FOTOGRAFIA DE CĂLĂTORIE

Cele mai bune echipamente Canon pentru fotografia de călătorie

Proiectate şi construite pentru călătorie, aceste aparate foto şi obiective Canon sunt accesoriile ideale pentru călătorie, imortalizându-vă aventurile şi oferindu-vă amintiri care durează o viaţă.
O persoană scoate un aparat foto Canon cu un obiectiv Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM ataşat dintr-o geantă de mână.

Indiferent dacă exploraţi un oraş, vă plimbaţi în natură sau vă familiarizaţi cu o cultură complet diferită, cele mai bune echipamente pentru fotografia de călătorie vă vor ajuta să surprindeţi momente cheie şi să vă păstraţi amintirile speciale. Datorită conectivităţii instantanee în toată lumea, acum puteţi distribui orice, de la instantanee la vloguri de călătorie complete, prietenilor, familiei şi persoanelor de oriunde din lume care vă urmăresc – în timp real.

Pentru a crea imagini, imprimări şi videoclipuri fabuloase, aveţi nevoie de un aparat foto care să ofere rezultate bune pe tot parcursul anului, indiferent de condiţiile cu care vă confruntaţi, şi care să fie totuşi suficient de mic încât să încapă în bagajul de mână. Acelaşi lucru este valabil şi pentru obiective, care au nevoie să fie suficient de versatile pentru a ţine pasul cu cei aventuroşi, fără a face însă compromisuri în privinţa calităţii imaginii.

Sunt multe aspecte de luat în calcul, însă am pregătit un ghid al celor mai bune echipamente pentru fotografia de călătorie. Aşadar, indiferent că sunteţi un începător entuziasmat să pornească la drum, un blogger de călătorie în ascensiune care îşi propune să-şi impresioneze urmăritorii sau un creator din ce în ce mai cunoscut, dornic să-şi ducă geanta de echipamente şi conţinutul la următorul nivel, puteţi avea încredere că aveţi instrumentele necesare pentru a reuşi.

Cele mai bune aparate foto de călătorie pentru fotografii ocazionali şi vacanţele de familie: Canon EOS R100 şi Canon Zoemini S2

Doi oameni stau cu braţele unul în jurul celuilalt, zâmbind, în faţa unui rând de cabane pe plajă.

Ideal pentru vacanţele de familie, Canon EOS R100 este o opţiune accesibilă pentru cei care doresc să avanseze de la smartphone şi să realizeze imagini şi videoclipuri de calitate.

Un Canon Zoemini S2 alb este aşezat pe un album deschis, cu imagini de călătorie aranjate pe pagini.

Canon Zoemini S2 vă permite să faceţi fotografii şi să imprimaţi în mişcare – perfect pentru realizarea de albume de călătorie. Vă puteţi edita imaginile şi adăuga tuşe creative utilizând aplicaţia Canon Mini Print.

Vacanţele de familie sunt mai mult decât o evadare din rutina zilnică. Sunt timp preţios petrecut cu persoanele cele mai apropiate, în care ne sunt create unele dintre cele mai frumoase amintiri.

Canon EOS R100 vă ajută să surprindeţi momentele speciale la calitatea pe care o merită. Tehnologia Dual Pixel CMOS AF poate urmări ochii şi feţele pentru a menţine focalizat fiecare membru al familiei, chiar şi în scenele urbane aglomerate. Modul Asistenţă creativă vă oferă instrumentele necesare pentru a regla instantaneu estomparea fundalului, luminozitatea sau contrastul, în timp ce optimizorul automat de iluminare atenuează contrastul ridicat cauzat de lumina directă a soarelui pentru imagini naturale în soare orbitor.

EOS R100 este, de asemenea, partenerul perfect când apune soarele, cu funcţii avansate care vor menţine imaginile focalizate şi fără neclarităţi atunci când fotografiaţi cu aparatul în mână şi la lumină scăzută.

Conectaţi EOS R100 la aplicaţia Canon Camera Connect şi puteţi transfera instantaneu imagini de pe aparat pe smartphone pentru a le distribui pe reţelele sociale. Aplicaţia vă oferă şi posibilitatea de a eticheta geografic imaginile prin GPS, indiferent dacă aceasta vă ajută să vă organizaţi fotografiile când ajungeţi acasă sau pur şi simplu să vă mândriţi cu o destinaţie de vacanţă. Pentru fotografii de grup, puteţi utiliza modul de fotografiere de la distanţă al aplicaţiei Camera Connect pentru a nu lăsa pe nimeni pe din afară.

Dacă vă interesează un aparat ultraportabil, Canon Zoemini S2 de 8 MP este un excelent partener de călătorie, care aduce momentele preţioase la viaţă chiar în timp ce le trăiţi. Un aparat foto şi o imprimantă într-un design compact, Canon Zoemini S2 vă ajută să realizaţi selfie-uri clare, folosind oglinda încorporată şi inelul luminos pentru a vă perfecţiona postura şi expunerea. Puteţi alege apoi să imprimaţi fotografiile pe loc, în mai puţin de un minut, sau să salvaţi imaginile pe un card microSD şi să le imprimaţi mai târziu.

Asociind Canon Zoemini S2 cu aplicaţia Canon Mini Print, vă puteţi totodată examina compoziţia în modul de vizualizare live, puteţi personaliza imaginile înainte de a le imprima şi puteţi chiar imprima fotografii direct de pe smartphone.

Cele mai bune aparate foto de călătorie pentru începători şi creatorii de conţinut: Canon EOS R10 şi EOS R50

Mâini care ţin un aparat foto Canon EOS R10, cu ecranul de vizualizare în prim-plan, pe care se văd o fântână şi verdeaţă.

În timp ce Canon EOS R10 cântăreşte doar 429 g, obiectivul însoţitor Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM – la 130 g – este micuţ la rândul său, însă beneficiază de un interval de zoom general şi stabilizare optică a imaginii (IS). Alăturarea dintre cele două le oferă atât începătorilor, cât şi fotografilor experimentaţi o combinaţie puternică, dar uşoară.

Un prim-plan cu lădiţe de flori realizat cu modul Avansat A+ al aparatului Canon EOS R50.

Modul Avansat A+ al aparatului EOS R50 – unul dintre modurile inteligente de fotografiere automată – realizează mai multe imagini şi apoi le combină, astfel încât să puteţi captura imagini de cea mai bună calitate ale aventurilor dumneavoastră, cu cunoştinţe minime. Imagine realizată cu un aparat Canon EOS R50 cu obiectiv Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM la 1/160 s, f/11 şi ISO 100.

Datorită specificaţiilor tehnice impresionante, Canon EOS R10 este potrivit şi pentru pasionaţii şi creatorii de conţinut consacraţi, care au nevoie de caracteristici care să le ducă uşor conţinutul la următorul nivel.

Cu un senzor APS-C de 24,2 MP, EOS R10 produce fotografii extrem de clare şi filmări 4K imaculate la o rată uniformă de 60p pentru vloguri şi poveşti cu aspect profesional. Iar atunci când folosiţi sistemul avansat de focalizare automată, capabil să urmărească ochi, feţe, animale şi vehicule, conţinutul dumneavoastră va fi mereu clar, chiar şi în condiţii de lumină scăzută.

EOS R10 dispune şi de un ecran tactil cu unghi variabil pentru o compoziţie reuşită indiferent de unghi şi de un bliţ încorporat pentru a fotografia noaptea sau în condiţii de lumină redusă. Mai mult, cântăreşte doar 429 g, aşa că nu va fi greu de transportat în plimbările prin oraşe sau drumeţiile montane.

Pentru creatorii agili care doresc să creeze filme de călătorie de calitate mai bună pentru a le împărtăşi cu urmăritorii lor, altă variantă bună este şi Canon EOS R50, care are acelaşi senzor şi sistem AF ca EOS R10, dar are un corp mai mic şi cântăreşte doar 375 g.

Simplu şi intuitiv pentru utilizatorii care sunt familiarizaţi cu ecranul tactil al smartphone-ului, acesta înregistrează videoclipuri 4K frumoase până la 30p şi dispune şi de sistemul IS digital pentru filme pentru înregistrări fără tremur din mers. De asemenea, filmează în format vertical şi are un mod de filmare pentru demonstraţii de prim-plan pentru a prezenta alimentele neobişnuite pe care le-aţi descoperit într-o piaţă locală sau suvenirele excentrice pe care le-aţi cumpărat într-o călătorie.

Ambele aparate foto pot fi utilizate şi cu orice obiectiv Canon RF sau RF-S, oferindu-vă acces la întreaga gamă de obiective versatile, cu o mulţime de opţiuni viitoare pe măsură ce ambiţiile dumneavoastră cresc.

Cele mai bune obiective cu zoom grandangulare de nivel de bază pentru fotografia de călătorie: Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM şi RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

O persoană cu o bluză roz întinde braţul pentru a se fotografia călătorind pe o barcă, cu clădiri colorate pe ambele părţi, imagine realizată cu un aparat Canon EOS R50 cu obiectiv Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM.

Asociat cu aparatul foto Canon EOS R50 cu greutate redusă, Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM nu este excelent doar pentru fotografia de călătorie, ci şi pentru vloggingul de călătorie. Vă puteţi include cu uşurinţă în cadru pentru o fotografie, un videoclip UHD 4K 30p sau un stream live, capturând o vedere largă a peisajului din spatele dumneavoastră pentru a stabili scena. Imagine realizată cu un aparat Canon EOS R50 cu obiectiv Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM la 10 mm, 1/200 s, f/8 şi ISO 400.

Un lac înconjurat de munţi, peisajul fiind reflectat în apă cu cerul înnorat deasupra, imagine realizată cu un aparat Canon EOS R5 cu obiectiv Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM.

Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM este un obiectiv cu zoom ultra-grandangular creat pentru a-i mulţumi chiar şi pe cei mai exigenţi fotografi de călătorie. Dispunând de stabilizare optică a imaginii echivalentă cu 5 stopuri, o diafragmă maximă luminoasă de f/4,5 şi capacităţile de focalizare rapidă ale monturii Canon RF, acest obiectiv va asigura conţinut de călătorie clar şi cu aspect profesional indiferent de condiţiile de luminozitate. Imagine realizată cu un aparat foto Canon EOS R5 cu obiectiv Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM la 17 mm, 2,5 s, f/11 şi ISO 100. © Verity Milligan

Unul dintre cele mai versatile obiective Canon pentru fotografia de peisaje şi călătorie este Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM. Acest obiectiv compact, ultra-grandangular este un partener perfect pentru aparate foto precum Canon EOS R10 şi EOS R50 şi completează excelent obiectivul standard RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM. Având un design retractabil similar obiectivului de 18-45 mm, RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM cântăreşte doar 150 g şi poate fi transportat cu uşurinţă în rucsac sau buzunarul de la jachetă. Intervalul de zoom de 10-18 mm nu numai că vă permite să vedeţi literalmente imaginea de ansamblu, dar este, de asemenea, excelent pentru a surprinde o perspectivă diferită şi pentru a vă juca cu relaţia dintre elementele din prim-plan şi cele din fundal.

Cu un unghi vizual mare, RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM este totodată unul dintre cele mai bune obiective pentru vlogging de la Canon, ideal pentru situaţiile în care doriţi să vă includeţi în cadru, surprinzând totodată împrejurimile pentru a arăta scena. Sistemul lin şi aproape complet silenţios de focalizare automată STM este la fel de bun atât pentru fotografiere, cât şi pentru filmare, în timp ce corecţia automată în aparat elimină distorsiunile. Sunt create astfel imagini de înaltă calitate, naturale, demne de orice aventură de călătorie. Pentru versatilitate sporită, puteţi comuta la focalizarea manuală şi vă puteţi apropia pentru o mărire macro de până la 0,5x, ideală pentru fotografierea de prim-planuri extreme ale florei şi faunei locale pe un fundal extins. Pentru a elimina nevoia de a lua un trepied în călătorii, RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM dispune de un stabilizator optic de imagine echivalent cu 4 stopuri, valoare ce creşte la 6 stopuri când funcţionează împreună cu sistemul IBIS de pe aparate foto precum EOS R7.

Dacă vă încântă ideea unui obiectiv RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM, dar folosiţi un aparat foto full frame, Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM este alegerea potrivită. Cu un interval ultra-larg de distanţe focale, este un alt obiectiv care nu va avea probleme să includă totul în cadru, indiferent dacă filmaţi pentru vlog în centrul unui oraş cu clădiri înalte, mergeţi pe străduţele unui oraş medieval sau surprindeţi panoramele unui lanţ muntos spectaculos. Compact şi uşor, acest obiectiv RF este un accesoriu accesibil chiar şi pentru geanta de echipamente a celor care preferă să călătorească lejer, iar datorită stabilizării imaginii şi diafragmei maxime luminoase de f/4,5, oferă performanţă ridicată în condiţii de lumină schimbătoare. Fiind un obiectiv full frame, este uşor mai mare, dar totuşi foarte compact şi uşor pentru acest tip.

Cel mai bun obiectiv pentru reportaje de călătorie: Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM

O pereche de mâini ţin un aparat foto Canon EOS cu un obiectiv Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM în faţa unei cămăşi kaki.

Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM dispune de un inel de control al obiectivului care poate fi alocat diafragmei, timpului de expunere sau sensibilităţii ISO, oferindu-vă control suplimentar la îndemână – ideal pentru reglarea rapidă a setărilor în situaţii care se schimbă rapid.

Cu o distanţă focală minimă ultra-grandangulară de 24 mm, Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM este perfect pentru documentarea scenelor stradale panoramice sau pentru realizarea de portrete în mediul ambiant pentru a arăta contextul unui subiect. Obiectivul dispune totodată de stabilizare optică a imaginii pentru fotografii clare realizate cu aparatul în mână, din mers, şi de un motor de focalizare aproape complet silenţios pentru a nu deranja subiecţii şi a menţine înregistrările audio clare.

Cel mai bun obiectiv pentru vlogerii de călătorie: Canon RF 16mm F2.8 STM

O tânără care stă undeva sus deasupra unui râu cu un pod se filmează cu un aparat foto Canon EOS R6 şi un obiectiv Canon RF 16mm F2.8 STM.

Distanţa focală ultra-grandangulară a obiectivului rapid şi accesibil cu distanţă focală fixă RF 16mm F2.8 STM oferă oportunităţi creative excelente pentru creatorii de conţinut care fotografiază perspective ample.

Obiectivul ultra-grandangular RF 16mm F2.8 STM, cu diafragmă maximă f/2,8 rapidă, este capabil să surprindă o perspectivă extinsă şi oferă o serie de posibilităţi creative pentru vloggerii de călătorie şi creatorii de conţinut. Câmpul său vizual amplu este util şi atunci când înregistraţi în spaţii relativ înguste, cum ar fi dintr-o piaţă sau un muzeu, şi nu puteţi face un pas înapoi pentru a lărgi cadrul.

Obiectivul dispune de tehnologie de focalizare automată aproape complet silenţioasă cu motor secvenţial (STM), ceea ce îl face o opţiune excelentă când faceţi filmări selfie în călătorii sau doriţi să înregistraţi sunete ambiante care dau viaţă locaţiilor.

Deoarece cântăreşte doar 165 g şi măsoară puţin peste 4 cm lungime în poziţie retrasă, îl puteţi lăsa confortabil pe aparatul foto pentru o zi întreagă de vizitat obiective turistice.

Cel mai bun obiectiv compact pentru fotografia de călătorie: Canon RF 28mm F2.8 STM

Un turist zâmbitor stă pe un balcon cu un peisaj urban care se întinde în spatele său.

Dacă doriţi să avansaţi de la un obiectiv standard şi să vă îmbunătăţiţi imaginile de călătorie, obiectivul grandangular accesibil Canon RF 28mm F2.8 STM oferă toate beneficiile unui obiectiv cu distanţă focală fixă de 28 mm într-un design incredibil de compact. Imagine realizată cu un aparat Canon EOS R8 cu obiectiv Canon RF 28mm F2.8 USM la 1/1250 s, f/2,8 şi ISO 100.

Dacă dimensiunea şi greutatea sunt principalele dumneavoastră considerente la alegerea unui obiectiv pentru călătorii, Canon RF 28mm F2.8 STM în format de buzunar cântăreşte doar 120 g şi poate fi retras când nu este utilizat, ceea ce îl face şi mai uşor de pus într-o geantă sau un rucsac.

Distanţa focală versatilă de 28 mm este ideală pentru explorare, ajutându-vă să umpleţi cadrul cu scene urbane captivante, atracţii turistice impresionante sau portrete ale întregii familii, iar cu diafragma f/2,8 rapidă puteţi continua să fotografiaţi la lăsarea serii.

Deşi mic, RF 28mm F2.8 STM are o calitate optică impresionantă, cu un înveliş Super Spectra care reduce efectele de fantomă şi reflexiile, precum şi o corecţie optică încorporată inteligentă pentru fotografii şi filme mai clare.

Cel mai bun obiectiv grandangular cu distanţă focală fixă pentru fotografia de călătorie: Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

Un castron cu paste cu roşii şi busuioc fotografiat de sus, în cadru putându-se vedea şi o furculiţă, frunze de busuioc şi un mojar cu pistil, imagine realizat cu un Canon EOS RP cu obiectiv Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM.

Cu stabilizare optică a imaginii echivalentă cu 5 stopuri pentru fotografii clare cu aparatul în mână şi capacitate macro de 0,5x, Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM este alegerea ideală pentru a surprinde delicatesele savuroase ale unui restaurant de peste mări şi ţări. În plus, datorită motorului său de focalizare STM silenţios, este un obiectiv fantastic pentru vlogging şi streaming live. Imagine realizată cu un aparat foto Canon EOS RP cu obiectiv Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM la 1/125 s, f/2,5 şi ISO 800. © Natasha Alipour-Faridani

Există un motiv pentru care Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM este preferat de fotografii stradali, fotografii de portrete şi fotografii de călătorie deopotrivă. Cu un unghi suficient de larg pentru scene urbane întinse, cadre vaste cu peisaje şi prim-planuri revelatoare, cu un profil discret, o deschidere maximă rapidă a diafragmei şi o mărire macro de până la 1:2, funcţionează excelent pentru mai multe genuri.

Deşi este creat pentru aparatele foto full frame, obiectivul RF 35mm F1.8 MACRO IS STM poate fi utilizat şi pe corpuri APS-C, cum ar fi Canon EOS R10, unde poate surprinde un câmp vizual echivalent cu cel al unui obiectiv de 56 mm pe un corp full frame.

Cele mai bune aparate foto şi camere video compacte pentru vloggerii şi bloggerii de călătorie: Canon PowerShot V10 şi PowerShot G7 X Mark III

Două femei aşezate la o masă de restaurant, ţinând o farfurie în faţa unui Canon PowerShot V10 pe suportul său încorporat.

Canon PowerShot V10 are un suport reglabil încorporat şi un unghi mare de vizualizare, astfel încât să vă puteţi include însoţitorii în cadru atunci când filmaţi vloguri culinare de călătorie.

Un bărbat stă pe o plajă cu pietricele în faţa unui foc mic. Un aparat foto Canon PowerShot G7 X Mark III este amplasat pe un trepied cu un microfon pe o piatră din faţa lui.

Cu un interval mare de distanţe focale, echivalent cu 24-100 mm pe un aparat foto full frame, ultraportabilul Canon PowerShot G7 X Mark III vă oferă posibilităţi nelimitate, de la vlogging cu aparatul în mână la portretistică şi fotografia de natură sălbatică.

Când apare dorul de ducă, adesea nu e timp decât pentru a lua rucsacul şi a porni la drum. În situaţiile în care spaţiul este limitat, Canon PowerShot V10 sau PowerShot G7 X Mark III este partenerul perfect de călătorie.

Conceput pentru vloggerii pentru care smartphone-ul nu mai este suficient, Canon PowerShot V10 este o opţiune de călătorie compactă şi uşoară. Cântăreşte doar 211 g, iar senzorul său mare de 1,0 inchi produce filmări 4K frumoase cu sistemul AF Canon cu detectarea feţei pe 100 % din cadru, ceea ce înseamnă că, indiferent unde în imagine doriţi să fie punctul focal, aparatul va focaliza pe acesta, oferindu-vă flexibilitate maximă cu compoziţiile dumneavoastră.

Sistemul IS digital pentru filme menţine înregistrările stabile când vă deplasaţi, în timp ce microfoanele stereo încorporate pot surprinde atmosfera din jur, indiferent dacă este vorba de o piaţă aglomerată sau de un restaurant agitat în aer liber.

Oferind echilibrul perfect între performanţă şi profil, PowerShot G7 X Mark III dispune de un senzor de imagine mare, de 1,0 inchi, oferind fotografii impresionante de 20,1 MP şi filmări 4K într-un corp cu o lăţime puţin mai mică de 11 cm şi o greutate de doar 300 g – aşadar, dacă nu aveţi loc în rucsac, îl puteţi strecura cu uşurinţă în buzunar. În plus, puteţi trece de la fotografii la filmări şi înapoi cu o singură mişcare uşoară.

Urmează să porniţi într-o aventură? Nu uitaţi să descărcaţi aplicaţia Canon Camera Connect pentru a vă putea conecta aparatul foto la smartphone şi a vă distribui fotografiile de călătorie direct pe reţelele sociale. Aplicaţia vă permite şi să controlaţi aparatul foto de la distanţă pentru cadre fără neclarităţi şi filmări stabile.

Pentru aventurieri, aceste aparate foto şi obiective uşor de luat în rucsac sunt cu adevărat partenerii ideali, producând imagini şi filmări extraordinare, fără a vă compromite libertatea de deplasare. Pentru mai multă inspiraţie pentru fotografia de călătorie, vedeţi cum s-a descurcat fotografa profesionistă Diana Millos când a petrecut 48 de ore în frumoasa Sevilla cu aparatul foto Canon EOS R10.

Articol scris de Peter Wolinski şi Matthew Richards

Produse conexe

Articole conexe

  • VLOGGING

    Cele mai bune aparate foto, camere video şi obiective Canon pentru vlogging

    Canon produce o serie de aparate foto, camere video şi obiective care sunt ideale pentru creatorii de conţinut. Acest ghid vă va ajuta să găsiţi modelele perfecte.

  • CĂLĂTORII

    Partenerul de drum ideal

    Fotograful profesionist Martin Bissig face o călătorie în Sri Lanka cu aparatul EOS R10.

  • FOTOGRAFIA DE CĂLĂTORIE

    10 sfaturi pentru fotografia de călătorie

    Fotografa şi bloggeriţa Diana Millos îşi dezvăluie cele mai importante sfaturi pentru obţinerea unor fotografii de călătorie fascinante.

  • NOŢIUNI DE BAZĂ DESPRE FOTOGRAFIE / ÎN AER LIBER

    Sfaturi pentru fotografierea în condiţii meteo extreme

    De la protejarea echipamentului până la a avea grijă de dumneavoastră, iată principalele noastre sfaturi şi trucuri pentru a învăţa să fotografiaţi în condiţii meteo extreme.