Filmmaker advice from Nehemias Colindres

Recomandările realizatorului de filme, Nehemias Colindres

Fotograful şi realizatorul de filme, Nehemias Colindres, ne oferă trei dintre cele mai interesante tutoriale ale sale pentru filmare: filmarea unei scene cu efect de vignetare, recomandările unui realizator de filme şi printr-un obiectiv.

Realizarea filmelor, ca orice formă de artă, este îmbunătăţită prin repetiţie. În esenţă trebuie să încercaţi să identificaţi ce este bun şi ce... pur şi simplu nu este. 

Şi mai mult decât orice, trebuie să învăţăm să ne rafinăm gustul, ceva ce puteţi face numai dacă filmaţi şi filmaţi până la epuizare. 

La începuturile mele, niciunul dintre colegii mei nu avea prea multe aşteptări de la mine şi cred că nici eu nu aveam prea multe aşteptări de la mine însumi. Dar totul s-a schimbat după o conversaţie inspirată cu un fost mentor al meu. Aceasta a aprins un foc în mine; dorinţa de a fi cel mai bun. Nu sunt întotdeauna cel mai talentat dar am gusturi grozave şi sunt flămând. Asta contează foarte mult. 

Un aspect care m-a ajutat să-mi îmbunătăţesc mult lucrările a fost înţelegerea importanţei unui bun echipament şi unei bune planificări. 

De obicei am fiecare cadru foarte clar în minte şi notat pe hârtie, alături de tipul obiectivului cu care vreau să filmez. Mai mult decât orice trebuie să simţiţi fiecare obiectiv şi ce poate realiza acesta. 

Alături de gust, o varietate de obiective valoroase pot să vă ducă munca la următorul nivel. Vă va ajuta mult şi dacă aveţi o echipă minunată, membrii ei vă sunt complici şi trebuie să fiţi cu toţii pe aceeaşi lungime de undă privind fiecare cadru.

Dacă filmez portrete îmi place să direcţionez oamenii în propriul lor mediu. Consider că acest lucru conectează privitorul cu personajele. Întotdeauna filmez portretele cu un obiectiv de 50 mm. O adâncime redusă a câmpului creează rezultate minunate. 

Mai mult decât orice, ceea ce recomand mereu este să filmaţi ceea ce iubiţi şi nu lăsaţi pe nimeni să vă abată de la acest principiu. Restul vine de la sine cu multă muncă asiduă şi puţin noroc.