hero-header.jpg

Prin obiectiv cu Nehemias Colindres

Fotograful şi realizatorul de filme, Nehemias Colindres, ne oferă trei dintre cele mai interesante tutoriale ale sale pentru filmare: filmarea unei scene cu efect de vignetare, recomandările unui realizator de filme şi printr-un obiectiv.

Când am început să mă gândesc la acest proiect, m-am entuziasmat instantaneu. 24 de ore în Berlin pentru a revela inima şi sufletul unui oraş prin obiectivul unei camere foto.

Voiam de mai mult timp să folosesc un model Canon EOS C300, de care auzisem atât de multe lucruri. Acesta a fost prezentat ca următorul înainte pas faţă de Canon EOS 5D Mark III şi am vrut să mă conving şi nu doar din tutorialul Vimeo obişnuit. Am vrut să văd dacă face faţă stilului meu de filmare.

Aşadar am folosit Canon EOS C300 şi Canon EOS 5D Mark III, de asemenea, am utilizat un set mai vechi de obiective Canon K-35 cu distanţa focală fixă. De obicei îmi place să folosesc obiective mai vechi, deci am fost foarte impresionaţi de calitatea sticlei şi de imaginile realizate.

Pentru scena concertului, nu am avut mult control asupra modului în care s-au desfăşurat lucrurile, aşadar trebuia să fim pregătiţi să surprindem orice. Am putut filma câteva portrete cheie cu membrii care au conferit filmului mai multă emoţie.

La filmarea dansatoarei, trebuia să fim, de asemenea, vigilenţi având în vedere că dansul ei este mai mult interpretativ decât coreografiat. Am ghidat-o în anumite aspecte pentru a obţine anumite cadre şi mişcări, dar noi alergam în jurul ei şi ne străduiam să ţinem pasul iar camera a făcut faţă situaţiei.

Acest lucru ne-a ajutat foarte mult pentru că la această scenă am filmat la viteza de 50 cadre pe secundă deoarece unele dintre mişcările ei sunt foarte rapide şi cred că altfel privitorii nu le-ar fi observat. Acest lucru se potriveşte foarte bine şi stilului ei şi la montaj am putut să scoatem în evidenţă emoţia şi mai mult.

Am realizat întregul film pe durata unei zile. La început am discutat cu Steve Ellery, omul de afaceri din scena finală, şi am lansat o provocare. Nu i-am spus cum cred eu că ar trebui să fie finalul.

Îmi place întotdeauna să las loc acelor greşeli minunate care ajută filmul să atingă un nivel mai înaltă calitativ. Pe tinerii îmbrăcaţi în stil punk i-am găsit pe toţi pe stradă şi i-am rugat să se comporte aşa cum fac în mod normal. În mod obişnuit îşi tund părul unul altuia şi am hotărât să filmez asta; în ansamblu am vrut să-i observ pe ei şi stilul lor de viaţă fără prea multe indicaţii, şi cred că au reacţionat foarte bine.

În concluzie, cred că modelul Canon EOS C300 reprezintă clar o îmbunătăţire dar dacă este nevoie de flexibilitate, aş recomanda şi filmarea cu modelul Canon EOS 5D Mark III, pentru că oferă multă flexibilitate în condiţii de lumină redusă.