Filme 4K - EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

Captură de filme 4K 60p

Oferiţi publicului dvs. o definiţie uluitoare.

eos-1d-x

Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF este o tehnologie bazată pe senzori, cu focalizare automată (AF) a detectării fazei, creată pentru a oferi o urmărire uşoară, de înaltă performanţă a focalizării la filme şi obţinerea rapidă a focalizării automate în cazul fotografiilor statice în modul Live View. Tehnologie dezvoltată de Canon, ideală pentru realizarea de efecte cu aspect profesional de adaptare a focalizării pentru subiecţi în mişcare şi pentru menţinerea focalizării clare a unui subiect care se îndreaptă spre utilizator, păstrând în acelaşi timp un fundal cu efect de estompare – o caracteristică definitorie a filmelor EOS.

Viteza de focalizare a fost dublată, de la cei cinci paşi ai modelului EOS 7D Mark II la zece paşi pe EOS-1D X MARK II, permiţând tranziţii mai rapide şi mai line ale focalizării. Acum, această funcţie acoperă cca 80 la sută din suprafaţa senzorului şi este disponibilă pentru toate obiectivele EF, în orice condiţii de fotografiere şi cu orice calităţi şi dimensiuni de înregistrare a filmelor.

Filme EOS 4K 60p incredibile

Tradiţia Canon a filmelor DSLR culminează cu modelul EOS-1D X Mark II, ce oferă cineaştilor şi realizatorilor de documentare opţiunea de a îşi spune poveştile la o uimitoare rezoluţie 4K şi la diferite viteze ale cadrelor. Filmele 4K sunt înregistrate intern, cu standardul DCI 4K de 4096 x 2160 (raport de aspect 17:9), la rezoluţia nativă a senzorului, pentru un nivel neegalat de claritate şi calitate.

Varietatea extinsă de viteze ale cadrelor – 23,98, 24, 25, 29,97, 50 sau 59,94 cps – conferă flexibilitate fluxului de lucru 4K. Deşi se spune că focalizarea filmelor 4K este dificilă, aceasta devine uşoară şi precisă pe modelul EOS-1D X Mark II, graţie focalizării automate Dual Pixel CMOS. Cardul media CFast 2.0™ este recomandat pentru înregistrarea internă, iar modelul EOS-1D X Mark II poate realiza înregistrări cu durată de până la 29 min. 59 sec. , la orice viteză a cadrelor.

eos-1d-x

Captură de cadre de 8,8 MP din filmele 4K

Filmele capturate la rezoluţie 4K, chiar şi la 60 cps, pot fi utilizate, de asemenea, pentru extragerea unor cadre statice de înaltă rezoluţie, de 8,8 megapixeli. Utilizatorul poate urmări filmul pe spatele camerei, extrăgând din acesta cadrul dorit. Acest lucru este foarte util pentru subiecţii aflaţi în mişcare la viteze mari, pentru care este necesară o viteză foarte înaltă a cadrelor, sau pentru fotografii care trebuie să livreze clienţilor atât fotografii, cât şi filme de înaltă rezoluţie.

Filme 120p cu viteză înaltă a cadrelor

În plus faţă de posibilitatea de a filma la rezoluţie 4K, EOS-1D X Mark II poate înregistra, de asemenea, filme Full HD la 120P sau 100P. Deşi numeroase camere care înregistrează filme la viteză înaltă a cadrelor blochează focalizarea, EOS-1D X Mark II include funcţia de focalizare automată Dual Pixel CMOS, care permite focalizarea automată chiar şi la viteze de 120P/100P ale cadrelor.

Filmele cu viteză înaltă a cadrelor sunt înregistrate ca filme cu încetinitorul, la ¼ din viteză, fără sunet, iar codul temporal adaugă câte 4 secunde pentru fiecare secundă filmată, ceea ce corespunde unei durate maxime de înregistrare de 7 minute şi 29 de secunde.

eos-1d-x

Ieşire HDMI

Un film Full HD necomprimat, curat, ia 4:2:2 pe 8 biţi poate fi înregistrat extern prin ieşirea HDMI1. Dat fiind că sunetul poate fi transmis, de asemenea, prin mufa HDMI, monitorizarea sunetului şi înregistrarea acestuia pe un dispozitiv extern sunt, de asemenea, posibile.

Ca alternativă, un monitor extern poate fi conectat prin mufa HDMI pentru monitorizarea înregistrării filmelor, cu sau fără afişarea informaţiilor de configurare a filmelor pe monitorul extern. Pentru a facilita monitorizarea, este posibilă afişarea simultană pe ecranul LCD al camerei şi pe monitorul extern, prin conexiunea HDMI.

1Ieşirea HDMI 4K nu este acceptată.

Port pentru căşti şi intrare de linie

Un microfon extern poate fi conectat la mufa pentru microfon, permiţând înregistrarea audio stereo, iar mufa pentru căşti permite verificarea nivelului audio în timpul înregistrării.

Acceptând o gamă largă de viteze ale cadrelor, formate de înregistrare şi accesorii pentru filme, modelul EOS-1D X Mark II oferă performanţe profesionale de filmare mult peste cele ale modelului EOS-1D X.

eos-1d-x
eos-1d-x

Capturarea de filme de la distanţă

Cu transmiţătorul WiFi WFT-E8, un dispozitiv inteligent, precum un telefon sau o tabletă, poate fi utilizat pentru a porni/opri înregistrarea filmelor prin intermediul aplicaţiei Canon Camera Connect (iOS şi Android). Odată ce înregistrarea filmului a pornit, aceasta va continua chiar în caz de întrerupere a conexiunii dintre cameră şi dispozitivul inteligent, de exemplu atunci când utilizaţi o dronă pentru filmare. Serverul WFT este, de asemenea, compatibil cu înregistrarea video şi oferă un set mai cuprinzător de comenzi în comparaţie cu aplicaţia Camera Connect.