VLOGGING

Cele mai bune aparate foto, camere video şi obiective Canon pentru vlogging

Găsiţi aparatele foto, camere video şi obiectivele Canon pentru vlogging ideale pentru a vă îmbunătăţi conţinutul şi a oferi o calitate video superbă.
The screen of a Canon PowerShot V10 shows a smiling woman with a guitar recording a vlog.

Vloggingul este un mod excelent prin care oamenii vă pot cunoaşte cu adevărat – iar pentru a filma un vlog, aveţi nevoie de o cameră video pentru vlogging. Indiferent că doriţi să deveniţi un expert cu mii de urmăritori pe reţelele sociale şi abonaţi YouTube sau doar să vă distraţi documentându-vă hobby-ul sau aventurile din vacanţă, există atât de multe moduri de a deveni creativ şi de a arăta cine sunteţi cu adevărat printr-un vlog. Este adevărat că există deja foarte mulţi vloggeri în lume, însă persoanele prietenoase şi creative vor găsi întotdeauna un mod de a se face auzite.

Mesajul şi stilul le alegeţi dumneavoastră, iar aparatele foto, camerele video şi obiectivele pentru vlogging de la Canon enumerate aici vă vor ajuta să vă transpuneţi ideile în realitate într-un mod distractiv şi uşor, oferindu-vă în acelaşi timp calitatea video şi controlul creativ de care aveţi nevoie pentru a crea un vlog ireproşabil. Toate aceste aparate foto şi camere Canon pentru vlogging dispun de Wi-Fi şi Bluetooth încorporate, plus capacităţi de streaming live, astfel încât să vă puteţi distribui imediat videoclipurile şi fotografiile, transferându-vă wireless creaţiile pe dispozitivul inteligent pentru a le încărca ulterior pe reţelele sociale.

Acestea sunt cele mai bune aparate foto, camere video şi obiective pentru vlogging de la Canon pentru oricine se află la început în domeniul vloggingului sau care este pregătit să treacă la nivelul următor – citiţi mai departe pentru a afla de ce.

Un grup de oameni zâmbesc şi pozează privind la un Canon PowerShot V10 ţinut de persoana din stânga.

Canon PowerShot V10 este portabil şi uşor de utilizat şi este conceput pentru vlogging, cu microfoane stereo, ecran rabatabil şi chiar un suport încorporat.

Un utilizator ţine o cameră Canon PowerShot V10 într-o mână şi un smartphone în cealaltă, cu aplicaţia Canon Camera Connect care transferă fişiere de pe cameră pe telefon.

Cu conectivitate Bluetooth şi Wi-Fi încorporate, Canon PowerShot V10 vă ajută să vă partajaţi vlogurile mai uşor cu abonaţii dumneavoastră. Instalaţi pe smartphone aplicaţia gratuită Canon Camera Connect pentru a transfera şi încărca videoclipuri; în plus, puteţi chiar gestiona PowerShot V10 de la distanţă.

1. Canon PowerShot V10

Cea mai mică şi mai uşor de utilizat cameră video pentru vlogging de la Canon, echipată cu suport încorporat

  • Senzor: CMOS de 13,1 MP de 1 inch1
  • Sistem de focalizare automată: focalizare automată continuă cu urmărirea subiectului
  • Ecran: ecran tactil rabatabil de 5 cm
  • Stabilizarea imaginii (în modurile de filmare): IS digital pentru filme sau îndreptare automată
  • Rezoluţie video maximă: 4K (3840 x 2160)
  • Sunet: microfoane stereo încorporate şi intrare pentru microfon
  • Suport: suport încorporat
  • Filme: aspect de film vertical disponibil
  • Greutate: 211 g

Comenzile simple, designul compact şi modurile complet automate ale camerei Canon PowerShot V10 vă permit să vă lansaţi în domeniul vloggingului cu uşurinţă, oferind şi un mod manual şi o gamă de funcţii creative avansate atunci când sunteţi pregătit să vă perfecţionaţi. Uşoară şi suficient de compactă pentru a încăpea fără efort în buzunar, vă va însoţi oriunde mergeţi, pregătită pentru vlogging sau streaming live din mers, oricând vă vine inspiraţia.

Dacă sunteţi începător în domeniul vloggingului, puteţi profita de modul Filmare automată, modul Filmare cu efect de netezire a pielii sau focalizarea automată cu urmărirea feţei oferite de PowerShot V10. PowerShot V10 poate înregistra videoclipuri până la 4K UHD la 30 cps şi Full HD la 60 cps, iar obiectivul său ultra-grandangular de 6,6 mm f/2,8 (echivalent cu distanţă focală de 19 mm pentru film de 35 mm) asigură pătrunderea unei cantităţi mari de lumină atunci când înregistraţi în interior sau seara şi produce o profunzime mică a câmpului. Dispune de un ecran rabatabil, astfel încât să puteţi verifica cu uşurinţă încadrarea atunci când vă înregistraţi pentru vlog, precum şi de un microfon stereo încorporat pentru o calitate excelentă a sunetului, plus o mufă de microfon de 3,5 mm dacă doriţi să utilizaţi un microfon extern, cum ar fi microfonul stereo Canon DM-E100.

Spre deosebire de smartphone, PowerShot V10 dispune de un suport încorporat, care poate fi reglat atât pentru înregistrare de sus, cât şi de jos, fără a avea nevoie de un trepied (deşi are o montură standard pentru trepied, deci este pregătit pentru utilizare dacă doriţi).

PowerShot V10 este conceput pentru a face distribuirea la fel de simplă ca înregistrarea, utilizând aplicaţia gratuită Canon Camera Connect de pe smartphone. De asemenea, este compatibil cu serviciul cloud image.canon, astfel încât să puteţi încărca automat conţinutul în cloud şi să îl redirecţionaţi către servicii web precum Google Drive™ şi YouTube.

Un bărbat într-un palton lung, filmându-se singur cu aparatul Canon PowerShot G7 X Mark III pus într-un gimbal pe care îl ţine în mână.

Videograful şi fotograful Jamie James a testat Canon PowerShot G7 X Mark III într-o şedinţă foto în aer liber.

Un aparat foto Canon PowerShot G7 X Mark III pe un covoraş turcoaz, cu microfon extern şi o telecomandă.

Nu vă lăsaţi dezamăgit de sunet. PowerShot G7 X Mark III dispune de o mufă de 3,5 mm pentru un microfon extern, ceea ce înseamnă că imaginea de calitate excelentă va avea şi un sunet impecabil.

2. Canon PowerShot G7 X Mark III

Aparatul foto pentru vlogging în format de buzunar, pentru acţiune

  • Senzor: CMOS suprapus de tip 1,0 cu rezoluţie de 20,1 megapixeli
  • Ecran: ecran tactil rabatabil, de 7,5 cm
  • Sistem de focalizare automată: focalizare automată continuă cu urmărirea feţei şi obiectelor, focalizare automată în 31 de puncte
  • Stabilizarea imaginii: sistem de stabilizare a imaginii cu deplasarea lentilelor echivalent cu 4 stopuri, stabilizare inteligentă a imaginii cu sistem avansat de stabilizare dinamică a imaginii pe 5 axe şi îndreptare automată
  • Rezoluţie video maximă: 4K (3840 x 2160)
  • Filtru: filtru ND încorporat
  • Filme: aspect de film vertical disponibil

Canon PowerShot G7 X Mark III este un aparat foto compact în format de buzunar, cu senzor de mari dimensiuni şi obiectiv de 24-100 mm (echivalent) f/1,8-2,8 încorporat. Combinaţia dintre greutatea redusă şi senzorul mare îl fac un adevărat campion pentru vloggeri, dar şi cel mai bun aparat foto pentru vlogging din mers pe YouTube. Îl puteţi pune în buzunar pentru a-l avea cu dvs. oriunde mergeţi – face faţă oricărei provocări. Obiectivul încorporat este extrem de rapid, ceea ce înseamnă că nu veţi rata niciun moment, iar ecranul rabatabil vă va ajuta să vă încadraţi extrem de uşor.

PowerShot G7 X Mark III vă oferă un interval focal extins pentru o distanţă focală excepţională. Astfel, spre exemplu, la un eveniment sportiv puteţi încadra întreaga scenă înainte de a mări exact la capătul de 100 mm al intervalului de focalizare pentru a surprinde acţiunea. Apoi micşoraţi la loc, rabataţi în sus ecranul tactil, apăsaţi pe ecran şi înregistraţi-vă reacţia!

PowerShot G7 X Mark III dispune şi de un mod excelent de detectare şi urmărire a feţei. Aceasta înseamnă că vă puteţi deplasa în orice direcţie doriţi, vă puteţi ridica mâinile în aer de bucurie şi vă puteţi arăta propriile reacţii la ceea ce se petrece, fără a vă face griji că faţa dvs. va ieşi din zona de claritate.

PowerShot G7 X Mark III oferă performanţe excelente în toate condiţiile de iluminare, atât în plin soare, cât şi într-un dormitor luminat de veioză, ceea ce îl face aparatul perfect pentru acţiune.

Veţi putea realiza filme incredibil de stabile chiar şi la zoom maxim şi chiar când panoramaţi sau sunteţi în mişcare, datorită sistemului avansat de stabilizare dinamică a imaginii pe 5 axe care contracarează tremurul aparatului.

Un aparat foto Canon EOS R50 pe un trepied poziţionat pe o masă pentru a înregistra o femeie într-o salopetă roz, cu unelte de artizanat în jurul ei.

Canon EOS R50 este compatibil cu obiective RF (şi, de asemenea, cu obiective EF printr-o gamă de adaptoare de montură EF-EOS R), oferindu-vă o gamă uriaşă de opţiuni creative. Utilizaţi un obiectiv rapid cu distanţă focală fixă, precum Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM, pentru o profunzime foarte mică a câmpului şi un aspect cinematografic, sau alegeţi obiectivul ultra-grandangular Canon RF 16mm F2.8 STM pentru a surprinde împrejurimile, chiar dacă sunteţi relativ aproape de aparatul foto.

O farfurie cu mâncare lângă un Canon EOS R50 pe un trepied pe o masă, cu o persoană care ţine un smartphone în mână, afişând aceeaşi imagine precum cea de pe ecranul aparatului foto.

EOS R50 funcţionează, de asemenea, cu aplicaţia gratuită Canon Camera Connect, pe care o puteţi utiliza pentru a distribui conţinut pe canalele sociale, precum şi pentru a controla aparatul foto de la distanţă.

3. Canon EOS R50

O cameră video pentru vlogging 4K de la Canon cu obiective interschimbabile pentru filmare acasă sau din mers

  • Senzor: CMOS de 24,2 MP, format APS-C
  • Sistem de focalizare automată: focalizare automată Dual Pixel CMOS AF II cu detectarea feţei/ochilor şi focalizare automată cu urmărire (oameni, animale şi vehicule)
  • Ecran: ecran LCD tactil cu unghi variabil de 7,5 cm, cu 1,62 milioane de puncte
  • Rezoluţie video max.: 4K (3840 x 2160) supraeşantionat din 6K
  • Sistem de obiective: obiective RF şi RF-S; obiective EF şi EF-S prin adaptoare de montură
  • Vizor: vizor electronic (EVF) color OLED cu 2,36 milioane de puncte
  • Audio: microfoane stereo încorporate; intrare pentru microfon
  • Mod temporizator automat pentru filme: 2 secunde, 10 secunde, telecomandă
  • Filme: aspect de film vertical disponibil
  • Greutate: 375 g

Cu senzorul său APS-C de 24,2 MP, EOS R50 este suficient de performant pentru a putea crea acasă conţinut 4K de înaltă calitate, fără decupare, fiind suficient de uşor şi pentru vlogging în mişcare. De asemenea, datorită designului său compact, ecranului tactil cu unghi variabil complet articulat şi comenzilor intuitive, EOS R50 este uşor de utilizat în orice situaţie necesară pentru a vă transpune ideile în realitate.

Sunteţi pregătit să avansaţi la următorul nivel? EOS R50 dispune de cel mai recent sistem inteligent de focalizare automată de la Canon, cu urmărirea ochilor, feţei, capului şi corpului în filme, precum şi de un mod demonstrativ dedicat pentru produse, pentru a vă asigura că focalizarea comută în mod fiabil între dumneavoastră şi produsele pe care le prezentaţi.

EOS R50 înregistrează videoclipuri 4K, supraeşantionate de la senzorul 6K pentru a obţine o calitate maximă, plus Full HD la 120 cps pentru efecte cinematografice de tip redare cu încetinitorul. Puteţi înregistra videoclipuri gata de încărcat pe reţelele sociale deoarece EOS R50 dispune de format de înregistrare 9:16 pe verticală şi conectivitate Wi-Fi. Pe lângă patina multifuncţională pentru alimentarea accesoriilor, EOS R50 este echipat şi cu micro-HDMI şi o mufă stereo de 3,5 mm pentru conectarea accesoriilor, cum ar fi monitoare şi microfoane.

O fotografie de produs în aer liber cu un aparat foto Canon EOS R10, cu microfon şi minitrepied ataşate, configurat pentru înregistrare video.

Canon EOS R10 a fost creat special pentru creatorii aventuroşi. Cântărind doar 429 g, este aparatul perfect pentru geanta de echipamente a vloggerilor de călătorie, precum şi pentru cei care filmează cu aparatul în mână şi din mers. Aici este prezentat cu un microfon stereo Canon DM-E1D şi mâner tip trepied HG-100TBR (ambele comercializate separat).

4. Canon EOS R10

Cel mai bun aparat pentru vlogging de la Canon pentru creatorii ocazionali de pe reţelele sociale

  • Senzor: 24,2 MP, format APS-C
  • Sistem de focalizare automată: Dual Pixel CMOS AF cu urmărirea ochilor, feţei, animalelor şi vehiculelor
  • Ecran: ecran LCD tactil cu unghi variabil de 7,6 cm, cu 1,04 milioane de puncte
  • Rezoluţie video maximă: 4K (3840 x 2160); 6K (supraeşantionat)
  • Sistem de obiective: obiective RF-S; obiective RF (cu factor de decupare 1,6x); obiective EF şi EF-S prin adaptoare de montură
  • Vizor: vizor electronic (EVF) cu 2,36 milioane de puncte şi factor de mărire de 0,95x
  • Audio: microfon încorporat cu reducerea zgomotului intern; intrare pentru microfon
  • Mod temporizator automat pentru filme: 2 secunde, 10 secunde, telecomandă
  • Filme: aspect de film vertical disponibil
  • Greutate: 429 g

Fie că sunteţi un videograf pasionat cu un cont înfloritor de reţea socială sau un începător care caută cel mai bun aparat foto pentru vlogging pentru a începe o carieră pe YouTube, Canon EOS R10 vă oferă ce aveţi nevoie. Un model de bază accesibil din sistemul mirrorless EOS R, EOS R10 vă oferă acces la montura RF de nivel profesional de la Canon pentru focalizare automată extrem de rapidă, utilizând obiective RF-S personalizate. Printre acestea se numără compactul şi accesibilul Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, un obiectiv universal ideal pentru familiarizarea cu sistemul mirrorless.

Focalizarea automată inteligentă cu deep learning de la Canon permite aparatului foto EOS R10 să urmărească fără efort ochii şi feţele pe 100 % din cadru2, astfel încât, indiferent de condiţiile de iluminare, să fiţi întotdeauna în centrul atenţiei. Pentru a vă asigura că animalele de companie nu sunt ignorate, EOS R10 le poate urmări şi pe acestea.

Senzorul său APS-C de 24,2 MP asigură calitatea de care aveţi nevoie pentru conţinut care arată incredibil, oferind 4K până la 60p, fără limită de timp pentru înregistrare. Pentru filmările cu încetinitorul în stil cinematografic, EOS R10 înregistrează 120 cps la calitate Full HD, în timp ce modurile sale de filmare pe verticală creează înregistrări pregătite pentru reţelele sociale pentru Instagram Stories şi TikTok.

EOS R10 a fost proiectat special pentru vloggerii care filmează cu aparatul în mână. Dispune de un ecran tactil cu unghi variabil pentru mai multă versatilitate şi pentru a vă vedea în timp ce filmaţi, astfel încât să puteţi filma pentru vlog de la lungimea braţului, toată ziua. Asociaţi-l cu obiectivul uşor şi compact Canon RF 16mm F2.8 STM, excelent pentru vloggerii începători, pentru imagini ultralargi clare. Reţineţi că utilizarea unui obiectiv RF proiectat pentru un aparat foto full frame pe un aparat foto cu senzor APS-C va creşte, de fapt, distanţa focală a obiectivului cu un factor de 1,6x, ceea ce înseamnă că subiectul va umple o proporţie mai mare din cadru.

În trecut, chiar şi unele dintre cele mai bune aparate foto pentru vlogging pentru YouTuberi şi creatori aveau nevoie de microfoane externe. Cu toate acestea, EOS R10 este prevăzut cu un microfon încorporat care reduce automat zgomotul intern al aparatului foto, asigurând un sunet curat, ideal pentru vlogging din mers.

O femeie, cu spatele la aparat, ţinând un aparat foto Canon EOS R7 cu microfon ataşat în mâna întinsă.

Cu un senzor de 32,5 MP şi acelaşi sistem sofisticat de focalizare automată utilizat la aparatele foto Canon profesionale precum EOS R5 şi EOS R5 C, EOS R7 este o opţiune fantastică pentru creatorii care doresc să-şi ducă conţinutul la nivelul următor.

5. Canon EOS R7

Aparatul foto Canon pentru vlogging ideal pentru creatorii de conţinut digital şi pasionaţii care doresc funcţii profesionale

  • Senzor: 32,5 MP, format APS-C
  • Sistem de focalizare automată: Dual Pixel CMOS AF cu urmărirea ochilor, feţei, animalelor şi vehiculelor
  • Stabilizator de imagine încorporat (IBIS): da
  • Ecran: ecran LCD tactil cu unghi variabil de 7,6 cm, cu 1,62 milioane de puncte
  • Rezoluţie video maximă: 4K (3840 x 2160); 7K (supraeşantionat)
  • Stocare: două sloturi pentru carduri SD
  • Vizor: EVF cu 2,36 milioane de puncte şi factor de mărire de 1,15x
  • Sistem de obiective: obiective RF-S; obiective RF (cu factor de decupare 1,6x); obiective EF şi EF-S prin adaptoare de montură
  • Audio: microfon încorporat cu reducerea zgomotului intern; intrare pentru microfon
  • Mod temporizator automat pentru filme: 2 secunde, 10 secunde, telecomandă
  • Filme: aspect de film vertical disponibil
  • Greutate: 539 g

Dacă sunteţi un creator de conţinut digital experimentat sau pur şi simplu doriţi să vă îmbunătăţiţi conţinutul vlogului pentru a-l scoate în evidenţă, un aparat foto APS-C de calitate profesională din sistemul EOS R, cum ar fi Canon EOS R7, este partenerul perfect. Combinând senzorul de 32,5 MP cu montura de obiectiv RF, care oferă acces la gama Canon de obiective RF la standarde profesionale sau la obiectivele EF-S şi EF existente, EOS R7 va oferi conţinutul dumneavoastră avantajul unei calităţi impecabile, profesionale de care aveţi nevoie pentru a vă face remarcat pe YouTube sau pe Instagram. Beneficiind de aceeaşi focalizare automată inteligentă ca EOS R10, EOS R7 utilizează 527 de zone AF (651 pentru fotografii) pentru a urmări subiecţii, feţele şi ochii pe 100 % din cadru2, asigurându-vă că fiecare secundă din conţinutul video rămâne clară.

Destinat creatorilor de conţinut independenţi cu idei moderne, EOS R7 asigură o rezoluţie 4K la 60p şi conţinut video supraeşantionat din 7K la 30p, oferind detalii incredibile când se face downscaling la 4K. Cu înregistrarea internă folosind Canon Log 3, obţineţi şi o flexibilitate creativă imensă în etapa de postproducţie.

Cu sistem IBIS pe 5 axe încorporat, EOS R7 este proiectat pentru captură stabilă cu aparatul în mână, chiar şi în cea mai slabă lumină şi cu obiective fără stabilizator de imagine. Atunci când este asociat cu un obiectiv RF cu stabilizator de imagine, cum ar fi Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, care combină un unghi mare de vizualizare cu o diafragmă maximă luminoasă, EOS R7 oferă până la 7 stopuri3 de stabilizare a imaginii pentru conţinut uniform, fără mişcare, chiar dacă filmaţi din mers.

Rezistent atât la praf, cât şi apă, EOS R7 dispune şi de două sloturi de card cu înregistrare simultană pentru a asigura copierea de rezervă a întregii înregistrări. Toate aceste caracteristici fac EOS R7 ideal pentru creatorii aventuroşi care nu ştiu niciodată în ce condiţii vor fotografia sau filma.

Ca şi EOS R10, EOS R7 dispune, de asemenea, de un ecran tactil LCD cu unghi variabil pentru vlogging cu aparatul în mână şi de un microfon încorporat cu reducerea zgomotului intern, care oferă sunet pe măsura calităţii imaginii video.

Un aparat foto Canon EOS R8 este montat pe un trepied.

Canon EOS R8 poate oferi înregistrări video de calitate 4K 60p impresionante datorită senzorului full frame de 24,2 MP şi procesorului DIGIC X.

6. Canon EOS R8

Un aparat foto mirrorless full frame puternic pentru vloggerii care doresc noi oportunităţi creative

  • Senzor: CMOS full frame de 24,2 MP
  • Sistem de focalizare automată: focalizare automată Dual Pixel CMOS AF II cu detectarea feţei/ochilor şi focalizare automată cu urmărire (oameni, animale şi vehicule) şi detectare până la -6,5 EV
  • Ecran: ecran LCD tactil cu unghi variabil de 7,5 cm, cu 1,62 milioane de puncte
  • Rezoluţie video maximă: 4K (3840 x 2160)
  • Sistem de obiective: obiective RF; obiective RF-S; obiective EF şi EF-S prin adaptoare de montură
  • Vizor: EVF color OLED cu 2,36 milioane de puncte
  • Audio: microfoane stereo încorporate; intrare pentru microfon; ieşire pentru căşti
  • Mod temporizator automat pentru filme: 2 secunde, 10 secunde, telecomandă
  • Filme: aspect de film vertical disponibil
  • Greutate: 461 g

Un aparat foto full frame precum Canon EOS R8 oferă o modalitate excelentă de a vă extinde orizonturile creative. Senzorul său mare de 35 mm oferă performanţă sporită în condiţii de lumină dificile şi în schimbare, precum şi un control mai mare asupra profunzimii câmpului, cu efecte bokeh îmbunătăţite, ceea ce poate ajuta la atmosfera conţinutului şi starea de spirit pe care o creează.

Canon EOS R8 are un set de funcţii deosebit de performante pentru filmare, ceea ce face ca senzorul său de 24,2 MP şi procesorul DIGIC X să ofere cea mai bună calitate UHD 4K 60p (supraeşantionat din 6K), împreună cu Full HD 1080p la până la 180 cadre pe secundă pentru mişcare cu încetinitorul. De asemenea, puteţi înregistra conţinut cu durată mai mare fără a vă uita la ceas, deoarece EOS R8 oferă posibilitatea de a înregistra până la două ore de material video într-o singură înregistrare, la rate de cadre de până la 30p.

Pentru vlogging din mers, Canon EOS R8 dispune de sistemul IS digital pentru filme, care menţine totul stabil şi evită tremurul pentru filmare cu aparatul în mână, pe baza stabilizării imaginii pe 5 axe, care contracarează mişcarea în toate direcţiile. Eficienţa este îmbunătăţită şi mai mult atunci când se utilizează obiective cu stabilizare optică a imaginii.

Pe lângă vizorul OLED de o claritate excepţională, aparatul dispune de un ecran tactil mare cu unghi variabil în partea din spate. Este complet articulat, astfel că puteţi vedea exact ceea ce faceţi în timp ce prezentaţi în faţa aparatului. Şi pentru a vă menţine vlogurile conectate la întreaga lume, EOS R8 dispune de conectivitate Bluetooth, Wi-Fi şi USB-C încorporată.

Conectarea prin USB-C este deosebit de utilă pentru streamingul live, în timp ce alte avantaje de conectivitate includ mufe atât pentru un microfon stereo, cât şi pentru căşti stereo, plus un port mini-HDMI. EOS R8 dispune, de asemenea, de o patină multifuncţională care vă oferă opţiunea de montare şi conectare directă la smartphone-uri Android prin adaptorul pentru smartphone Canon AD-P1 sau pentru utilizarea microfonului stereo direcţional specializat DM-E1D. Per total, Canon EOS R8 este un instrument puternic, de luat în calcul pentru vlogging.

O femeie într-o rochie roz ţine un aparat foto Canon cu un obiectiv Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM în faţa ei, cu ajutorul unui mâner tip trepied, zâmbind la obiectiv.

Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM este obiectivul ideal pentru vlogging pentru aparatele foto APS-C, având unul dintre cele mai largi unghiuri disponibile, combinat cu o greutate incredibil de redusă şi o formă compactă.

Dacă optaţi pentru una dintre camerele video de aici cu obiective interschimbabile, există multe obiective Canon excelente pentru vlogging, combinând câmpuri vizuale largi cu o calitate excepţională a imaginii.

Pentru aparatele foto APS-C precum EOS R50, EOS R10 şi EOS R7, Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM este alegerea ideală pentru zilele lungi pe drum. Acest obiectiv uşor şi compact vă va oferi filmări clare şi stabile cu aparatul în mână şi este o opţiune iniţială ideală de luat cu dumneavoastră pentru diverse situaţii, de la fotografii panoramice până la portrete mai restrânse.

Noul Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM este un obiectiv ultra-grandangular compact pentru aparatele foto APS-C, care combină un unghi de vizualizare extrem de mare cu o construcţie incredibil de mică. Un avantaj major al câmpului vizual ultra-grandangular este că puteţi vorbi în faţa aparatului în timp ce umpleţi restul cadrului cu un fundal extins, punându-vă literalmente în contextul mai larg al scenei. Iar cu stabilizarea imaginii puteţi filma din mers şi obţine materiale stabile şi când nu vă deplasaţi, chiar şi cu aparatul în mână.

Dacă folosiţi un aparat foto full frame precum EOS R8, obiectivul ultra-grandangular accesibil Canon RF 16mm F2.8 STM este o opţiune iniţială excelentă pentru vloggerii începători, oferind oportunităţi creative superbe creatorilor de conţinut care doresc să captureze fotografii de interior, precum şi perspective largi. RF 24mm F1.8 MACRO IS STM combină unghiuri largi de vizualizare cu o diafragmă maximă luminoasă şi stabilizare internă, în timp ce RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM oferă un interval versatil de distanţe focale pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră, de la unghiuri ultralargi pentru vlogging cu aparatul în mână la unghiuri mai înguste atunci când aveţi nevoie de o distanţă focală puţin mai mare. Compact, retractabil şi uşor, Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM este, de asemenea, o alegere ideală pentru zilele lungi în mişcare.

Alegerea celei mai bune camere video pentru vlogging

Deoarece fac parte din gama completă de aparate foto şi camere video pentru vlogging de la Canon, toate aparatele foto şi camerele video din acest articol sunt potrivite pentru oricine se află la început în domeniul vloggingului sau care este pregătit să treacă la nivelul următor, inclusiv camera video multifuncţională dedicată şi uşor de utilizat PowerShot V10, până la aparate foto versatile cu obiective interschimbabile, cum ar fi EOS R50 şi altele.

Doriţi să vă perfecţionaţi şi mai mult abilităţile de vlogging? Aflaţi despre prima experienţă a creatoarei de conţinut Alexandra Andreeva cu înregistrarea video cu Canon EOS R8 full frame4 şi cum a folosit aparatul foto pentru a crea un videoclip haiku4. Dacă doriţi să pătrundeţi în lumea producţiei video la scară largă, consultaţi şi ghidul nostru pentru cele mai bune aparate foto şi obiective pentru videoclipuri YouTube4.

Articol scris de Jeff Meyer, Peter Wolinski şi Matthew Richards

  1. Înregistrare de filme de aprox. 13,1 MP, fotografiere la aprox. 15,2 MP
  2. Se aplică atunci când cadrul subiectului este afişat în timpul urmăririi şi pe aparatul foto este montat un obiectiv compatibil, în timp ce focalizarea automată pe tot intervalul este activă sau subiectul este detectat cu succes în alt mod de focalizare automată pe zonă.
  3. 7 stopuri pe baza standardului CIPA cu obiectiv Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM la o distanţă focală de 150 mm.
  4. Conţinut disponibil numai în anumite limbi.

    Google, Google Drive şi YouTube sunt mărci comerciale ale Google LLC, iar acest site nu este aprobat sau afiliat cu Google în niciun fel.

Produse conexe

Articole conexe

  • VLOGGING

    Faceţi cunoştinţă cu PowerShot V10

    Descoperiţi motivul pentru care această cameră video Canon 4K pentru vlogging, de mici dimensiuni, este echipamentul complet perfect pentru începători.

  • VLOGGING

    Crearea de conţinut cu EOS R50

    Duceţi-vă feedurile de pe reţelele sociale la următorul nivel cu Canon EOS R50.

  • VLOGGING

    Cum să devii vlogger

    Începeţi şi produceţi vloguri de calitate cu sfaturile noastre pentru vlogging pentru începători.

  • CĂLĂTORII

    Partenerul de drum ideal

    Fotograful profesionist Martin Bissig face o călătorie în Sri Lanka cu aparatul EOS R10.