Focalizare automată - EOS-1D X Mark II

Găsiţi, urmăriţi şi fotografiaţi

Fotografii orbitor de clare.

eos-1d-x

Senzor RGB de 360k cu măsurare IR

Camera are un senzor RGB cu măsurare IR şi 360.000 de pixeli efectivi (rezoluţie 736 x 496, apropiată de rezoluţia WVGA). Măsurarea evaluativă şi măsurarea bliţ evaluativă sunt bazate pe informaţiile detectate de senzor. Senzorul include pixeli IR care detectează lumină infraroşu (IR), care ajută sistemul de detectare a scenei EOS să analizeze scenele şi să îmbunătăţească precizia AF. Pixelii IR, împreună cu pixelii RGB sunt folosiţi şi pentru a detecta luminozitatea, culoarea şi feţele dintr-o scenă. Pe lângă informaţiile despre distanţă, algoritmul recunoaşte un subiect în funcţie de detectarea feţei şi de informaţiile despre culoare.

Senzorul de măsurare este susţinut de un procesor DIGIC 6 dedicat, care procesează toate informaţiile privind culorile şi detectarea feţelor pentru a recunoaşte subiecţii fotografiilor cu o precizie impresionantă.

eos-1d-x
eos-1d-x

Sistem EOS iTR

Caracteristicile de detectare a feţelor şi de urmărire a culorilor oferită de senzorul RGB de 360.000 de pixeli cu măsurare IR sunt transmise mai departe sistemului inteligent EOS de urmărire şi recunoaştere. Pe modelul EOS-1D X Mark II, focalizarea automată EOS iTR AF include algoritmii îmbunătăţiţi utilizaţi pe modelul EOS 7D Mark II, care sporesc semnificativ performanţele generale de urmărire a subiecţilor.

În plus faţă de modul de prioritate a feţei, a fost adăugat un mod de urmărire a subiectului pentru situaţiile în care faţa nu este întotdeauna vizibilă sau în care subiectul principal nu este o persoană.

eos-1d-x

AI Servo AF III+

AI servo AF III+ de la Canon are un algoritm AF care, împreună cu sistemul de urmărire şi recunoaştere inteligente EOS (EOS iTR), îmbunătăţeşte sensibilitatea de urmărire în scenele în care mişcările subiectului intervin brusc, oferind o focalizare precisă şi clară, chiar şi în situaţii în care focalizarea este dificilă.

EOS-1D X Mark II are şase setări ale focalizării automate care funcţionează ca studii de caz, permiţându-vă să alegeţi cea mai potrivită opţiune pentru subiectul dvs. Aceste studii de caz oferă diferite configuraţii ale celor trei setări diferite de preferinţe AF, pentru sensibilitatea de urmărire, urmărirea accelerării/decelerării şi comutarea automată a punctelor de focalizare automată. Aceşti parametri pot fi personalizaţi suplimentar, în funcţie de preferinţele utilizatorului.

Zonă extinsă de focalizare automată cu 61 de puncte

eos-1d-x

Mărirea suprafeţei acoperite de punctele de focalizare automată este o caracteristică foarte apreciată de fotografii profesionişti sau amatori. Pe modelul EOS-1D X Mark II, punctele de focalizare automată au fost amplasate pe o suprafaţă mai mare – extensie verticală cu 8 procente mai mare în zona centrală şi cu 24 de procente mai mare în zona periferică, ceea ce sporeşte libertatea fotografului în ceea ce priveşte amplasarea subiecţilor în timpul realizării compoziţiei.

Cele 41 de puncte de focalizare automată de tip încrucişat şi cele 5 puncte duble de focalizare automată de tip încrucişat1 sporesc chiar mai mult capacităţile de focalizare ale modelului EOS-1D X Mark II. Punctele de focalizare automată de tip încrucişat asigură o precizie mai înaltă a focalizării automate, pe o porţiune mai mare a cadrului, oferind o focalizare corectă – lucru important pentru subiecţii care se mişcă rapid. Toate cele 61 de puncte de focalizare automată şi cele 41 de puncte de focalizare automată de tip încrucişat pot fi selectate separat.

1 Numărul de puncte de focalizare, puncte de focalizare automată de tip încrucişat şi puncte duble de focalizare automată de tip încrucişat variază în funcţie de obiectivul utilizat

eos-1d-x

Puncte de focalizare automată

Utilizaţi împreună toate cele 61 de puncte de focalizare automată sau grupaţi-le în zone mobile, care acoperă subiecţii aflaţi la marginile cadrului. Alternativ, selectaţi un singur punct de focalizare automată pentru a vă concentra doar pe o anumită zonă a scenei.

Zona de mari dimensiuni, foarte apreciată pe modelul EOS 7D Mark II, a fost adăugată şi pe EOS-1D X Mark II, permiţând urmărirea subiecţilor aflaţi în mişcare şi fiind deosebit de utilă pentru compoziţii precise atunci când subiectul are o viteză mare.

61 de puncte de focalizare automată şi 21 de puncte de focalizare automată de tip încrucişat la f/8

eos-1d-x

Fotografii pasionaţi de sport sau faună sunt nevoiţi deseori să utilizeze super-teleobiective cu teleconvertor pentru a se apropia de subiecţi. Acest lucru limitează posibilitatea de utilizare a focalizării automate, din cauza diafragmei de f/8 rezultate. Compatibilitatea de focalizare automată într-un punct la f/8 a modelului 1D X a fost mărită semnificativ, la maximum 61 de puncte2 pe modelul EOS-1D X Mark II, cu 21 de puncte de tip încrucişat. Focalizarea automată pe zonă, care facilitează urmărirea subiecţilor, şi sistemul de focalizare automată EOS iTR reprezintă funcţii puternice de urmărire, chiar şi atunci când utilizaţi super-teleobiective cu teleconvertor.

2 Numărul de puncte de focalizare şi puncte de focalizare automată de tip încrucişat variază în funcţie de obiectivul utilizat

eos-1d-x

Focalizare automată la EV-3

Sistemul de focalizare automată facilitează focalizarea permanentă asupra subiectului, chiar şi în condiţii dificile de iluminare. Limita de intensitate scăzută pentru focalizarea automată a fost îmbunătăţită, fiind acum de EV-33, ceea ce facilitează lucrul cu scenele în care focalizarea automată era anterior imposibilă, prea lentă sau imprecisă, cum ar fi cele întunecate.

3EV-3 la focalizarea într-un punct central de focalizare automată, la f/2,8, 23°C/73°F şi ISO 100

Afişaj cu punte AF, iluminat roşu

O funcţie lansată iniţial pe modelul EOS-1D Mark IV, cadrul de focalizare automată afişat cu roşu a fost reintrodus în urma feedback-ului primit de la utilizatorii modelului EOS-1D X. Împreună cu afişajul cu cadru iluminat, sistemul EOS de analiză inteligentă a cadrelor şi sistemul optic de suprapunere a afişajului roşu au fost aduse în seria EOS-1. Deoarece identificarea punctului de focalizare automată este uşoară în scenele întunecate, iar selectarea unui punct de focalizare automată poate fi efectuată instantaneu, încadrarea în condiţii de iluminare redusă este facilitată.

eos-1d-x

Detectarea pâlpâirii

În lumină care pâlpâie, cum ar fi lumini fluorescente, folosirea unui timp de expunere mai mare poate duce la expuneri şi la culori neregulate, din cauza frecvenţei de pâlpâire a luminii. EOS-1D X Mark II – ca şi EOS 7D Mark II, EOS 5DS R şi EOS 5DS – detectează frecvenţa de pâlpâire a surselor de lumină şi adaptează durate de captură pentru a surprinde imagini la intensitate aproape maximă a luminii, pentru a reduce efectele de pâlpâire. Această caracteristică funcţionează cu o frecvenţă de pâlpâire de 100 Hz şi 120 Hx şi are un algoritm îmbunătăţit pentru a preveni detecţia incorectă a luminii care pâlpâie.

0%