VLOGGING

Care este cel mai bun echipament pentru crearea de conţinut?

Un echipament foto bun este esenţial pentru a vă face remarcaţi în calitate de creatori de conţinut – descoperiţi ce utilizează artiştii noştri Crew Create şi cum îi ajută să creeze un conţinut unic.
Un aparat foto Canon PowerShot G7 X Mark III cu un gimbal ataşat, aşezat pe un zid lângă câteva tuburi de vopsea spray.

Dacă sunteţi un influencer consacrat sau doar vă dedicaţi mai mult timp postărilor pe reţelele sociale, probabil că aţi depăşit momentul când utilizaţi smartphone-ul. Alegerea unui echipament care ţine pasul cu creativitatea dumneavoastră este esenţială. Creşterea calităţii conţinutului dumneavoastră cu ajutorul unui echipament excelent este o modalitate fantastică de a-l scoate în evidenţă şi, deoarece platformele online găzduiesc o mulţime de diferiţi creatori, nu a fost niciodată mai important ca acum să fiţi văzut.

Campania Canon Crew Create a reunit patru artişti online inovatori, toţi folosind echipamente Canon, pentru a colabora şi a-i inspira pe alţii să-şi testeze creativitatea. Aici, prezentăm echipamentele pentru vlogging şi fotografie utilizate de fiecare artist, motivele pentru care le adoră şi modul în care îi ajută să creeze lucrări atât de distinctive.

În mişcare cu aparatul foto EOS M50 Mark II

Un autoportret al unei femei cu părul albastru, într-un pulover roz, afişată pe ecranul tactil al unui aparat foto Canon EOS M50 Mark II.

„Am nevoie ca aparatul meu foto să fie uşor de înţeles şi uşor de utilizat, dar să-mi ofere şi posibilitatea de a învăţa mai multe despre el şi de a învăţa noi trucuri”, spune Nifè, care utilizează aparatul foto Canon EOS M50 Mark II şi adoră ecranul său tactil cu unghi variabil.

Deoarece înregistrează adesea cu aparatul foto în mână sau face vlogging din mers, Nifè are nevoie de un echipament uşor pentru acasă, dar şi pentru când e în mişcare. Conţinutul ei trebuie să rămână de actualitate şi unic, aşa că un smartphone nu este suficient: echipamentul ei trebuie să îi ofere un control creativ excelent, de calitate superioară.

„Folosesc Canon EOS M50 Mark II. E bun şi are o greutate mică; îl pot ţine pur şi simplu în geantă”, spune Nifè. „Calitatea devine din ce în ce mai importantă. Toată lumea adoră videoclipurile needitate, filmate cu telefonul, dar asocierea calităţii mişcării cu videoclipuri de calitate este ceea ce atrage atenţia oamenilor.”

„Dacă vreau imagini clare, de calitate mai bună, îmi folosesc aparatul foto. Astfel, am opţiunea de a încerca diferite obiective pentru un aspect diferit. De exemplu, dacă îmi doresc un fundal estompat, pot folosi un obiectiv specific. Să spunem că filmez un vlog şi îmi doresc mai multe persoane în cadru; în acest caz, un obiectiv cu unghi mai larg este perfect.”

O femeie cu codiţe împletite albastre ce poartă un pulover roz ţine un aparat foto Canon de trepied.

Nifè

Dansatoare Afrobeat şi vlogger din Londra.

Cont pe reţelele sociale: 1,5 milioane de urmăritori pe TikTok @itsjustnifee
Echipamente preferate:
Canon EOS M50 Mark II
Mânerul tip trepied Canon HG-100TBR
Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM
Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Deşi senzorul de 24,1 megapixeli al aparatului său foto îi asigură rezultate extraordinare, o filmare clară nu este singura calitate pe care şi-o doreşte Nifè. Videoclipurile nu vor ieşi în evidenţă dacă sunt mişcate. „Nu am o mână foarte stabilă”, recunoaşte ea. „Atunci când filmez vlogguri, dansez sau filmez pe cineva, mă bucur de faptul că obiectivele mele au stabilizare internă. Nu trebuie să-mi fac griji privind perfecţiunea.”

Nifè utilizează mânerul tip trepied Canon HG-100TBR, care poate fi utilizat ca trepied rezistent sau mâner pentru vlogging şi dispune de o telecomandă Bluetooth detaşabilă. Atunci când este asociat cu ecranul tactil cu unghi variabil al aparatului ei, îi oferă flexibilitate absolută.

„Pot configura aparatul foto, apoi pot să iau telecomanda şi să încep înregistrarea de oriunde stau. Este foarte util, deoarece creez diverse tipuri de conţinut”, spune ea. „Deoarece lucrez foarte mult cu muzică şi dansez, temporizatorul automat este foarte util. Pot să plec de lângă aparatul foto, să mă aşez în poziţie şi să ştiu cum arăt înainte de a începe să mă mişc.”

Exploatarea posibilităţilor creative oferite de aparatul foto EOS RP

Un bărbat într-un tricou închis la culoare, în faţa unui birou dintr-un studio de înregistrare de acasă, ţinând în dreptul ochilor un aparat foto Canon EOS RP.

„Sub nicio formă nu sunt un fotograf profesionist. Folosesc un aparat Canon EOS RP şi am realizat imediat că este un aparat de fotografiat incredibil”, spune Jack Garratt, care adoră faptul că aparatul său foto îl motivează să-şi extindă creativitatea fiind, în acelaşi timp, intuitiv şi uşor de utilizat.

Pentru a vă diferenţia în calitate de creator, trebuie să vă depăşiţi propriile limite. Ca muzician care încearcă mereu să-şi forţeze limitele creativităţii, Jack Garratt are nevoie ca echipamentul său – fie că este vorba de un instrument sau de aparatul foto – să fie pregătit pentru orice provocare artistică. Canon EOS RP răspunde aşteptărilor sale şi este totodată suficient de simplu pentru a permite artei sale să înflorească, datorită aspectului intuitiv şi funcţionalităţii wireless.

„Este foarte intuitiv”, spune Jack. „Am descoperit foarte repede că imaginile mele arătau exact cum îmi imaginasem, ceea ce este grozav: îmi oferă încredere şi mă încurajează să mă familiarizez mai bine cu aparatul.” Natura intuitivă a aparatului foto îl motivează pe Jack să aprofundeze setările şi să-l utilizeze ca instrument creativ.

Pentru a afla mai multe despre aparatul dumneavoastră foto, descărcaţi aplicaţia Canon Photo Companion.

O imagine văzută din spatele unui bărbat cu păr şaten creţ întors spre stânga, privind prin vizorul unui aparat Canon EOS RP.

Jack Garratt

Muzician şi producător câştigător Brit Awards.

Cont pe reţelele sociale: 90.900 de urmăritori pe Instagram @jackgarratt
Echipamente Canon:
Canon EOS RP
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

„Viteza este foarte importantă, deoarece o idee este proaspătă cât timp este cu tine. Faptul că pot realiza o fotografie, o pot trimite imediat pe telefon şi o pot distribui de acolo – menţine totul viu, păstrează momentul un pic mai mult timp.”

Puteţi distribui imagini de pe smartphone utilizând Aplicaţia Canon Camera Connect şi vă puteţi stoca imaginile utilizând sistemul Canon de transfer al fişierelor şi de stocare în cloud image.canon, care ia imaginile din aparatul foto şi le face accesibile pe dispozitivele dumneavoastră şi pe platforme de partajare cloud.

Puteţi creşte la maximum standardul conţinutului dumneavoastră alegând cel mai bun aparat foto atât pentru vlogging, cât şi pentru fotografie. Nu veţi fi niciodată restricţionat atunci când folosiţi aparatul foto Canon EOS RP cu numeroase funcţii şi senzor full frame. „Ştiind că are opţiunea de a filma la rezoluţie 4K, nu mă simt limitat”, spune Jack.

„Când fac streaming, mă mişc mult”, spune el. „Focalizarea automată cu urmărirea ochilor şi a feţei îmi permite să obţin conţinutul pe care vreau să-l creez.”

Sport de mare viteză cu EOS R6

O persoană care scoate un aparat foto Canon EOS R6 dintr-o geantă de echipamente, lângă o minge de fotbal.

Ewan Baggot adoră calitatea incredibilă pe care Canon EOS R6 o oferă conţinutului său. „Calitatea imaginii este esenţială pentru mine. Platformele online sunt atât de saturate în prezent, încât trebuie să ieşi în evidenţă.”

„Ador să utilizez aparatul foto Canon EOS R6, deoarece este foarte versatil”, spune el. „Am un obiectiv Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM care face zoom până la 240 mm. Este o nebunie curată. Îl pot aşeza la mijlocul terenului şi tot pot face zoom până în careu. Pot depărta sau pot apropia foarte mult scena.”

„Calitatea imaginii este fantastică. Rezoluţia 4K la 60 cps este superbă: imaginea este impecabilă, uniformă. Iar rata de 120 cps pentru filmări cu încetinitorul este şi ea minunată”, continuă el. „Urmărirea focalizării automate este nemaipomenită. Când joc fotbal, mă mişc foarte rapid, aşa că risc des să nu mai fiu focalizat. Dar focalizarea automată este foarte rapidă: îmi poate urmări ochii, tălpile, picioarele, orice îmi doresc.”

Un bărbat într-un hanorac alb, ţinând o minge de fotbal sub braţul stâng, cu un aparat foto Canon în mâna dreaptă.

Ewan Baggott

Jucător de fotbal freestyle, prezentator şi producător.

Cont pe reţelele sociale: 107.000 de urmăritori pe Instagram @eabskills
Echipamente Canon:
Canon EOS R6
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Dar nu numai specificaţiile de imagine fac aparatul foto Canon EOS R6 perfect pentru Ewan. Atunci când creaţi conţinut, utilizarea şi manevrabilitatea sunt, de asemenea, extrem de importante – iar aparatul foto se remarcă şi în această categorie.

„Pot să rabatez ecranul pentru a vedea ce fac”, declară entuziasmat Ewan. „Când încerci să exersezi ceva, vrei să vezi imediat.

Ce ador la Canon este că pot alege orice aparat foto şi are mereu un meniu similar. Asta îmi place foarte mult, acea versatilitate de a putea lua alt aparat foto şi de a recunoaşte interfaţa. Ştii deja opţiunile, aşa că poţi începe direct să înregistrezi.”

Artă fără eforturi cu PowerShot G7 X Mark III

Un bărbat ghemuit în spatele aparatului său foto Canon PowerShot G7 X Mark III, în faţa unui zid cu graffiti.

Pentru un artist stradal precum Fat Cap Sprays, aparatul foto trebuie să-i permită să creeze fără efort conţinut impresionat, pe care artistul îl distribuie online. „Vreau doar să mă concentrez pe artă”, afirmă el. „ Canon PowerShot G7 X Mark III îmi permite să nu-mi fac griji ca artist. Ştiu că va înregistra un conţinut grozav, aşa că îmi permite să mă concentrez pe graffiti.”

Pentru creatori precum Fat Cap Sprays, care se află mereu în mişcare producând artă şi videoclipuri, o caracteristică importantă a oricărui echipament este forma fizică. Fără ceva portabil şi cu o greutate redusă precum Canon PowerShot G7 X Mark III, poate fi dificil să obţii conţinut incredibil în mişcare.

„Iau cu mine multe materiale pentru a-mi realiza arta şi nu vreau niciodată să las o culoare în urmă. Aşadar, este important ca aparatul foto să fie suficient de compact pentru a încăpea în geanta mea, alături de toate materialele”, spune el.

Un aparat foto Canon pe un trepied, orientat către un artist stradal îmbrăcat în negru, ghemuit în faţa unui perete de graffiti cu o serie de tuburi de spray.

Fat Cap Sprays

Artist stradal din estul Londrei, renumit pentru creaţiile sale fosforescente.

Cont pe reţelele sociale: 5,3 milioane de urmăritori pe TikTok @fatcapsprays
Echipamente Canon:
Canon PowerShot G7 X Mark III
Mânerul tip trepied Canon HG-100TBR
Microfon stereo Canon DM-E100

„Folosesc mânerul tip trepied Canon HG-100TBR pentru a realiza prim-planuri cu o mână, în timp ce cu cealaltă pictez. Îmi plac dimensiunile sale şi faptul că este foarte compact şi uşor. Pentru că ţin un spray cu vopsea în cealaltă mână, nu pot folosi ceva foarte greu, care mă poate dezechilibra.”

Bineînţeles, există multe dispozitive extrem de portabile care înregistrează videoclipuri, dar Fat Cap Sprays are nevoie ca aparatul său foto să producă filmări uniforme şi, mult mai important, să redea foarte fidel culorile.

„Stabilizarea internă a aparatului foto Canon PowerShot G7 X Mark III este grozavă, deoarece atunci când îmi filmez procesul de creaţie, videoclipurile trebuie să fie foarte uniforme”, spune el. „Îmi place foarte mult şi calitatea imaginii. Lucrez cu multe culori vii, iar aparatul le surprinde aşa cum îmi doresc să se vadă. Este important să ofer o reprezentare fidelă a artei mele, deoarece este vorba de artă stradală – oamenii o văd în persoană.”


Articol scris de Peter Wolinski

Produse conexe

Articole conexe

 • Imagine peste umărul fotografului cu ecranul LCD al unui aparat Canon EOS R10, care filmează două dansatoare de flamenco.

  TEHNOLOGIE

  DSLR vs mirrorless

  Vă gândiţi să treceţi la tehnologia mirrorless? Comparăm diferenţele pentru a vă ajuta să decideţi.

 • O tânără cu codiţe împletite albastre filmându-se cu un aparat foto pe un mâner portabil în faţa unei şine de tren.

  VLOGGING

  Creşteţi calitatea conţinutului dumneavoastră online

  Şase sfaturi şi tehnici de la profesionişti cu care vă puteţi scoate în evidenţă conţinutul de pe reţelele sociale.

 • O persoană face vlogging cu un aparat foto Canon EOS R10. În fundal este un copac portocaliu încărcat cu fructe.

  VLOGGING

  Cele mai bune aparate foto Canon pentru vlogging

  Cu ajutorul acestor aparate foto excelente pentru vlogging de la Canon, vlogul dumneavoastră va prinde viaţă cu uşurinţă, cu control din plin şi calitate video formidabilă.

 • VLOGGING

  Vlogging de călătorie cu un obiectiv ultra-grandangular

  Chloe Gunning, vlogger de călătorie, filmează o excursie de o zi în oraş cu obiectivul Canon RF 16mm F2.8 STM.