Wilder Story by Loraraine Poole

Fotografiile dvs., preferatele noastre: Oameni şi portrete

De la chipuri contemplative pe plajele baltice până la un artizan de pe litoral absorbit de munca sa. Luna aceasta ne-aţi trimis portrete evocative, scoţând în evidenţă persoane interesante din numeroase locuri. Iată preferatele noastre dintre fotografiile etalate în Galerie.

Dreams of the Sea de Nikolai Pogodin

„Am făcut această fotografie la Vistula Spit, pe coasta Mării Baltice, cel mai vestic punct al Rusiei şi Prusiei de Est. Aici poţi simţi cu adevărat urmele istoriei, este un loc lăsat neatins de viaţa modernă.

Plimbându-mă de-a lungul golfului de pe coastă, trecând de hangarele Luftwaffe parţial distruse, am văzut un băiat aşezat pe un perete de cărămidă de pe malul apei. Se uita în marea turcoaz, ca şi cum ar fi meditat la trecutul zonei şi contempla viitorul ei. Îmi place foarte mult acest contrast şi îmi place, de asemenea, că imaginea are o tentă de vis, dar este ancorată în realitate. Mi-a amintit de copilăria mea.

Am fotografiat această imagine cu un Canon EOS 6D şi obiectivul EF 24-105 L IS USM. Cel mai mult fotografiez în format RAW, în modul cu prioritate de diafragmă. Aceasta a fost fotografiată la f/9, ISO 100 cu o distanţă focală de 35 mm.”


Mr Potter de Lorraine Poole

„Am călătorit la Lyme Regis în Dorset, Anglia, anul trecut în august deoarece una dintre fotografiile mele a fost prezentă la o expoziţie. Când am ajuns, am aflat ca a fost deja vândută şi nu mai era expusă. Având timp liber, am decis să explorez acest oraş cu ieşire la mare şi să mă bucur de câteva oportunităţi nemaipomenite de a fotografia localnicii şi turiştii. Am trecut pe lângă ceea ce părea a fi o hală mică neagră cu uşa larg deschisă şi, cum sunt puţin curios, am intrat să văd ce este înăuntru. Un olar de-al locului finisa nişte căni pe care le făcuse pentru a le vinde. Arăta ca o vedere cu un olar artizan bătrân, cu tot cu şorţul murdar de lut, chipul pe care timpul şi-a lăsat amprenta şi o barbă fabuloasă. Era singur şi foarte concentrat, înconjurat de lut, castroane, recipiente şi alte obiecte legate de olărit atârnate peste tot pe pereţii albi învechiţi. Am stat şi l-am urmărit cum lucra, făcând o serie de fotografii şi încercând să-i surprind natura calmă şi priceperea.

Pentru a obţine o imagine contrastantă cu detalii am utilizat ISO 800. Am vrut să profit la maximum de lumina naturală din încăpere şi nu îmi place să utilizez bliţul. Deschiderea diafragmei a fost de f/4.5. Ceea ce îmi place foarte mult la acest portret este faptul că olarul este în habitatul lui natural. Oferă un context încântător personalităţii şi vocaţiei sale.

Această fotografie a fost făcută utilizând Canon EOS 6D şi obiectivul Canon EF 24 mm-105 mm L.”

Distribuiţi-vă fotografiile

Doriţi să aveţi şansa de a vă vedea fotografia expusă aici? Tema lunii următoare este jocul cu lumina. Surprindeţi răsăritul de soare, fotografiaţi magia amurgului sau fiţi îndrăzneţi şi experimentaţi folosind bliţul. Fiţi creativi cu lumina şi distribuiţi fotografiile în galeria noastră foto.

Trimiteţi-vă fotografiile