Apropierea de acţiune

Compoziţia este importantă în fotografie, iar cunoaşterea elementelor pe care doriţi să le includeţi în fotografie şi a celor pe care doriţi să le excludeţi din aceasta este esenţială. Când fotografiaţi scene de acţiune, una dintre cele mai bune modalităţi de menţinere a unui nivel ridicat de dramatism în fotografiile dvs. este să umpleţi cadrul cu subiectul. Astfel vă veţi simţi mai conectat la acţiune.

Încercaţi să vă apropiaţi fizic cât mai mult posibil. Astfel va fi mai uşor să umpleţi cadrul cu acţiunea. Dacă realizaţi fotografii într-o arenă, veţi fi, de asemenea, la acelaşi nivel cu jucătorii, obţinând fundalul estompat pe care nu l-aţi putea obţine dacă aţi fotografia dintr-o poziţie mai înaltă.

De cele mai multe ori, există o limită pentru apropierea fizică de acţiune. În această situaţie, utilizaţi un obiectiv mai lung sau o cameră cu zoom mare, pentru a reduce distanţa până la subiect.

Când măriţi, în special cu o distanţă focală mare, vă aflaţi atât de aproape, încât puteţi pierde subiectul. Canon a creat o tehnologie ingenioasă nouă, pentru a rezolva această problemă.

Funcţia de asistenţă la încadrarea cu zoom vă ajută să menţineţi subiectul în cadru, micşorând imaginea atunci când acesta atinge marginile cadrului. Apoi revine la setarea iniţială de zoom, când aşezaţi subiectul în centrul imaginii.

Astfel beneficiaţi de puterea funcţiei de zoom, fără a pierde perspectiva sau subiectul.

Fotografia de acţiune - Zoomul