Viteză mare - EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

14-16 cadre pe secundă

Plonjaţi în mijlocul acţiunii cu performanţe de mare viteză.

14 cps cu urmărire completă pentru focalizarea automată/expunerea automată, 16 cps la fotografierea cu Live View

Fotografii profesionişti nu primesc niciodată o a doua şansă. Prin urmare, sporirea şanselor de a surprinde momente decisive, precum reacţiile emoţionale de după un gol sau atingerea liniei de sosire, şi de a le captura cu precizie şi un nivel maxim de claritate, reprezintă o nevoie esenţială. Inginerii Canon au recunoscut acest lucru şi au obţinut o viteză maximă cu acţionare a oglinzii de 14 cps1 cu urmărire completă pentru focalizarea automată/expunerea automată.

Fotografierea în modul Live View continuă să ridice ştacheta, permiţând captura continuă la 16 cps1 atunci când focalizarea şi expunerea sunt fixate la primul cadru. Această viteză a cadrelor o depăşeşte pe cea atinsă de modelul EOS-1D X în condiţiile blocării oglinzii, oferind avantajul suplimentar al urmăririi scenei în Live View pe măsură ce aceasta este capturată.

1Viteză maximă la fotografierea continuă, cu acumulator LP-E19 complet încărcat şi timp de expunere de 1/1000 s. sau mai rapid, ISO 51.200 sau mai redus şi deschidere maximă a diafragmei (în funcţie de obiectiv)

eos-1d-x

Procesoare duale „DIGIC 6+”

Pentru a permite senzorului CMOS de 20,2 megapixeli să citească semnalele de mare viteză, modelul EOS-1D X Mark II utilizează un circuit de procesare iniţială împreună cu procesoarele duale „DIGIC 6+”, pentru o procesare de mare viteză a semnalelor. Puterea incredibilă a acestor procesoare permite mărirea latitudinii, reducerea mai eficientă a zgomotului indiferent de sensibilitatea ISO, redarea tonurilor naturale ale pielii pentru care sunt renumite camerele Canon şi aplicarea în timp real, pe imaginile JPEG, a diferite corecţii ale obiectivului, chiar şi atunci când viteza de fotografiere este de aprox. 16 cps în Live View, înregistrând, de asemenea, filme DCI 4K de până la 60 cps sau Full HD de până la 120 cps.

Tehnologia de retur rapid al oglinzii

Pentru a obţine vitezele ridicate ale cadrelor de care este capabil EOS-1D X Mark II şi pentru a oferi AF rapid şi clar, este vital ca ridicarea oglinzii să se facă instant şi ca oglinda să revină la poziţia iniţială cât mai repede şi mai precis posibil. În acest scop, EOS-1D X Mark II are un sistem cu două motoare separate cu cuplu înalt, care acţionează oglinda şi obturatorul. Aceasta permite viteze mari, dar şi izolează cele două etape pentru a nu avea impact una asupra celeilalte. Motorul mirror drive şi motorul de funcţionare a declanşatorului au un suport flotant, dintr-un material elastic. Acest lucru reduce zgomotul de funcţionare şi reduce la minimum vibraţiile în timpul fotografierii.

eos-1d-x

Card media CFast 2.0™

EOS-1D X Mark II este prima cameră foto EOS care prezintă un slot de card CFast 2.0™ pe lângă slotul de card CompactFlash. CFast 2.0™ are dimensiuni similare cardului CompactFlash, dar are contacte încastrate, ceea ce adaugă la robusteţea cardului şi fac mai puţin probabil să aibă probleme legate de îndoirea ştifturilor. În prezent, CFast 2.0™ are o viteză de scriere de până la 440 MB/s, care este de trei ori mai rapidă faţă de cel mai rapid CompactFlash (150 MB/s) Asemenea viteze rapide de scriere permit fotografierea continuă a unei serii de170 de imagini RAW la rezoluţie maximă. În plus, compatibilitatea cu formatul exFAT2 elimină limita de dimensiune a fişierelor de 4 GB şi necesitatea fuzionării fişierelor atunci când înregistraţi filme.

2Pentru compatibilitate cu formatul FAT32 anterior, utilizat pe cardurile CF de 128 GB sau mai puţin, limita de 4 GB pentru dimensiunea fişierelor este în continuare aplicabilă.

eos-1d-x

Ecran tactil LCD de înaltă rezoluţie

Fotografiile de înaltă calitate produse de EOS-1D X Mark II trebuie vizualizate pe un ecran LCD de înaltă calitate imediat după ce sunt capturate. Pentru a face posibil acest lucru, EOS-1D X Mark II include un ecran Clear View LCD II cu raport de aspect de 3:2 şi o dimensiune neschimbată de 3,2 ţoli. Densitatea pixelilor ecranului a fost mărită de aproximativ 1,25 de ori, iar numărul de puncte a fost mărit la 1,62 milioane în comparaţie cu modelul EOS-1D X.

Ecranul tactil capacitiv facilitează selectarea opţiunilor, comutarea punctelor de focalizare automată şi utilizarea vederii mărite atunci când fotografiaţi în Live View sau filmaţi.

Vizorul inteligent II

eos-1d-x

Ca profesionist, ultimul lucru pe care doriţi să îl faceţi este să vă luaţi privirea de la acţiune. Timpul petrecut observând altceva decât vizorul poate însemna ratarea unui moment esenţial; de aceea, inginerii Canon au ascultat cu atenţie feedbackul comunităţii EOS şi au adus mai multe informaţii în vizorul EOS-1D X Mark II, care pot fi personalizate în funcţie de nevoile fotografului. Acum, vă este mai uşor să schimbaţi setările şi să verificaţi setările camerei fără ca privirea dvs. să părăsească vizorul.

Verificaţi şi schimbaţi toate setările din vizor, inclusiv modul de fotografiere, modul de măsurare, nivelul de alb şi modul de acţionare, primind, de asemenea, alerte în caz de detectare a pâlpâirii.

Câmpul vizual de aproximativ 100% al vizorului vă permite să observaţi întregul cadru capturat, iar distanţa de 20 mm dintre vizor şi ochi asigură o vizualizare captivantă a acţiunii din faţa camerei, graţie căreia veţi putea încadra imaginea exact aşa cum o doriţi.

Nivelă electronică cu axă dublă

eos-1d-x

Nivela electronică cu axă dublă ajută fotograful să menţină camera la orizontală în timpul capturării imaginilor – funcţie foarte utilă atunci când fotografiaţi clădiri sau doriţi ca orizontul să fie drept. Atât mişcarea longitudinală (tangaj) cât şi cea laterală (ruliu) este detectată în incrementuri de 1˚, iar nivela este afişată atât în vizor (deasupra punctelor de focalizare), cât şi pe ecranul LCD, ceea ce face din aceasta un instrument util pe timpul nopţii, când punctele de referinţă sunt greu de distins prin vizor.

Ecran personalizat de control rapid

Fiecare fotograf lucrează în mod diferit şi are cerinţe speciale care ţin de verificarea şi modificarea informaţiilor şi parametrilor de captură a imaginilor. Pentru facilitarea fluxului de lucru, puteţi schimba rapid şi uşor tipul, dimensiunea şi poziţia pictogramelor de pe ecranul personalizat de control rapid al camerei, astfel încât să puteţi găsi cu uşurinţă setările preferate.

eos-1d-x

Nivel sporit de durabilitate şi fiabilitate

Ca model profesional de vârf, EOS-1D X Mark II se află cu doi paşi înaintea celorlalte camere DSLR EOS în ceea ce priveşte standardele de design şi testare. Obturatorul EOS-1D X Mark II este conceput pentru a asigura cca. 400.000 de cicluri, cu un nivel excepţional de performanţă, iar oglinda şi comenzile asociate au fost proiectate pentru a oferi acelaşi nivel de calitate.

Nu doar mecanismele interne de acţionare au fost proiectate şi evaluate pentru durabilitate excelentă pe un model profesional; butoanele şi comenzile utilizate de către fotograf sunt, la rândul lor, testate pentru a asigura acelaşi nivel de durabilitate.

Construcţie din aliaj de magneziu, rezistenţă excepţională la intemperii

La fel cu modelele anterioare din seria EOS-1, EOS-1D X Mark II este conceput pentru utilizare profesională continuă în medii dificile. Acest model are aceeaşi construcţie rezistentă la praf şi picături de lichide utilizată pentru modelul EOS-1D X, incluzând, în total, 76 de garnituri în jurul butoanelor şi îmbinărilor carcasei pentru a împiedica apa şi praful să ajungă la componentele interne. Combinat cu obiective EF Canon din seria L şi bliţul Speedlite 600EX-RT, camera continuă să fie etanşă şi protejată împotriva intemperiilor, graţie garniturilor de cauciuc din jurul punctelor de îmbinare. Cu o carcasă şi o structură interioară din aliaj de magneziu, camera este rigidă, rezistentă şi pregătită pentru utilizare profesională intensă.

eos-1d-x
eos-1d-x

Dispersarea căldurii

Atunci când filmaţi sau fotografiaţi continuu în modul de viteză înaltă, pe perioade prelungite, fără pauze, senzorul CMOS şi cele două procesoare „DIGIC 6+” primesc cantităţi uriaşe de date, ceea ce generează, de asemenea, o cantitate semnificativă de căldură. Această căldură este transferată de la senzor şi procesoare în partea de sus a compartimentului bateriilor şi este disipată prin intermediul unui tub termic special, care permite camerei să rămână permanent gata de utilizare.

Sistemul de dispersie a căldurii de pe modelul EOS-1D X Mark II, împreună cu procesoarele puternice, permite înregistrarea continuă a filmelor 4K cu durată de până la 29 min 59 s.