Surprinderea momentului

Obţinerea imaginii perfecte în fotografia de acţiune se referă în egală măsură la pregătire şi la trăirea momentului. Când vine vorba de înregistrarea scenelor sportive, trebuie să vă familiarizaţi cu mediul, astfel încât să vă aflaţi în locul potrivit, la momentul potrivit, cu kitul potrivit, pentru a captura momentul. Încercaţi să vizitaţi locaţia înainte de eveniment, pentru a înţelege unde şi cum puteţi obţine cele mai bune capturi.

De asemenea, trebuie să deţineţi cunoştinţe despre sportul pe care îl fotografiaţi. Spre exemplu, dacă înregistraţi un meci de fotbal, încercaţi să găsiţi modele de mişcare. Este mult mai uşor să obţineţi o captură bună dacă puteţi prevedea acţiunile uşor în avans.

Uneori lucrurile se întâmplă atât de rapid, încât nu aveţi timp să reacţionaţi. Activaţi modul de înregistrare continuă, împreună cu focalizarea automată continuă AI Servo. Apoi îndreptaţi camera spre subiect şi apăsaţi până la jumătate butonul declanşator, pentru a începe urmărirea. Când apăsaţi complet, veţi captura o succesiune de imagini focalizate, care vă vor mări şansele de a obţine imaginea perfectă.

Viteza variază în funcţie de modelul camerei. De exemplu, EOS 7D Mark II include o unitate declanşatoare şi un sistem de oglinzi unice, precum şi procesorul de imagini Canon DIGIC, care vă permit să înregistraţi la o viteză incredibilă de zece cadre pe secundă.

Fotografia de acţiune - Surprinderea momentului cheie