APARATE FOTO COMPACTE

De ce PowerShot G7 X Mark III este cel mai bun aparat foto compact de la Canon pentru conţinut creativ

Descoperiţi modul în care acest aparat foto de buzunar pentru streaming 4K vă poate dezlănţui creativitatea şi se poate integra perfect în viaţa dvs. de zi cu zi.
O femeie îşi aranjează aparatul foto Canon PowerShot G7 X Mark III lângă laptop pentru a transmite în timp real o şedinţă de yoga.

Indiferent de tipul de conţinut pe care vă place să îl creaţi, pentru a vă exprima personalitatea aveţi nevoie de instrumente care vă pot ajuta să vă dezlănţuiţi scânteia creativă în viaţa de zi cu zi. Aparatul foto Canon PowerShot G7 X Mark III oferă filmare 4K, un senzor 20,1 MP şi un ecran tactil rabatabil într-un corp compact, făcându-l partenerul creativ perfect.

Fie că sunteţi vlogger, profesor de yoga, angajat într-un birou, părinte sau muzician, acest aparat foto de buzunar poate fi utilizat drept cameră web pentru apeluri video şi streaming live wireless şi chiar pentru înregistrarea aventurilor în aer liber, vlogurilor zilnice şi fotografiilor de vacanţă. Cu portabilitate, un obiectiv grandangular versatil de 24 mm cu zoom 4,2x, un sistem avansat de stabilizare a imaginii pentru fotografii fără tremur, precum şi tehnologii integrate intuitive şi uşor de utilizat, Canon PowerShot G7 X Mark III ajută la surprinderea şi împărtăşirea momentelor care contează.

În cele ce urmează, trei creatori de conţinut – Sarah Malcolm, profesoară de yoga online şi influencer pe reţelele sociale, Mei-Ying Chow, vlogger şi expertă în albume de colaje, şi Jamie James, fotograf şi videograf – vorbesc despre experienţele lor cu acest aparat foto şi modul în care îi ajută să-şi împărtăşească munca, viaţa şi arta online.

Mei-Ying Chow

Înregistrând pentru vlogul ei cu creaţii artizanale

Un aparat Canon PowerShot G7 X Mark III pe o masă, alături de o imprimantă SELPHY Square QX10 şi un album de colaje.

Mei-Ying Chow este studentă la economie în ultimul an la King's College din Londra şi are 90.000 de abonaţi pe YouTube. Este expertă în albume de colaje şi şi-a creat propriul brand în ultimii şapte ani, cu vloguri zilnice pe reţelele sociale şi foloseşte aparatul foto PowerShot G7 X Mark III pentru a-şi documenta atât viaţa de student, cât şi creaţiile artizanale.

„Am lucrat la albume de colaje pe canalul meu în ultimii cinci sau şase ani şi am ţinut întotdeauna un jurnal”, spune Mei-Ying. „Pentru această fotografie, am creat o pagină pentru absolvirea surorii mele, care a avut loc în 2018. Deoarece eu nu voi avea ceremonia de absolvire anul acesta, pentru că a fost amânată, am vrut să profit la maximum de a ei.”

Un aparat foto Canon PowerShot G7 X Mark III îndreptat în jos pe un trepied filmează o femeie care realizează o pagină dintr-un album de colaje pe un pat.

Mai-Ying a filmat realizarea albumului său de colaje cu fotografii de sus şi prim-planuri realizate cu G7 X Mark III, combinate cu imprimate frumoase realizate cu imprimanta SELPHY Square QX10 prin intermediul smartphone-ului.

O femeie fotografiază de sus un album de colaje cu un aparat foto Canon PowerShot G7 X Mark III.

Vloggerul Mei-Ying Chow a fost încântată de capacităţile de stabilizare a imaginii ale aparatului foto G7 X Mark III, deoarece adesea preferă să fotografieze sau să filmeze cu aparatul în mână.

„Ecranul tactil al aparatului foto G7 X Mark III facilitează mult filmarea de aproape, deoarece focalizarea automată este foarte rapidă la atingerea ecranului şi este mai uşor de menţinut”, spune Mei-Ying. Ea este mulţumită şi de mânerul de tip trepied Canon HG-100TBR, pentru că o ajută să filmeze în căminul studenţesc cu spaţiu limitat. Mânerul de tip trepied este complet wireless şi include telecomanda detaşabilă wireless Bluetooth BR-E1, ceea ce facilitează utilizarea în orice loc.

„Înălţimea redusă a mânerului de tip trepied HG-100TBR este excelentă, deoarece camera mea de cămin este foarte mică, aşa că mă bazez pe un trepied mic cu înălţimea potrivită”, explică ea.

Sunetul foarte clar este, de asemenea, un element cheie pentru videoclipurile online ale lui Mei-Ying, cu efecte de sunet care completează experienţa tutorialelor despre albumele de colaje de pe canalul ei. Microfonul stereo uşor Canon DM-E100 se conectează direct la aparatul foto şi ajută la înregistrarea de sunet stereo.

Când este combinat cu un microfon extern, „calitatea sunetului aparatului foto PowerShot G7 X Mark III este mult mai bună decât cea oferită de microfonul integrat al aparatului meu DSLR”, spune Mei-Ying. „Sunetul înregistrat de microfon este foarte clar şi îmi place că adaugă straturi de sunet, aşa că se poate auzi zgomotul foarfecilor şi alte sunete, antrenând toate simţurile. Încerc să nu elimin acele sunete când adaug muzica, pentru că mi se pare că face totul mai captivant.”

Odată cu cea mai recentă actualizare de firmware, PowerShot G7 X Mark III este ideal pentru vloggeri precum Mei-Ying, datorită noului mod special pentru vlogging.

Sarah Malcolm

Transmiţând live o şedinţă de yoga din camera de zi

O femeie îşi aranjează aparatul foto Canon PowerShot G7 X Mark III lângă laptop pentru a transmite în timp real o şedinţă de yoga.

Pentru creatori precum Sarah, care au mai mult de 1.000 de abonaţi, Canon PowerShot G7 X Mark III oferă posibilitatea de a transmite în timp real direct pe YouTube.

O tânără într-un top viu colorat face yoga în camera de zi, în timp ce un aparat foto Canon PowerShot G7 X Mark III îi filmează mişcările.

„Funcţia de urmărire a feţei a aparatului foto PowerShot G7 X Mark III este foarte utilă”, spune instructorul online de yoga Sarah Malcolm, „aşa că rămân focalizată în timpul şedinţelor mele.”

Sarah Malcolm, profesoară de yoga online şi influencer pe reţelele sociale, îşi predă cursurile de yoga în timp real pe Zoom® din cauza pandemiei de Covid-19 şi are nevoie de o configuraţie simplă pentru cursanţii ei.

„Am trecut la predarea online la începutul lui 2020, când a trebuit să renunţ la toată munca mea din studio peste noapte”, spune Sarah. „Însă schimbarea s-a dovedit a fi cu adevărat puternică şi cumva a creat o legătură chiar mai strânsă decât înainte. Cel mai bun lucru la această configuraţie este simplitatea.

Folosind aparatul foto G7 X Mark III pentru a-şi filma mişcările de yoga, microfonul stereo DM-E100 pentru sunet de înaltă calitate, adaptorul PD-E1 pentru filmare continuă şi mânerul de tip trepied HG-100TBR pentru stabilitate, Sarah a descoperit că acest kit depăşeşte cu mult calitatea oferită de telefonul şi laptopul ei. G7 X Mark III oferă totodată utilizatorilor opţiunea unei imagini prin HDMI fără marcaje pe ecran, la rezoluţie 4K dacă se doreşte.

„Nu puteam să cred diferenţa de calitate atunci când configuram aparatul pentru cursurile mele online,” spune Sarah. „G7 X Mark III este uşor, simplu de utilizat şi oferă o imagine mult mai largă decât camera încorporată a laptopului, astfel că este mult mai uşor pentru cursanţii mei să vadă mai mult. De asemenea, posibilitatea de a vedea încadrarea pe ecranul LCD rabatabil la 180 de grade este foarte utilă, deoarece îmi permite să nu ies din cadru.”

O tânără într-un pulover gri face o fotografie de deasupra unui shake de fructe şi unei cafele spumoase.

Sarah a fost foarte impresionată de calitatea imaginii oferită de Canon PowerShot G7 X Mark III, care are un senzor de 20,1 MP.

Un shake de fructe, o cafea spumoasă şi o felie de portocală pe un tocător, fotografiate de sus.

Când nu predă online, Sarah, care colaborează şi la un podcast despre alimentaţie şi wellness, Kitchen Club, postează adesea imagini cu preparate şi băuturi nutritive pentru comunitatea sa de 17.500 de urmăritori pe Instagram, valorificând diafragma f/1,8-2,8 a aparatului foto G7 X Mark III pentru a crea imagini luminoase şi clare direct pe aparatul foto. Fotografie realizată cu Canon PowerShot G7 X Mark III la 24 mm, 1/125 s, f/1,8 şi ISO 125. © Sarah Malcolm

Aparatul foto poate fi utilizat şi drept cameră web, prin descărcarea software-ului Canon EOS Webcam Utility, care funcţionează cu majoritatea aplicaţiilor de videoconferinţă şi streaming. Este astfel ideal pentru profesorii de yoga – şi pentru instructorii de fitness în general – care oferă platforme online pentru membri.

Când filmaţi, PowerShot G7 X Mark III are un chenar roşu în jurul cadrului ca indicator de înregistrare îmbunătăţit, pentru confirmare suplimentară şi pentru evitarea situaţiilor în care nu v-aţi dat seama că aţi început să filmaţi. În plus, capacităţile îmbunătăţite de focalizare automată ale aparatului PowerShot G7 X Mark III oferă creatorilor ca Sarah încredere că rămân focalizaţi în timpul filmării.

Jamie James

Vlogging relaxant în natură

Un bărbat se filmează meditând lângă marginea unei stânci, cu un Canon PowerShot G7 X Mark III. În fundal se poate vedea oceanul.

Pentru Jamie James, videograf şi fotograf cu normă întreagă în ultimii şase ani, specializat în conţinut exterior pentru mărci precum Vans şi The North Face, un echipament versatil şi de calitate este esenţial pentru crearea conţinutului său.

Jamie a testat aparatul foto Canon PowerShot G7 X Mark III în timp ce filma şi fotografia în natură. Rata de cadre ridicată a aparatului (până la 120 de cadre pe secundă) şi obiectivul 24-100mm f/1.8-2.8 cu zoom 4,2x s-au dovedit perfecte pentru stâncile spectaculoase de pe Coasta Jurasică, care i-au servit drept fundal. La acestea se adaugă stabilizarea imaginii echivalentă cu 4 stopuri de pe PowerShot G7 X Mark III, care permite fotografierea la timpi de expunere mai lungi, fără ca mişcarea aparatului foto să fie o problemă.

Odată cu cea mai recentă actualizare de firmware, PowerShot G7 X Mark III beneficiază de un stabilizator de imagine îmbunătăţit, care vă permite să fotografiaţi cu încredere, precum şi de expunere automată cu prioritate pentru feţe, care facilitează mai mult ca niciodată surprinderea oamenilor în mişcare.

Un bărbat stând ghemuit pe o plajă, fotografiind un foc de tabără cu un aparat Canon PowerShot G7 X Mark III.

Ca videograf şi fotograf care nu îşi planifică prea mult cadrele, Jamie James este încântat de versatilitatea oferită de Canon PowerShot G7 X Mark III.

Spumă de mare scăldând un mal nisipos la apus.

„Procesul meu creativ este acela de a explora şi fotografia orice arată grozav”, spune el. „Este în regulă să ieşi şi să vezi ce se întâmplă şi să surprinzi un anumit moment.” Imagine realizată cu un aparat foto Canon PowerShot G7 X Mark III la 100,8 mm, 1/200 s, f/2,8 şi ISO 160. © Jamie James

„M-am filmat făcând o cafea şi câteva exerciţii de stretching, deoarece am vrut să împărtăşesc o mică parte din viaţa mea, precum şi importanţa de a petrece timp cu tine însuţi în natură şi cât de relaxant poate fi acest lucru”, spune el. „Versatilitatea acestui obiectiv este uimitoare. Posibilitatea de a fotografia peisaje panoramice, precum şi de a face zoom pe mici detalii este incredibilă.”

„Dimensiunile contează când mergi în aventuri lungi, aşa că este minunat să pot să ţin aparatul foto în buzunar, să-l scot şi să fotografiez în format RAW şi nu ratez momentul încercând să scot aparatul din rucsac”, spune Jamie.

Odată cu cea mai recentă actualizare de firmware, PowerShot G7 X Mark III dispune şi de o grilă în cadru pentru diferite rapoarte de aspect, facilitând fotografierea pentru diferite platforme şi pentru imprimare. Pe ecran se poate afişa chiar un marcaj „adecvat pentru Instagram” în timp ce filmaţi, indicându-vă că materialul va putea fi postat pe reţelele sociale.

Puteţi evita fotografiile supraexpuse folosind suprapunerile zebră oferite de PowerShot G7 X Mark III, care ajută la marcarea zonelor de expunere.

Un bărbat scoate un aparat foto Canon PowerShot G7 X Mark III din buzunarul hainei.

Aventurile în aer liber ale lui Jamie înseamnă că are nevoie de un echipament compact şi suficient de uşor pentru a fi transportat în locaţii îndepărtate, iar G7 X Mark III are capacitatea de a oferi rezultate bune realizatorilor de filme şi fotografilor profesionişti, totul într-un format de buzunar.

Utilizarea unei camere web de înaltă calitate pentru apeluri video este, de asemenea, foarte importantă pentru creatorii de conţinut ca Jamie, deoarece publicul său îşi poate face o idee despre calitatea muncii sale – şi totul este posibil cu Canon PowerShot G7 X Mark III printr-o conexiune USB.

„Ca realizator de filme şi fotograf, vreau să fac o impresie bună. Dacă pot să mă alătur unui apel pe Zoom® şi am aranjat scena pentru a fi cu adevărat cinematografică, cu o adâncime plăcută a câmpului, clientul îşi face o idee despre ce va obţine atunci când va lucra cu mine.”

Articol scris de Lorna Dockerill

Produse conexe

Articole conexe

  • VIDEOCLIP

    Sfaturi pentru a vă îmbunătăţi videoclipurile pentru reţelele sociale

    Patru creatori discută despre caracteristicile unui conţinut excelent şi cum să iasă în evidenţă online.

  • VLOGGING

    Cum să devii vlogger

    Începeţi şi produceţi vloguri de calitate cu sfaturile noastre pentru vlogging pentru începători.

  • FOTOGRAFIE

    EOS R50 versus EOS R10

    Comparăm principalele caracteristici şi designul a două aparate foto APS-C din sistemul EOS R.

  • VLOGGING

    Faceţi cunoştinţă cu PowerShot V10

    Descoperiţi motivul pentru care această cameră video Canon 4K pentru vlogging, de mici dimensiuni, este echipamentul complet perfect pentru începători.