VLOGGING

Reţeta succesului: celebrul patiser Matt Adlard testează aparatul Canon EOS M50 Mark II

Patiserul autodidact şi vedeta de pe reţelele sociale Matt Adlard încearcă Canon EOS M50 Mark II, un aparat foto mirrorless cu o mulţime de funcţii, ideal pentru streaming video live.
Celebrul patiser Matt Adlard fotografiază un desert de ciocolată cu aparatul Canon EOS M50 Mark II.

Matt este un om ocupat. Filmează, editează şi creează totul de unul singur, aşa că are nevoie de un aparat foto uşor de utilizat şi care să nu-l încetinească. „Filmez între 10 şi 15 videoclipuri pe lună în momentul de faţă, inclusiv trei videoclipuri de 10 minute pentru şcoala mea online de patiserie şi două videoclipuri pe săptămână pentru Instagram şi TikTok. Mai sunt şi Instagram Stories, pe care le filmez în fiecare zi.”

L-am provocat pe patiserul autodidact şi vedeta de pe reţelele sociale Matt Adlard să testeze aparatul EOS M50 Mark II într-o şedinţă video foarte animată. Ca mulţi alţi creatori de conţinut, Matt a început filmând de pe smartphone înainte de a trece la un aparat foto de tip point and shoot, iar apoi la Canon EOS 70D (urmat acum de Canon EOS 90D). Modelul EOS M50 Mark II i-a demonstrat calitatea şi comoditatea oferite de un aparat foto EOS M mirrorless.

Design portabil

Hero Lifestyle Film

Canon EOS M50 Mark II include o serie de caracteristici care facilitează vloggingul, cum ar fi focalizare automată cu detectarea ochilor pentru selfie-uri clare, care funcţionează în modul pentru filme şi servo, şi durata de viaţă mai lungă a bateriei comparativ cu Canon EOS M50. „Este, de asemenea, foarte agil şi uşor”, spune Matt. „Acest lucru este important pentru mine, deoarece întotdeauna mişc camera, o dau jos de unde e instalată, schimb poziţiile, o rotesc şi aşa mai departe.”

„Chiar şi ecranul cu unghi variabil al modelului EOS M50 Mark II reprezintă pentru mine o evoluţie din punct de vedere tehnologic”, continuă el. „Când filmez conţinut de sus în jos de pe telefon, de exemplu, nu pot vedea ecranul. Aşa că nu ştiu dacă obţin cadrul de care am nevoie. Dar cu EOS M50 Mark II pot rabata ecranul, mă pot uita la mâncare şi pot să verific cu adevărat dacă înregistrez corect.”

Funcţii de economisire a timpului

Matt Adlard uitându-se la ecranul cu unghi variabil al aparatului Canon EOS M50 Mark II. Aparatul stă pe un trepied şi este orientat în jos pentru a fotografia cadre aplatizate.

Pe lângă ecranul tactil versatil cu unghi variabil, Canon EOS M50 Mark II are şi un vizor electronic de înaltă rezoluţie, care oferă o imagine clară în condiţii de lumină puternică.

Un bărbat care decorează un tort cu ajutorul unui instrument de ornat, în timp ce un aparat Canon EOS M50 Mark II aşezat pe un trepied filmează scena de deasupra.

Canon EOS M50 Mark II este compatibil cu adaptorul de montură Canon EF-EOS M, permiţându-vă să lucraţi cu obiectivele EF şi EF-S existente, precum şi cu obiective EF-M.

În ultimul timp, Matt a folosit un aparat Canon EOS 70D cu obiectiv inclus şi un smartphone pentru a-şi filma videoclipurile. „Îmi poziţionez telefonul pe un suport deasupra mâncării pentru a obţine cadre de sus în jos, iar modelul EOS 70D îl aşez în lateral. La final, editez materialul în Adobe® Premiere® Pro, deoarece videoclipurile au orientări diferite: peisaj de pe aparatul foto Canon şi portret de pe telefon. Astfel, trebuie să rotesc şi să reglez dimensiunile videoclipurilor, ceea ce uneori le face să pară pixelate.

EOS M50 Mark II detectează automat atunci când înregistraţi videoclipuri în poziţie verticală, totuşi. Aşadar, când transferaţi fişierele, acestea sunt automat orientate în stil portret, nu peisaj, ceea ce este perfect pentru Instagram Stories, IGTV şi TikTok. Pot spune că în jur de 60 % din conţinutul meu este reprezentat în prezent de videoclipuri verticale, aşa că opţiunea asta chiar economiseşte timp.”

O altă funcţie de economisire a timpului pe care Matt o apreciază la EOS M50 Mark II este abilitatea de a transfera fotografii şi videoclipuri pe image.canon sau în aplicaţia Canon Camera Connect. „Este minunată pentru momentele când filmez sau fotografiez în aer liber sau călătoresc, deoarece nu trebuie să-mi iau laptopul cu mine. Pot pur şi simplu să mă conectez la aplicaţia Camera Connect pe telefon şi să încarc direct pe reţelele sociale.”

Straming live pe YouTube

Ecranul din spate al unui aparat foto Canon EOS M50 Mark II, afişând conexiunea HDMI.

Cu intrare pentru microfon şi ieşire HDMI fără marcajele de pe ecran, Canon EOS M50 Mark II este un aparat foto care vă permite să vă dezvoltaţi, pe măsură ce abilităţile şi ambiţia dvs. evoluează.

Matt Adlard ţine un telefon lângă o plantă de mentă şi un cheesecake mic pe un blat de bucătărie.

Canon EOS M50 Mark II are capacităţi de conectare excelente, permiţându-vă să transferaţi fotografii şi videoclipuri pe image.canon sau în aplicaţia Canon Camera Connect de pe telefon, fără a avea nevoie de un laptop.

Matt a cunoscut succesul pe YouTube, dar, odată cu dezvoltarea reţelelor Instagram şi TikTok – şi lansarea cursurilor sale online Bake it Better – a luat o pauză de la platforma de distribuire de videoclipuri. EOS M50 Mark II l-a readus însă pe această platformă. „Cred că aveam mentalitatea de a crea conţinut pentru a obţine vizionări, nu de a crea conţinut care îmi plăcea”, recunoaşte el. „E ceva ce voi încerca din nou cu siguranţă, acum că am luat o pauză.”

O caracteristică utilă în acest sens a aparatului EOS M50 Mark II este posibilitatea de a face streaming live direct pe YouTube* în orice reţea conectată la internet. „Am testat-o conectându-l la OBS (Open Broadcaster Software®), software-ul pe care îl folosim, şi a fost foarte distractiv”, spune Matt. „Acum că am avut această experienţă, e ceva ce mi-ar plăcea să fac mai des – în special cu şcoala mea de patiserie, unde am putea să coacem împreună live. Văzând cât de uşor şi de rapid a fost să configurez aparatul foto pentru streaming live, m-a încurajat să continui să fac acest lucru.”

„Intrarea pentru microfon va îmbunătăţi şi calitatea sunetului pentru streaming live sau vlogging”, spune el. „Adăugarea dublajului la conţinutul meu este importantă pentru mine în momentul de faţă, aşadar posibilitatea de a conecta un microfon şi de a înregistra sunet fără ecou şi întreruperi este esenţială.”

Simplu de utilizat

Ecranul din spate al aparatului foto Canon EOS M50 Mark II, afişând modul pentru fotografie culinară.

Aparatul Canon EOS M50 Mark II are o viteză de fotografiere continuă de 10 cadre pe secundă şi poate focaliza în condiţii de lumină mai redusă comparativ cu Canon EOS M50, fiind astfel un instrument formidabil atât pentru fotografii, cât şi pentru videoclipuri. Are şi un mod pentru fotografia culinară, care detectează intuitiv subiectul şi reglează setările în mod corespunzător.

Un bărbat care fotografiază un desert cu ciocolată pe o farfurie cu gheaţă carbonică în jurul acesteia.

Matt spune că utilizarea aparatului Canon EOS M50 Mark II reprezintă o schimbare extraordinară şi că îl ajută să fotografieze detalii de prim-plan ale reţetelor sale.

Matt se descrie ca un „adevărat novice” când vine vorba de aparate foto, dar spune că EOS M50 Mark II este foarte intuitiv de utilizat. „Pentru cineva ca mine, care nu consultă neapărat manualul, aparatul foto este uşor de utilizat datorită meniurilor care conţin imagini şi comenzilor tactile. Opţiunea de temporizator automat pentru filmat a fost, de asemenea, utilă, deoarece am avut posibilitatea să mă pregătesc înainte de a începe să înregistrez.”

Matt recunoaşte: „Nu prea înţeleg setări precum diafragma sau ISO, însă EOS M50 Mark II are un mod de scenă pentru preparate culinare care detectează automat că subiectul este mâncarea, după care reglează culorile şi toate setările”, continuă el. „Asta înseamnă că pot începe direct să filmez, iar conţinutul meu va arăta excelent la final.”

„Mulţi oameni creează acum conţinut, aşadar cred că te poţi diferenţia prin îmbunătăţirea calităţii imaginii. Abilitatea de a filma în 4K şi de a adăuga un obiectiv macro la aparat pentru a obţine prim-planuri cu detaliile şi textura [este un lucru fantastic]. Cred că mă va ajuta să ies în evidenţă puţin mai mult.”


Articol scris de Marcus Hawkins


*Necesită o reţea wireless conectată la internet cu o viteză de cel puţin 6 Mbps, un cont YouTube cu cel puţin 1000 de abonaţi şi un cont image.canon.

Produse conexe

Articole conexe

  • FOTOGRAFIA DE CĂLĂTORIE

    Un tur al Sevillei cu EOS R10

    Bloggeriţa Diana Millos descoperă de ce acest aparat foto creativ este partenerul perfect de călătorie.

  • VLOGGING

    Faceţi cunoştinţă cu PowerShot V10

    Descoperiţi motivul pentru care această cameră video Canon 4K pentru vlogging, de mici dimensiuni, este echipamentul complet perfect pentru începători.

  • VLOGGING

    Crearea de conţinut cu EOS R50

    Duceţi-vă feedurile de pe reţelele sociale la următorul nivel cu Canon EOS R50.

  • FOTOGRAFIA CULINARĂ

    Deveniţi food influencer

    Sfaturi pentru fotografia culinară din partea influencerului de pe Instagram şi ambasadorului Canon Yasmin AlBatoul.