APARATE FOTO PORTABILE

Descoperiţi lumea de aproape cu Canon PowerShot ZOOM

Mic, uşor şi cu zoom puternic – aflaţi modul în care acest aparat foto de buzunar vă poate ajuta să vedeţi mai departe.
O fată cu o căciulă de lână stă cu părinţii ei în pădure, toţi trei uitându-se la ceva în depărtare în timp ce tatăl foloseşte un aparat foto Canon PowerShot ZOOM.

Iubitorii de natură, excursioniştii şi amatorii de sporturi se pot transpune în mijlocul acţiunii cu noul Canon PowerShot ZOOM. Un aparat foto de buzunar cu formă de monocular, care dispune de un zoom optic echivalent cu 100 mm şi 400 mm, precum şi un zoom digital de până la 800 mm; acest aparat foto vă va permite să surprindeţi subiecţii de la o distanţă considerabilă, fără să pierdeţi acţiunea.

Canon PowerShot ZOOM este un aparat impresionant şi uşor de folosit pentru oricine îşi doreşte caracteristicile oferite de un zoom lung, de care nu beneficiază pe smartphone sau dispozitivele mobile. Este ideal atât pentru fotografii amatori, cât şi pentru familii. Katy Stern, bloggeriţa care deţine site-ul de călătorie Otis and Us şi care îşi relatează aventurile în aer liber, a testat Canon PowerShot ZOOM la o plimbare prin pădure cu soţul şi cei trei mici copii ai lor. În acest articol, ea îşi prezintă părerea despre noul echipament.

O familie compusă din doi adulţi şi trei copii ţinându-se de mâini şi plimbându-se prin pădure într-o zi de toamnă răcoroasă.

Katy şi soţul ei petrec cât mai mult timp posibil mergând în aventuri în familie. Aparatul compact şi cu greutate redusă Canon PowerShot ZOOM le-a permis să se apropie mai mult ca niciodată de natură, pentru a-şi înregistra experienţele.

Este uşor de luat la drum

O persoană cu un aparat foto Canon PowerShot ZOOM.

Aparatul în stil monocular Canon PowerShot ZOOM este un aparat foto micuţ cu super-zoom, care realizează fotografii de înaltă calitate şi filme Full HD, fiind perfect pentru familiile cărora le plac aventurile în aer liber.

O femeie îşi pune un aparat PowerShot ZOOM în buzunarul gecii de piele.

Cu un design elegant şi compact, Canon PowerShot ZOOM este suficient de mic pentru a putea fi transportat în buzunar.

Cântărind doar 145 de grame, acest aparat foto de buzunar nu vă va împovăra, fiind astfel ideal pentru ieşirile în aer liber, când ştiţi că vă veţi dori un zoom versatil pe lângă camera smartphone-ului. „Îmi place foarte mult că este atât de mic şi compact”, spune Katy. „Este atât de uşor de luat peste tot, nu trebuie decât să-l scoţi când ai nevoie de el. Plecările pot fi dificile atunci când sunt şi copii, deoarece trebuie să transporţi atât de multe lucruri – genţi, haine, mâncare, apă – astfel că deseori nu este suficient spaţiu şi pentru un aparat foto mare şi obiective. Aceasta este soluţia perfectă.”

Pentru a oferi o utilizare uşoară, Canon PowerShot ZOOM a fost conceput pentru o încărcare flexibilă. Puteţi încărca unitatea acasă prin conectorul USB-C utilizând un încărcător compatibil sau puteţi folosi un acumulator extern dacă sunteţi în deplasare.1 După ce s-a încărcat, poate realiza până la 150 de fotografii sau până la 60 de minute de înregistrări video în total (de câte 10 minute).2

Este uşor de utilizat oricând

Un fluture galben cu pete negre aşezat pe un trunchi de copac, ascuns în spatele ierbii înalte.

Canon PowerShot ZOOM este ideal pentru fotografierea naturii sălbatice, fără a speria subiecţii3.

O femeie în geacă de piele priveşte prin vizorul unui aparat foto Canon PowerShot ZOOM.

Canon PowerShot ZOOM a fost conceput pentru a fi utilizat cu o singură mână, fiind o opţiune simplă pentru fotografii începători.

Fiind conceput pentru fotografierea cu o singură mână, lui Katy i s-a părut că este un aparat foto cu adevărat simplu şi comod. „Este un aparat foto excelent pentru începători, deoarece nu are multe butoane şi nici instrucţiuni complicate. Nu trebuie decât să fotografiaţi şi să mergeţi mai departe”, spune ea.

Vizorul electronic (EVF) are aceleaşi specificaţii cu cele ale unui aparat foto mirrorless precum Canon EOS M50 (2,36 de milioane de puncte, rată de reîmprospătare de 60 cps), aşa că nu trebuie decât să-l îndreptaţi spre subiect, să încadraţi, să faceţi zoom până la distanţa dorită şi să fotografiaţi. Astfel, PowerShot ZOOM este aparatul foto ideal pentru fotografii de toate vârstele şi cu orice nivel de experienţă. „Fata noastră cea mai mare întreba dacă va primi şi ea un aparat foto ca acesta de ziua ei de naştere”, spune Katy. „A început să o intereseze cu adevărat fotografia, ceva ce mi-aş dori să încurajez.”

Pe măsură ce se afunda în pădurea plină de culori de toamnă, Katy a descoperit că, mulţumită senzorului de 1/3 inchi cu rezoluţie de 12 MP al aparatului foto, putea, împreună cu copiii, să surprindă vieţuitoare sălbatice care se mişcau rapid, fotografiind la viteze de până la 10 cadre pe secundă. „Nu sunt nici pe departe fotograf profesionist”, recunoaşte ea. „Însă îmi place foarte mult să realizez fotografii, motiv pentru care am început acest blog. Îmi place foarte mult să fotografiez copiii şi activităţile noastre în aer liber şi sper ca în timp să mă perfecţionez. Acest aparat foto este bun pentru toate nivelurile de experienţă, aşa că sper să mă ajute cu asta.”

Puteţi surprinde detalii de la distanţă

O pasăre mică aşezată pe o creangă, ascunsă printre frunze.

Cu capacităţile sale de focalizare automată, Canon PowerShot ZOOM simplifică urmărirea păsărilor în pădure. Fotografiile obţinute au fost clare şi precise.

Un băiat privind prin vizorul unui aparat foto Canon PowerShot ZOOM.

Designul simplu al aparatului Canon PowerShot ZOOM îl face incredibil de uşor de utilizat.

Deşi acest aparat foto compact este la fel de uşor şi de portabil ca un smartphone, la atât se rezumă similarităţile. „Acest aparat foto este la fel de uşor de transportat ca smartphone-ul, însă are avantajul suplimentar oferit de un zoom impresionant”, spune Katy. De obicei, camerele foto de pe smartphone-uri au zoom optic limitat, ceea ce înseamnă că nu dispun de un interval de distanţă focală mare cu o stabilizare eficientă a imaginii. Canon PowerShot ZOOM oferă echivalentul unui teleobiectiv de 400 mm într-o formă compactă, cu opţiunea de a utiliza zoomul digital până la 800 mm, ceea ce vă aduce mai aproape decât este posibil cu un smartphone obişnuit.

Intervalul rezultat ar trebui să ajute pasionaţii de natură, excursioniştii şi amatorii de sporturi să se apropie de acele momente speciale care au loc la distanţă, cum ar fi păsările rapide din grădină, leii care trândăvesc prin copaci în Serengeti, detaliile complexe ale unor puncte de atracţie emblematice sau expresia triumfătoare a unui atlet care îşi atinge obiectivul.

Un interval impresionant necesită o stabilizare impresionantă a imaginii, iar stabilizatorul optic de imagine de pe Canon PowerShot ZOOM se ridică la înălţimea aşteptărilor, menţinând imaginile stabile şi subiecţii focalizaţi, chiar şi la aceste distanţe focale mai lungi. „Fotografiile şi videoclipurile din aventurile noastre în pădure sunt cu adevărat clare”, spune Katy, care se află de multe ori în mijlocul naturii. „Mi-a plăcut foarte mult să fac fotografii, atât cu copiii, cât şi cu natura sălbatică, şi au ieşit foarte clare.”

Fotografiaţi şi filmaţi la apăsarea unui buton

O fată cu căciulă de lână se uită prin vizorul unui aparat foto Canon PowerShot ZOOM.

Simplitatea aparatului Canon PowerShot ZOOM înseamnă că puteţi încadra şi realiza fotografia în numai câteva secunde.

În timp ce se plimbau prin pădure, Katy şi familia ei au descoperit o multitudine de vietăţi sălbatice de fotografiat, comutând deseori de la fotografii de 12 MP la filme Full HD. „Mi se pare că deseori ratez multe din viaţa de zi cu zi deoarece smartphone-urile pot distrage atenţia atât de mult”, spune Katy. „Canon PowerShot ZOOM este un echipament foarte simplu şi captivant, care vă îmbunătăţeşte experienţa în natură. Zoomul vă duce mult mai aproape, astfel încât să fiţi cât mai mult posibil în mijlocul acţiunii.”

Focalizarea automată (AF) a aparatului foto este excelentă pentru focalizarea rapidă pe subiecţii principali în condiţii bune de iluminare. Ce alte caracteristici li s-au părut utile? „Focalizarea automată cu recunoaştere feţei a fost o surpriză neaşteptată”, spune Katy. „Cu aceasta am putut să-mi urmăresc copiii în timp ce alergau printre copaci, la fel de uşor cum am putut surprinde un iepure sărind printre ferigi în depărtare.”

Funcţionează perfect cu smartphone-ul

O femeie ţine în mână un aparat foto Canon PowerShot ZOOM pentru a-l conecta wireless cu smartphone-ul.

Funcţia Wi-Fi integrată în aparatul Canon PowerShot ZOOM i-a permis lui Katy să-şi conecteze aparatul foto la aplicaţia Canon Camera Connect gratuită de pe smartphone, putând astfel reîncadra imaginile pe telefon şi chiar fotografia de la distanţă.

Pe lângă faptul că o aduce aproape de natură prin intermediul vizorului electronic, Katy a descoperit că aparatul poate să şi partajeze vizualizarea în timp real pe smartphone prin funcţia Wi-Fi integrată în Canon PowerShot ZOOM şi posibilitatea de a se conecta la aplicaţia gratuită Canon Camera Connect. Astfel, toţi membrii familiei au putut vedea fotografia, s-au putut implica în încadrare sau chiar acţiona declanşatorul de la distanţă.2

„Conectarea la aplicaţie a fost chiar simplă – nici măcar nu a trebuit să aşteptăm ca să ajungem acasă”, spune Katy. „Tuturor ne-a plăcut funcţia de vizualizare în timp real. Posibilitatea de a fotografia la distanţă a adus întreaga familie la un loc. Vă puteţi bucura cu toţii de moment şi vedea tot ce se întâmplă pe ecran. A fost perfect în situaţiile în care copiii nu puteau vedea la ce mă uit. Le-am putut arăta ce am descoperit că se ascundea prin copaci prin simpla utilizare a funcţiei de vizualizare în timp real din aplicaţia Canon Camera Connect de pe telefon – a fost minunat.”

Pe lângă faptul că puteţi salva fotografii şi filme pe un card microSD pe care îl introduceţi în Canon PowerShot ZOOM4, puteţi profita şi de conectivitatea aparatului foto pentru a salva conţinut wireless pe smartphone, iar de pe acesta puteţi distribui imagini prietenilor şi urmăritorilor din reţelele sociale.

Articol scris de Natalie Denton

  1. Încărcătorul nu este inclus cu aparatul foto. Ca cerinţă minimă de încărcare, este necesară o sursă de alimentare conformă USB PD ce asigură minimum 5 V, 1,5 A, cu ieşire USB tip C şi care utilizează cablul USB tip C la tip C inclus. La realizarea de fotografii sau filme, aparatul este alimentat fără încărcarea bateriei interne. Timpul de încărcare cu Canon PD-E1 este de aprox. 1 oră şi 50 min.
  2. Durata maximă de înregistrare este de 9 min. şi 59 s la o filmare. Înregistrarea filmelor nu este posibilă în timpul conexiunii Wi-Fi.
  3. Toate imaginile exemplificative din articol au fost create utilizând un model de pre-producţie.
  4. Cardul de memorie nu este inclus cu aparatul foto.

Articole conexe

  • FOTOGRAFIEREA NATURII SĂLBATICE

    Bucuraţi-vă din plin de natură

    Fotograful de natură sălbatică Tolga Aktas despre cum vă poate ajuta PowerShot ZOOM să vă bucuraţi de clipă.

  • NATURĂ SĂLBATICĂ

    Monoclu versus binoclu – care este cel mai bun pentru observarea păsărilor?

    Canon PowerShot ZOOM este un aparat foto monocular de buzunar ideal pentru observarea păsărilor – dar prin ce se deosebeşte de binoclurile Canon?

  • FOTOGRAFIA DE SPORT

    Fotografia de sport cu aparate foto de tip point and shoot

    Fotografa profesionistă Molly Darlington analizează modul în care se pot surprinde momente sportive importante cu un aparat foto de buzunar.

  • FOTOGRAFIEREA NATURII SĂLBATICE

    Suflet sălbatic

    Cinci motive pentru care PowerShot SX740 HS este perfect pentru fotografia de natură sălbatică.