burano-italia-estelle-moreau.jpg

Fotografiile dvs., preferatele noastre: Oraşul meu

Din Stockholm în Seul, din Portland în Palau, luna aceasta ne-aţi trimis imagini din jurul lumii şi ne-aţi oferit o perspectivă asupra oraşelor dvs. în fotografii. Iată preferatele noastre dintre fotografiile postate în Galerie.

Murano, Italia de Estelle Moreau

„Murano este o insulă din Laguna Veneţiană, din nordul Italiei. Mentalitatea din Murano este perfect sintetizată în casele multicolore, îmbietoare şi deschise. Atunci când te plimbi pe străduţele insulei, îţi dai seama că atmosfera este mult mai relaxată decât cea din Veneţia. Cu arhitectura variată şi pitorească, ambianţa liniştită şi canalele unduioase, Murano pare îndepărtată de sora sa mai mare şi mai faimoasă. Insula este recunoscută şi pentru producţia de dantelă, un meşteşug complex pentru un oraş frumos.

Am surprins fotografia aceasta după o zi lungă de plimbări în Veneţia şi Murano. Mă simţisem demoralizată de sutele de turişti, dar atunci când am ajuns în Murano, mi-am revenit. Locul acesta are un impact foarte pozitiv asupra oamenilor care îl vizitează, localnicii şi vizitatorii par să aibă un zâmbet permanent pe buze.

Dacă îţi petreci după-amiaza aici, este foarte uşor să te laşi învăluit de atmosfera îmbietoare. Am plecat simţindu-mă fericită, revigorată şi mulţumită că îmi petrecusem timpul în mijlocul unei explozii de culori, înainte de a mă întoarce în lumea mea mai gri şi mai industrială.”

Pécs in Fog, Ungaria de Robert Jakab

„Vremea e mereu surprinzătoare în Pécs, micul oraş din sudul Ungariei pe care îl numesc „acasă”. Am surprins fotografia aceasta într-o dimineaţă de ianuarie, în momentul în care arhitectura pieţei centrale tocmai răsărea din ceaţă. Tot prin ceaţă se văd atât luminile strălucitoare ale primăriei, cât şi domul de aramă uluitor al Moscheii lui Pasha Qasim.

Pentru a mă pregăti pentru fotografie, am urmărit prognoza meteo cu câteva zile înainte, apoi m-am urcat pe munte pentru a găsi priveliştea ideală. Camera a tolerat vremea rece şi aproape fiecare fotografie din dimineaţa aceea a fost uimitoare.

Multe grupuri etnice convieţuiesc împreună în Pécs. În copilărie, obişnuiam să locuiesc aproape de capela din fotografie. Acum, locuiesc chiar lângă Moschee. Pentru mine, fotografia aceasta rezumă diversitatea culturală minunată a oraşului.”

Genova gabbiani affamati de Renzo Oroboncoidi

„Am surprins fotografia aceasta în timp ce vizitam Geneva, oraşul de la malul mării. Găzduieşte portul şi golful cel mai aglomerat din Italia. Speram să surprind caracteristicile variate ale oraşului, pentru a arăta contrastul dintre clădirile vechi şi străzile urbane şi numeroasele străduţe, când am observat pescăruşii aceştia. Au plonjat în jos pe zid pentru a prinde firmiturile de pâine pe care o femeie le aruncase. Această fotografie în amurg este foarte dramatică. Dacă privim în depărtare, observăm şi strălucirea apusului în reflexia apei genoveze.”

Încercaţi provocarea acestei luni

Fiecare dintre aceşti fotografi ne-au arătat câte o frântură din vieţile lor şi adorăm acest lucru. De ce n-aţi surprinde propria perspectivă asupra vieţii? Fiţi inspirat de tema din Galerie de luna aceasta, apoi partajaţi-vă fotografiile. Aţi putea să apăreţi în următorul număr.

Trimiteţi-vă fotografiile