Canon cameras

Exploraţi tradiţia Canon de a spune poveşti.

@Cecilie Harris

La Canon, ajutăm oamenii să îşi spună povestea de peste 80 de ani. Puţini oameni au fost martorii mai multor inovaţii şi evoluţii decât Mike Burnhill, specialistul nostru de produs cu peste 11 ani de experienţă. Am discutat cu Mike despre trecutul, prezentul şi viitorul Canon.

Povesteşte-ne mai multe despre tine, Mike. Ce implică funcţia ta la Canon şi de cât timp o deţii?

Lucrez la Canon de 11 ani şi sunt specialist de produs pentru aparate foto profesionale. Domeniul meu de competenţă acoperă seria EOS 1D, seria EOS 5D, obiectivele din seria L şi, mai recent, noul sistem EOS R.

Mi-am început activitatea ca specialist de produs general, după care am avansat pentru a mă ocupa de produsele profesionale pentru întreaga Europă. Am ocazia să călătoresc mult şi să particip la evenimente importante care beneficiază de prezenţa CPS (Canon Professional Services), ceea ce înseamnă toate evenimentele sportive de top din întreaga lume. Am fost în Coreea cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă, am participat la F1 în Monaco şi am petrecut câteva săptămâni în Rusia, la Cupa Mondială. Oferim asistenţă şi servicii fotografilor profesionişti, precum curăţare, verificări şi reparaţii. În calitate de specialist de produs, sunt acolo pentru a le oferi consultanţă şi a-i instrui cu privire la noile modalităţi de utilizare a aparatelor foto şi a caracteristicilor acestora. Aceasta înseamnă că fotografii se pot concentra pe surprinderea unor poveşti uluitoare, fără să-şi facă griji că ar putea apărea vreo problemă.

@Alessandro Trovati

Ai fost, fără îndoială, martorul multor schimbări de-a lungul experienţei tale la Canon. Care consideri că ar fi cele mai semnificative momente de evoluţie?

Au fost două care mi-au rămas în memorie. Primul a fost lansarea modelului Canon EOS 5D Mark II în 2008. A fost prima dată când am introdus capacităţi video într-un aparat foto DSLR, lucru care a deschis calea pentru vlogging. Înainte de lansarea Canon EOS 5D Mark II, era nevoie de o cameră video foarte scumpă pentru a înregistra acest tip de conţinut. Industria video s-a schimbat practic peste noapte. A fost o perioadă foarte incitantă, în care am învăţat pe măsură ce progresam. Acum, Canon PowerShot G7 X este cel mai popular aparat foto pentru vlogging din Europa.

Al doilea moment a fost în 2014, când tehnologia Dual Pixel AF a fost introdusă pe aparatul Canon EOS 70D. Această tehnologie unică de la Canon permite senzorului să focalizeze în timpul realizării fotografiilor. Ideea ne-a venit iniţial în anul 1981, dar n-am putut să o introducem până când nu s-a dezvoltat suficient tehnologia necesară pentru a o susţine.

Mike, tu însuţi eşti fotograf pasionat. Ce aparat foto foloseşti în prezent şi de ce?

Aparatul meu principal în momentul de faţă este Canon EOS 5D Mark IV. Am început să mă joc puţin câte puţin cu noul sistem EOS R, care are focalizare automată cu urmărirea feţei, ceea ce înseamnă că nu mai trebuie să-ţi faci griji în legătură cu poziţia punctului de focalizare. Această funcţie este excelentă pentru mine, pentru că am un copil mic, aşa că, în loc să mă uit prin vizor, pot doar să încadrez aproximativ în timp ce mă strâmb, pentru a surprinde emoţia dorită.

@Mike Burnhill

Având în vedere gama de echipamente de astăzi, ai putea să recomanzi un aparat foto pentru fotografi începători şi unul pentru avansaţi?

Pentru fotografi începători aş recomanda modelul Canon EOS 200D. Este mic, uşor şi are o interfaţă simplă. Pentru un începător, aparatele foto pot părea foarte tehnice. Dar modelul Canon EOS 200D a fost conceput cu un sistem simplu de meniuri, pentru a facilita utilizarea. Mulţi oameni ştiu ce doresc să obţină, dar nu ştiu cum să facă acest lucru. Modelul Canon EOS 200D are o interfaţă care îţi explică cum să surprinzi rezultate diferite, iar după ce înţelegi poţi să comuţi meniul la o structură mai avansată, care este similară cu restul sistemului EOS.

Pentru fotografii mai avansaţi, aş recomanda modelul Canon EOS 6D Mark II, care reprezintă un pas către un nou tip de fotografie pentru mulţi oameni. Senzorul de dimensiuni mai mari poate surprinde imagini cu adâncime redusă a câmpului, care sunt populare în rândul fotografilor profesionişti.

Ce pregăteşte Canon pentru viitor?

Tocmai am anunţat noul sistem EOS R, care este compatibil cu toate obiectivele Canon EF produse începând cu anul 1987. Am colaborat timp de şase luni cu ambasadorii noştri pentru a surprinde imagini pentru lansare şi pentru a testa aparatul foto în toate tipurile de medii. De exemplu, Daniel Etter a reuşit să termine un proiect într-o mină de cărbune, care fusese imposibil de realizat anterior. Începuse deja acest proiect, dar nu reuşise să surprindă ceea ce dorea, pentru că era prea întuneric şi aparatele lui foto nu puteau să focalizeze. Cu noul sistem EOS R, aparatul foto a reuşit să focalizeze doar cu lumina provenită de la lanternele de pe casca minerilor. Prin urmare, aşteptăm cu nerăbdare ca această nouă tehnologie să intre pe piaţă.

Mă tem că nu am voie să-ţi spun mai multe acum. Dar rămâi pe recepţie, urmează nişte lucruri foarte interesante.

@Daniel EtterScris de Sasha Newbury