.

Nivelul de bokeh creşte când imaginea dvs. are o adâncime mică a câmpului sau o zonă nefocalizată mai mare. Astfel, controlarea nivelului de bokeh din imaginile dvs. depinde de mărirea zonelor neclare. Mai jos găsiţi câteva modalităţi de a adăuga neclaritate imaginilor prin reducerea adâncimii câmpului, ceea ce conferă efect bokeh imaginilor dvs.

1. Utilizaţi un obiectiv „rapid” – adică unul cu diafragmă maximă mare; recomandăm EF 85mm f/1.8 USM sau EF 50mm f/1.8 STM

2. Fotografiaţi cu o diafragmă mare – utilizând modul Prioritate de diafragmă (AV) sau Manual (M) de pe aparatul foto, selectaţi o diafragmă largă (număr f/ mic) pentru a reduce adâncimea câmpului şi a mări distanţa nefocalizată faţă de subiectul focalizat.

3. Mărirea distanţei dintre subiect şi fundal va estompa şi mai mult fundalul.

ornate lamp in-front of bokeh effect

4. Apropiaţi-vă – reducând la minimum distanţa dintre dvs. şi subiect, veţi mări porţiunea din fundal care este nefocalizată.

5. Utilizaţi distanţe focale mai mari pentru a mări spaţiul nefocalizat din fotografii. Dacă aveţi un obiectiv cu zoom, faceţi zoom la distanţa focală maximă. Obiectivele cu o distanţă focală de 200 mm sau peste vor produce zone neclare şi mai mari.

Articole conexe
How to use natural light

ILUMINARE PENTRU FOTOGRAFII

Cum se foloseşte lumina naturală

Veţi constata o îmbunătăţire uriaşă a calităţii fotografiilor dacă ştiţi cum să folosiţi lumina în avantajul dvs. Şi nu va trebui să investiţi în echipamente noi pentru a vedea rezultatele.

The difference a portrait lens makes

PORTRETE

Diferenţa adusă de un obiectiv pentru portrete

Există o serie de obiective specializate concepute pentru genuri specifice, cum ar fi fotografia portret, care pot face o mare diferenţă pentru fotografiile dvs.

Take better portraits

PORTRETE

Portrete în condiţii de iluminare dificile

Portretele pe timp de noapte pot fi dificile. Citiţi despre cum să vă îmbunătăţiţi aptitudinile în materie de portrete.

6. Alegeţi subiecţi cu zone luminoase vizibile în zona nefocalizată. Zonele luminoase se referă la sursele de lumină din imagine; aşadar, luminiţele sau razele soarelui prin frunzele copacilor produc sfere şi forme frumoase de lumină estompată sau efect bokeh.

7. Nu uitaţi de prim-plan – se poate obţine o zonă nefocalizată şi în prim-planul imaginilor. Încercaţi să amplasaţi subiectul şi mai mult în plan secundar şi să includeţi unele detalii din prim-plan în apropierea obiectivului aparatului foto.

8. De asemenea, puteţi decupa forme în carton şi le puteţi aşeza în faţa obiectivului pentru a obţine efecte interesante. Urmăriţi videoclipul aici:

Îmbunătăţirea calităţii în comparaţie cu nivelul de bokeh depinde de obiectivul pe care îl utilizaţi. Deosebit de vizibilă în zonele luminoase nefocalizate, forma unor raze de soare fragmentate estompate este generată de deschiderea sau orificiul creat de lamelele diafragmei obiectivului. În general, obiectivele cu mai multe lamele de diafragmă produc o deschidere mai circulară şi un efect bokeh mai plăcut.

 silhouette of woman in-front of city scape with zoom

Produse conexe

Articole conexe

Inspiră-te este principala sursă de sfaturi utile privind fotografia, ghiduri de achiziţie şi interviuri interesante – tot ce aveţi nevoie pentru a găsi cel mai bun aparat foto sau cea mai bună imprimantă şi pentru a vă realiza următoarea idee creativă.

Înapoi la toate Sfaturile şi tehnicile