Your photos, our favourites: Urban and street

Fotografiile dvs., preferatele noastre: Urban şi stradal

Imaginile dvs., preferatele noastre: Fotografie urbană şi stradală

Însoţiţi-ne într-o călătorie din Polonia până în India şi apoi până în Croaţia şi admiraţi fotografiile noastre preferate, care sunt etalate în galeria ultimei competiţii foto. Fiecare imagine surprinde un moment din mediul urban şi reprezintă imaginea poveştii interesante din spatele ei.

Outburst de Joy Michal Patron

„Am făcut această fotografie la deschiderea unui eveniment de artă stradală în Lublin, Polonia. Nu ştiam ce urmează să se întâmple, aşa că m-am strecurat în mulţime şi am aşteptat. Dintr-o dată, un aparat de fum artificial a început să creeze rotocoale imense, generând o bucurie imensă într-un grup de copii din apropiere. Am decis că trebuie să profit de ocazie.

În ciuda fumului care îmi înceţoşa vederea, am utilizat cel mai larg unghi posibil, cu copiii în prim-plan şi cu siluete fantomatice pe fundal. Am avut la dispoziţie numai câteva secunde, apoi copiii s-au împrăştiat şi a început parada.

Fotografia a fost selectată şi a câştigat locul întâi la Grand Press Photo 2015 – cea mai importantă competiţie de fotojurnalism din Polonia.”

Free de Susana Hinojo

„Am urcat în Fortul Amber din Jaipur şi am avut norocul să sosesc în timpul unui festival special. Oamenii se adunaseră pentru a protesta împotriva inegalităţii dintre sexe, o preconcepţie cu o vechime de secole în India.

Întreaga imagine era magică şi dintr-o dată s-a ivit momentul perfect chiar în faţa mea. Un gest firesc de iubire şi fericire între o mamă şi fiica ei.

În acel moment, inima mea era în asentiment total cu ceea ce vedeau ochii.”

Façade med Patina de Frederik Frydendal

„În timp ce mă plimbam cu ricşa prin Split, Croaţia, am trecut prin dreptul unei ferestre mici şi am fost atras de imagine. Mi-a plăcut atât de mult, încât mai târziu am simţit nevoia să mă întorc şi să o fotografiez.

Instinctul meu s-a dovedit a fi corect. Cu atmosfera ei relaxată, cu patina naturală şi cu textura complexă, ideea de la baza acestei fotografii este pur şi simplu «casă dulce casă».

Pentru fotografii de călătorie şi stradă, fotografiez întotdeauna în format RAW şi în mod AV, iar în acest caz cu o diafragmă f/8. Aceste setări îmi permit să surprind cât mai multe detalii posibil.”

Încercaţi provocarea acestei luni

Aceşti fotografi au surprins un moment din viaţă ca parte din experienţele lor de zi cu zi din mediul urban uzual. Ce se întâmplă în lumea din jurul tău? Inspiraţi-vă din tema noastră lunară din Galerie, spune-ne povestea ta şi fotografia dvs. ar putea fi expusă în Showcase luna viitoare!