skijoring header

Skijoring: în culise

Imagine © Richard Walch. Ambasador Canon

Descoperiţi provocările depăşite de regizorul Marcus şi de echipa sa când au filmat povestea noastră despre skijoring. Observaţi cum o dronă şi o serie de mai multe camere Canon au surprins acţiunea la mare viteză, în condiţii extreme din înzăpezita Patagonie.

O cameră Canon C300 Mark II este montată pe o dronă, pentru a captura imagina epică de final cu Franco şi cu calul său Paulito, care îşi continuă călătoria în necunoscut.

Regizorul nostru de imagine se pregăteşte să filmeze chiar înainte de ninsoare. Condiţiile meteo au fost extrem de schimbătoare, iar la cinci minute după surprinderea acestei imagini, vizibilitatea a scăzut la numai 1,5 metri.


Echipa noastră a folosit un snowmobile pentru a se apropia de acţiune. Motorul a atins o viteză maximă de 64 km/h, dar a trebuit să facă eforturi pentru a ţine pasul. Calul de rezervă, un campion la polo pe zăpadă, s-a asigurat că Paulito, calul lui Franco Moro, s-a simţit confortabil în condiţii familiare de competiţie. Ambii cai au avut potcoave speciale pentru gheaţă, pentru a-i ajuta să alerge pe zăpadă.