hero

Fotografiile dvs., preferatele noastre: Iarna în lumină slabă

În această lună v-am provocat să vă îmbrăcaţi gros şi să profitaţi la maximum de lumina slabă a iernii pentru a crea imagini uimitoare. Am cerut fotografilor care au realizat trei dintre fotografiile noastre preferate să ne spună poveştile din spatele imaginilor.

Crepusculo de Javier Pavia Barajas

„Am realizat această fotografie pe un munte numit Floyen care străjuieşte oraşul Bergen, Norvegia. Este una dintre cele mai populare atracţii turistice ale acestui oraş. Îmi place să ies în natură atunci când ninge în compania camerei Canon, dar până acum nu am ajuns niciodată atât de departe. M-am simţit puţin pierdut în timpul urcuşului spre vârf, mai aproape de soare, doar împreună cu aparatul foto.

Îmi place să merg în excursii singur ca să mă pot concentra asupra imaginii. În ciuda vremii reci, excursia a meritat efortul fără nicio îndoială, pentru a putea realiza această imagine cu panorama oraşului, care arată minunat în lumina iernii.”

Wolf in de mist de Marga Straver

„Această fotografie a fost realizată în Biotop Wildlife Park din Germania, lângă satul Vehlingen. În parcul din jurul lacului trăiesc o bună parte din animalele sălbatice din Europa, precum lupi, elani, bouri şi lincşi, care îşi au aici habitatul natural.

Era ianuarie şi vremea foarte neprietenoasă. Plouase în ajun şi era multă ceaţă. Printre copaci erau cinci lupi. Dintr-o dată unul a sărit pe un copac doborât la pământ. Din fericire am surprins această imagine din ascunzătoarea mea unde aşteptasem toată ziua cadrul perfect.

Din cauza luminii slabe a trebuit să folosesc un timp mai mare de expunere şi o setare ISO mai mare decât de obicei. Sper să revin în primăvară când vremea şi lumina vor fi mai ospitaliere. Una dintre lupoaice era gestantă aşa că poate aceasta va avea pui când o voi revedea!”

Mountain Church de Guillermo Garcia

„Islanda este un paradis pentru iubitorii de fotografie nocturnă. Oportunitatea de a vedea şi fotografia Aurora Borealis într-un cadru natural este o experienţă pe care nu o voi uita niciodată. Am realizat această fotografie în noiembrie într-o noapte în care nu se preconizase să apară aurore. Imaginea a fost surprinsă la baza muntelui Kirkjufell, lângă oraşul Grundarfjörður Lake.

Era aproape lună plină şi cerul perfect senin. Am optat pentru o compoziţie simplă cu gheaţă crăpată în prim plan şi muntele în centru. În jurul orei 23 am observat un punct verde pe cer care devenea treptat tot mai uşor vizibil. Am fost extrem de încântat pe măsură ce aurora câştiga în intensitate şi lungime, creând un arc aproape perfect deasupra muntelui Kirkjufell.

Pentru a surprinde mişcarea aurorei, am folosit modul manual, cu o expunere de 2,5 secunde la o deschidere a diafragmei de f/2.8 şi ISO 3200.”

Încercaţi provocarea acestei luni

Guillermo, Marga şi Javier au surprins frumuseţea în condiţii de lumină slabă în imaginile acestora. Vrem să vedem lumea prin obiectivul dvs., de ce nu participaţi la provocarea fotografică din această lună? Luaţi-vă camera, exploraţi oraşul şi încărcaţi aici.