seagulls alexandra simionov header

Fotografiile dvs., preferatele noastre: Acţiune şi sport

Luna aceasta, ne-aţi trimis o selecţie de imagini uimitoare pe tema „acţiune şi sport”. Fiecare din aceste imagini oferă o perspectivă unică şi ne încurajează să ieşim în lume şi să surprindem momentul. Iată o selecţie cu imaginile noastre preferate şi a poveştilor din spatele lor.

Tornada de Gaudenz Gerig

„Am surprins acest instantaneu la Balangan Beach, Bali, Indonezia. După o lecţie de surfing epuizantă în timpul dimineţii, stăteam pe plajă încercând să mă relaxez şi discutam cu un surfer pe care-l întâlnisem. Acesta mi-a spus că indiferent de ceea ce se întâmplă, trebuie să caut întotdeauna un val frumos, lung şi regulat. În ultimele zile, vremea fusese frumoasă, dar în acea dimineaţă se apropiau câţiva nori dinspre mare, derulându-se chiar prin faţa plajei pe care ne aflam noi. La orizont a apărut o tornadă, care a coborât din nori până când a atins suprafaţa mării. Aveam cu mine echipamentul foto şi, din fericire, obiectivul Canon 70-200 era deja montat. Am apucat camera, am reglat rapid setările şi am surprins câteva cadre. După ce surferul a încălecat valul, a văzut tornada dar s-a comportat ca şi cum nu i-ar fi păsat de aceasta şi a înotat înapoi către înainte. Tornada a durat (de la nori până la nivelul mării) numai câteva secunde, astfel că am avut noroc să găsesc subiecţii la locul potrivit, la momentul potrivit.”

Willancourt de Vincent Lescaut

„Am surprins acest instantaneu într-o duminică după-amiază la o cursă de motocros din Willancourt, în regiunea rurală a Belgiei. Am vrut să surprind un moment şi să transmit senzaţia de încântare şi de mişcare. A fost o provocare să imortalizez acţiunea, astfel că am aşteptat o perioadă lungă de timp pentru a obţine cadrul perfect.

Am petrecut mult timp urmărind subiectul, folosind camera pentru a surprinde întreaga scenă. Am vrut să accentuez efectul de viteză şi să ascund fundalul, întrucât acesta nu era deosebit de plăcut din punct de vedere estetic, sau important. Am vrut doar să mă concentrez pe culorile diferite ale motocicletei şi ale şoferului în contrast cu pista.”

Pescăruşi de Alexandra Simionov

„Am surprins această fotografie în Thassos în vara anului 2015 în timp ce iubitul meu hrănea pescăruşii. Erau destul de obişnuiţi să fie hrăniţi şi nu lăsau oamenii în pace. Şi cu o zi înainte se întâmplase acelaşi lucru astfel că eram pregătită pentru mişcările lor extrem de rapide. A fost o experienţă destul de unică şi sunt fericită că am putut să surprind momentul. Am folosit un timp de expunere foarte scurt de 1/800 dintr-o secundă pentru a imortaliza acţiunea.”

Încercaţi provocarea acestei luni

Lăsaţi-vă inspiraţi de tema acestei luni din Galeria noastră, apoi distribuiţi imaginile pentru a obţine o şansă ca acestea să fie expuse chiar aici, în Showcase!

Trimiteţi-vă fotografiile