Artist Hattie Newman looks at the Canon EOS 4000D to configure some settings

SCENOGRAFA HATTIE NEWMAN

Cum mă ajută Canon EOS 4000D să dau viaţă ideilor

Hattie Newman
Hattie Newman

Scenografă şi modelistă


Hattie creează diferite modele şi scene pe care le combină cu simţul umorului într-un mod îndrăzneţ şi plin de culoare. Şi toate sunt realizate dintr-un singur material: hârtia.

Este o pasiune care a început în şcoala de artă, atunci când şi-a ales acest mijloc de exprimare artistică pentru că „era ieftin şi uşor de procurat”. A continuat pe acelaşi drum, iar astăzi creaţiile sale pot fi admirate în galerii, reviste, cărţi, reclame şi pe site-uri din întreaga lume.

Hattie spune că inspiraţia pentru aceste lucrări poate veni de oriunde: „săli de expoziţie, grădini, clădiri... sau din lucruri simple ca o ţesătură, un desen sau o culoare”. De aceea, fotografia a devenit o parte esenţială a succesului ei.

"Sunt mereu în căutare de noi idei, iar dacă văd ceva care mă inspiră, mă opresc şi fac o fotografie. Astfel, am o mulţime de imagini pe care le pot analiza mai târziu."

Articole conexe
canon-get-inspired-christmas-craft-related-article-1-185

IMPRIMANTE

Care imprimantă este potrivită pentru dvs.?

Indiferent dacă sunteţi părinte, antreprenor independent sau fotograf de lucrări artistice, există o imprimantă creată pentru dvs. Aflaţi care este aceasta

A table filled with Christmas-themed paper crafted decorations and gifts.

CREAŢII ARTIZANALE CU IMPRIMANTA

Este timpul să fiţi creativ: şase lucruri pe care le puteţi realiza singur Crăciunul acesta, folosind imprimanta

Descoperiţi-vă latura creativă şi realizaţi-vă singuri cadourile de Crăciun, decoraţiunile şi jocurile pentru perioada sărbătorilor. Toate şabloanele pot fi descărcate şi imprimate gratuit.

Two people skateboard down a city street at night, colourful lights from buildings reflecting in the wet road surface.

CĂLĂTORII

11 sfaturi pentru fotografia în city break-uri

Cum să profitaţi la maximum de aparatul foto într-un city break, surprinzând spiritul şi atmosfera junglei urbane cu câteva sfaturi şi trucuri simple.

Artist Hattie Newman photographing botanics as inspiration for her work

Pentru Hattie, fotografiile sunt o modalitate esenţială de a-şi împărtăşi ideile şi lucrările în curs cu clienţii, cu asistenţii din studio şi cu publicul ei online. Şi nu îi place să îşi prezinte doar lucrările terminate: „Îmi place să surprind ce se află în spatele scenei, de aceea am întotdeauna un aparat foto cu mine. Din aparat, pun imaginile pe blogul meu sau în reţelele de socializare, iar câteodată le imprim pentru portofoliul meu.”

„Este foarte important să pot face fotografii de înaltă fidelitate ale modelelor la care lucrez, astfel încânt clientul meu să poată vedea cum vor arăta în realitate”, spune Hattie. Calitatea imaginii este la fel de importantă atunci când vine vorba de fotografierea lucrărilor sale terminate. „Am nevoie de fotografii de înaltă calitate pentru proiectele la care am lucrat, astfel încât, atunci când vreau să creez ceva similar, să mă pot uita la imagini şi să-mi aduc aminte cum am realizat modelul.”

In the studio sharing images of the creative process

În trecut, Hattie se baza pe telefon pentru a face fotografii, dar, cu timpul, a realizat că acesta are limite.

"Deşi telefonul e comod, nu poate face niciodată fotografii de înaltă calitate în lumină slabă, iar imaginile nu aveau suficientă claritate pentru ceea ce aveam eu nevoie."

De îndată ce a început să folosească aparatul foto EOS 4000D, a remarcat îmbunătăţiri substanţiale. „Cea mai clară diferenţă a fost că imaginile erau mult mai detaliate. Culorile erau mai precise şi aparatul foto lucra mult mai bine în lumină slabă.” Posibilitatea de a face fotografii de rezoluţie mult mai ridicată ale lucrărilor sale prezintă şi alte avantaje. „Acum îmi pot imprima fotografiile şi ştiu că vor arăta bine. Iar pentru că sunt de înaltă calitate, le pot edita mai târziu, decupând şi mărind un detaliu, spre exemplu.”

Shooting with background blur

Deşi nu era familiarizată cu aparatele DSLR, Hattie a fost impresionată de cât de uşor de folosit este modelul EOS 4000D. „De când mi-am luat aparatul foto, fac mult mai multe fotografii ale modelelor mele, pentru că e atât de uşor să obţin fotografii frumoase.” Conectivitatea Wi-Fi a aparatului foto i s-a părut la fel de intuitivă: „este foarte uşor să transfer fotografiile de pe aparatul foto pe telefon, astfel încât, atunci când sunt pe teren, să le pot distribui clienţilor sau echipei de creaţie din studio.”

A leafy morning at the Barbican Conservatory provides inspiration for the next paper set

Echipată cu aparatul foto EOS 4000D, Hattie face acum fotografii de înaltă calitate pe care e mândră să le distribuie, nu doar pentru că arată profesional, dar şi pentru că fotografiile îi surprind cu adevărat viziunea artistică. Aceasta se datorează în mare parte, explică ea, noilor posibilităţi creative pe care le-a oferit aparatul foto. „E grozav că pot folosi obiective diferite – un obiectiv macro, de exemplu, dacă doresc să realizez un prim-plan al unui model la care lucrez. În plus, îmi place mult adâncimea de câmp redusă, iar fundalul neclar îmi scoate cu adevărat în evidenţă lucrările.”

Hattie conchide: „avantajul pe care îl am atunci când folosesc EOS 4000D este că am mult mai mult control asupra fotografiilor pe care le fac. Chiar şi atunci când sunt grăbită, ştiu că pot obţine imagini care să îmi avantajeze lucrările.”

Articole conexeInspiră-te este principala sursă de sfaturi utile privind fotografia, ghiduri de achiziţie şi interviuri interesante – tot ce aveţi nevoie pentru a găsi cel mai bun aparat foto sau cea mai bună imprimantă şi pentru a vă realiza următoarea idee creativă.

Înapoi la toate Sfaturile şi tehnicile

Vă interesează aparatul foto EOS 4000D?

Fotografiaţi şi partajaţi cu uşurinţă şi intuitiv poveşti deosebite, cu detalii, culori şi estompare superbă de fundal, prin care vă faceţi remarcaţi.

Aflaţi mai multe

image of the Canon EOS 4000D at a slight angle