„Epuizarea stocurilor de cărţi” nu mai reprezintă o problemă

Directorul executiv al strategiei Printondemand-worldwide, Andy Cork, consideră că epuizarea stocurilor de cărţi este ceva ce ţine de trecut. „În prezent nu ar mai trebui să existe cazuri de epuizare a stocurilor de cărţi,” declară acesta. „Pentru edituri, parteneriatul cu o companie inovatoare de imprimare digitală a cărţilor înseamnă că pot da spre imprimare o carte oriunde în lume, în loc să facă faţă situaţiei în care cartea respectivă nu mai este pe stoc”.

Pentru Printondemand-worldwide, imprimarea cărţilor la cerere posibilă datorită imprimării digitale s-a dovedit a fi un model de afaceri de mare succes. Majoritatea cărţilor pe care le imprimă sunt într-un singur exemplar, dar acest lucru se extinde până la tiraje de 1.500 de bucăţi, oferind editurii o soluţie completă de la recompletarea stocurilor până la primele materiale imprimate.

POD-image1

„Desigur, cheia o reprezintă eficienţa, dar şi fiabilitatea este vitală. Este posibil să aveţi un kit excepţional, dar dacă este nefuncţional 10% din timp, înseamnă că aveţi o problemă. Nu am avut astfel de probleme cu Canon. Chiar dacă un echipament se defectează, această stare nu durează prea mult, deoarece echipa de service vine şi rezolvă problema în mai puţin de două ore.

Andy Cork, director executiv Printondemand-worldwide