APARATE FOTO PORTABILE

Însoţitorul ideal în următoarea dvs. aventură: Canon IVY REC

Inteligent, uşor şi portabil – descoperiţi cum aparatul foto pentru activităţi Canon IVY REC a făcut faţă provocării într-o şedinţă foto solicitantă a unei escalade.
Alpinista Molly Thompson-Smith stând pe o stâncă şi uitându-se prin vizorul unui aparat foto pentru activităţi Canon IVY REC.

Aventura oferă o evadare din cotidian, o şansă de a explora natura şi de a trăi clipa. Indiferent dacă urcaţi pe munte, alergaţi prin pădure sau coborâţi pe un râu cu caiacul, aparatul extrem de portabil şi robust Canon IVY REC nu vă va îngreuna. Conceput pentru a fi prins de rucsac, curea sau ham, aparatul foto rezistent la şocuri1 şi la apă2Canon IVY REC permite cicliştilor, celor care fac drumeţii, alpiniştilor şi rafterilor deopotrivă să-şi lase aparatele foto voluminoase şi smartphone-urile scumpe acasă şi să înregistreze pur şi simplu din mers.

Am pus aparatul Canon IVY REC în mâinile puternice şi agile ale lui Molly Thompson-Smith, o alpinistă profesionistă de 22 de ani, şi am rugat-o să îl încerce în timpul căţărărilor pe unele dintre cele mai faimoase stânci din Districtul Peak din Regatul Unit. Iată cum s-a descurcat.

Prindeţi-l şi luaţi-l cu dvs.

Alpinista Molly Thompson-Smith se dă cu talc pe mâini înainte de a începe escalada.

Alpinista Molly Thompson-Smith ia cu ea cât mai puţine echipamente în explorări şi are nevoie de dispozitive care nu o vor îngreuna.

Pantofi de alpinism, coardă şi o carabinieră pe pământ lângă un aparat foto pentru activităţi Canon IVY REC ataşat la curea.

Clema de pe aparatul foto uşor Canon IVY REC vă permite să îl prindeţi de o curea sau geantă, aşa că nu aveţi nevoie nici de buzunare.

„Cred că să aibă ceva mic şi portabil devine tot mai important pentru oamenii care vor să petreacă mult timp în aer liber”, spune Molly. „Când mă duc să fac căţărări am pantofi, protecţii, hamuri… am nevoie de foarte multe lucruri.”

„Într-o excursie de căţărări în Franţa, a trebuit să urcăm o oră până la stâncă. În prima zi mi-am luat aparatul DSLR, dar a doua zi m-am gândit că nu merită – nu merită să car o greutate în plus şi să-mi ocupe loc în rucsac. A fost păcat însă, pentru că priveliştile au fost incredibile.”

Canon IVY REC este construit pentru aventură şi conceput pentru portabilitate. Cu o lăţime de numai 110,5 mm şi cântărind doar 90 de grame, aparatul de-abia dacă a adăugat ceva greutate echipamentului lui Molly. Clema, care poate fi folosită şi ca vizor, i-a permis totodată să prindă aparatul de curea. „Mă caţăr cu un set de bucle echipate [instrumente de escaladă] la şold”, spune ea, „aşa că să am un aparat foto mic pe spate nu m-a încurcat deloc.”

Mic, dar rezistent

Alpinista Molly Thompson-Smith stând agăţată de o stâncă, cu un aparat foto pentru activităţi Canon IVY REC ataşat la curea.

Molly evita să ia un smartphone în escalade deoarece îşi făcea griji să nu îl scape, dar dorea totuşi să aibă posibilitatea să facă fotografii ale eventurilor ei.

Alpinista Molly Thompson-Smith escaladând un perete de stâncă.

Molly voia un aparat foto pentru activităţi în aer liber pentru a-şi înregistra realizările impresionante – iar Canon IVY REC a făcut faţă cu brio provocării.

Molly vrea adesea să surprindă momentul când ajunge în vârf – în special dacă este o realizare semnificativă – dar şi-a făcut mereu griji să-şi ia smartphone-ul cu ea. „Este prea stresant”, spune ea. „Îmi fac griji să nu îl scap sau să îl lovesc de o stâncă.”

Din fericire pentru Molly, Canon IVY REC oferă siguranţă. Nu numai că nu are un ecran care să poată fi spart, dar este proiectat să reziste la impact la o cădere de la doi metri1 şi poate face faţă unei cufundări în apă dulce până la 2 metri timp de 30 de minute2, ceea ce îl face ideal pentru sporturile pe apă precum canotajul şi vâslitul cu padela pe placă.

„M-a liniştit mult să ştiu că pot prinde Canon IVY REC de ham sau de sacul de magneziu şi că va rezista la câteva izbituri”, spune Molly. „A fost atât de bine să pot face acea fotografie la final, în vârf.”

Simplu de utilizat

Molly Thompson-Smith ţinând un aparat foto gri pentru activităţi Canon IVY REC.

Clema de pe Canon IVY REC poate fi folosită şi ca vizor pentru a ajuta la încadrarea fotografiilor. Iar dacă se murdăreşte, îl puteţi clăti cu apă dulce şi şterge.

O femeie ţinând un aparat foto gri pentru activităţi Canon IVY REC şi un smartphone.

Capacităţile Wi-Fi şi Bluetooth ale aparatului Canon IVY REC vă permit să folosiţi smartphone-ul ca declanşator de la distanţă şi să postaţi imediat fotografiile în reţelele sociale.

Deşi se descrie ca fiind „amatoare” în ceea ce priveşte fotografia, Molly s-a obişnuit fără probleme cu aparatul foto Canon IVY REC de 13 MP, care poate înregistra filme Full HD 1080p la rate de până la 60 cps, precum şi fotografii. „Este un aparat foto care nu are nevoie de prea multe explicaţii şi este extrem de uşor de utilizat”, spune ea. „Îl prinzi cu clema şi foloseşti selectorul cu o singură mână. Simbolurile sunt uşor de selectat, nu există un ecran tactil complicat şi îl poţi şterge şi curăţa uşor, aşa că nu trebuie să-ţi faci griji că îl foloseşti cu mâinile murdare de talc sau noroi.”

„Pentru a se antrena, oamenii recreează căţărările din natură în sală”, continuă Molly. „Înainte să apară acest aparat foto, stăteam de atâtea ori pe coardă uitându-mă la o priză naturală şi gândindu-mă: «Aş vrea să pot face o fotografie cu asta ca să o pot recrea.» Este nemaipomenit să am posibilitatea să fac poze ale prizelor aflate la peste 40 de metri înălţime, în special dacă acolo este punctul dificil al escaladei. Este un aparat foto într-adevăr util.”

Pentru capturi mai creative, inclusiv selfie-uri uimitoare, Canon IVY REC dispune de Wi-Fi şi Bluetooth, aşa că îl puteţi conecta la smartphone şi puteţi folosi aplicaţia Canon Mini Cam3 gratuită ca declanşator de la distanţă. Aplicaţia i-a permis totodată lui Molly să-şi facă urmăritorii fericiţi – imediat după escaladă, ea a putut să-şi transfere imaginile şi videoclipurile pe smartphone şi să le posteze pe reţelele sociale.

Aparatul foto accesibil Canon IVY REC este disponibil în patru culori remarcabile – gri, roz, verde şi albastru – astfel că puteţi alege o nuanţă care iese în evidenţă pe terenul ales, indiferent că este vorba de stânci, noroi, nisip sau apă. „Mi se pare că îl pot lua oriunde”, spune Molly.


Articol scris de Natalie Denton

 1. Rezistent la şocuri la căderi de până la doi metri. Metodele de testare a rezistenţei la şocuri sunt unice pentru acest produs şi nu oferă garanţii împotriva deteriorării sau defectării produsului.
 2. Rezistent la apă până la 30 de minute la o adâncime de doi metri. Testat numai în ape dulci. Dacă este expus la altă apă decât apa dulce, se recomandă clătirea imediată cu apă dulce.
 3. Utilizarea aplicaţiei opţionale Canon Mini Cam necesită conectarea dispozitivului compatibil la Canon IVY REC prin Bluetooth® şi Wi-Fi®. Aplicaţia Canon Mini Cam este disponibilă gratuit pe App Store şi Google Play. Se pot aplica taxe de transfer al datelor. Compatibilă cu dispozitivele mobile cu sistem de operare iOS 11 sau versiuni ulterioare şi cu dispozitivele Android cu sistem de operare Android 5.1 sau versiuni ulterioare.

Articole conexe

 • Un surfer ţine aparatul IVY REC în sus şi se uită prin vizor.

  APARATE FOTO PORTABILE

  Faceţi cunoştinţă cu aparatul foto Canon IVY REC

  Surprindeţi acţiunea în mişcare cu aparatul foto accesibil, portabil, pe care îl puteţi prinde de haine

 • O fată cu o căciulă de lână stă cu părinţii ei în pădure, toţi trei uitându-se la ceva în depărtare în timp ce tatăl foloseşte un aparat foto Canon PowerShot ZOOM.

  APARATE FOTO PORTABILE

  Vedeţi mai departe: PowerShot ZOOM

  Aflaţi de ce acest aparat foto compact, cu dimensiuni de buzunar este ideal pentru aventurile în familie.

 • Doi oameni cu rucsacuri patinează pe un lac îngheţat.

  FOTOGRAFIA DE AVENTURĂ

  Sfaturi pentru fotografia de aventură

  Cinci sfaturi pentru a vă imortaliza aventurile în aer liber cu EOS M6 Mark II.

 • FOTOGRAFIA ÎN AER LIBER

  5 sfaturi importante pentru fotografierea activităţilor în aer liber

  Descoperiţi cum puteţi realiza fotografii de acţiune mai creative în aventurile de zi cu zi, urmând sfaturile fotografului profesionist Tom Bing.