Capturarea unor filme cinematice

Obţinerea unui aspect cinematic atunci când realizaţi filme este o artă. Tranziţia uniformă a focalizării – asigurându-vă că subiectul dvs. principal se vede clar în cadru - este unul dintre modurile în care puteţi obţine un aspect profesional.

Însă această tehnică poate fi complicată, dacă nu exersaţi. Dacă doriţi să începeţi, încercaţi să focalizaţi un obiect static pe măsură ce mergeţi înspre acesta şi ajustaţi obiectivul, pentru ca acesta să se vadă mereu clar în cadru.

Pentru a atrage atenţia spectatorilor asupra subiectului principal, gândiţi-vă la estomparea fundalului în timp ce menţineţi claritatea subiectului principal; alternativ, pentru cadrele largi, veţi dori probabil să focalizaţi toate elementele din cadru.

Cele mai noi camere ale noastre fac faţă provocărilor legate de focalizarea uniformă atunci când realizaţi filme, datorită tehnologiei de focalizare Hybrid CMOS AF III. Acestea permit urmărirea uniformă automată, ceea ce înseamnă că subiectul dvs. va fi întotdeauna clar, chiar şi atunci când se mişcă în cadru. Unele camere Canon au, de asemenea, ecran tactil, pentru a vă ajuta să focalizaţi cu uşurinţă de pe un subiect pe altul, fără a fi necesară atingerea obiectivului. Atingeţi pur şi simplu subiectul de pe ecran, pentru a focaliza pe acesta. Rezultatul este un film mai clar, cu aspect cinematic profesionist.

Capturarea de imagini cinematice