Informaţii privind compatibilitatea Wi-Fi a camerelor Canon digitale compacte

Camerele foto digitale compacte Canon cu tehnologie Wi-Fi¹ oferă mai multe moduri de conectare şi de partajare a fotografiilor şi clipurilor video cu alte dispozitive şi pe Internet. Această pagină enumeră specificaţiile necesare pentru fiecare tip de conexiune şi include totodată informaţii importante despre utilizarea funcţiei Wi-Fi.

Tabel de compatibilitate Wi-Fi

Funcţie Utilizarea unei conexiuni directe
(de ex. când conexiunea se realizează în aer liber)
Utilizarea unui punct de acces Wi-Fi (de ex.
la conectarea la o reţea Wi-Fi din locuinţă)
Trimitere de imagini către altă cameră foto Canon
compatibilă Wi-Fi
Disponibil la toate modelele Canon cu Wi-Fi
Nu este disponibil

Conectaţi-vă şi partajaţi imagini cu ajutorul smartphone-urilor şi tabletelor, adăugaţi locaţii GPS sau capturaţi de la distanţă de pe un dispozitiv mobil, cu aplicaţia gratuită Canon CameraWindow. Pentru informaţii privind compatibilitatea, accesaţi legăturile de mai jos:Disponibil cu:


Dispozitive mobile cu Apple iOS


Dispozitive mobile cu Android*

Disponibil cu:


Dispozitive mobile cu Apple iOS


Dispozitive mobile cu Android

Partajarea cu serviciile online:
Facebook™
Twitter™ 

irista
Flickr™
Google Drive™
YouTube™
E-mail
CiG Online Album

(Partajarea online necesită acces la image.canon)

Când conectaţi camera la orice dispozitiv mobil compatibil cu tehnologia Wi-Fi Tethering/punct de acces hot-spot mobil:

(dispozitivele mobile trebuie să aibă acces la o reţea mobilă de date). Se pot aplica tarife adiţionale.)

Disponibil la toate modelele Canon cu Wi-Fi

Faceţi copii de rezervă ale imaginilor pe:

irista
image.canon,
Flickr,
Google Drive,
un calculator

(Funcţia Copii de rezervă necesită accesul la image.canon)

Când conectaţi camera** la orice dispozitiv mobil compatibil cu tehnologia Wi-Fi Tethering/punct de acces hot-spot mobil:

(dispozitivele mobile trebuie să aibă acces la o reţea mobilă de date. Se pot aplica tarife adiţionale.)

Disponibil**

Conectarea la un computer cu Wi-Fi Nu este disponibil

Disponibil

Imprimarea directă a fotografiilor pe o imprimantă compatibilă cu PictBridge prin Wireless LAN Disponibil*


Disponibil*

* Nu este disponibil la IXUS 510 HS şi IXUS 240 HS.
** Nu este disponibil la PowerShot S110, IXUS 510 HS şi IXUS 240 HS.

Informaţii suplimentare

Conexiuni

Conexiunea Wi-Fi directă utilizează camera ca punct de acces la care se poate conecta dispozitivul vizat. Astfel, camera se poate conecta cu alte dispozitive Wi-Fi chiar şi în absenţa unui punct de acces Wi-Fi extern.

În cazul în care nu se utilizează o conexiune Wi-Fi directă, camera trebuie să fie conectată la un punct de acces Wi-Fi (de ex. un router wireless LAN pentru Internet) pentru comunicarea cu alte dispozitive Wi-Fi.

Deşi aceste camere acceptă conectivitatea la punctele de acces Wi-Fi, nu pot fi utilizate în reţele wireless precum hotspoturi wireless publice care necesită utilizarea unui browser Web pentru autentificare.

Conexiunile de date wireless (inclusiv Wi-Fi) pot fi restricţionate în anumite ţări sau regiuni. Utilizarea funcţiei Wi-Fi trebuie să respecte legile şi reglementările ţării şi zonei în care aceasta este utilizată, inclusiv orice restricţii privind utilizarea sistemelor electronice.

Se pot trimite până la 50 de imagini într-o singură operaţie. Este disponibilă o opţiune de redimensionare automată a imaginilor dacă nu este necesar transferul la rezoluţie completă. Se pot trimite, de asemenea, filme, cu condiţia ca durata totală de înregistrare să nu depăşească 2 minute.

Telefoane de tip smartphone şi tablete

Există două modalităţi de partajare a imaginilor de pe aceste camere foto pe smartphone-uri/tablete:
A) Selectaţi imaginile care urmează să fie partajate folosind ecranul camerei şi copiaţi-le în Galeria foto a smartphone-ului sau,
B) Utilizaţi aplicaţia Canon CameraWindow pentru a parcurge conţinutul camerei foto de pe ecranul smartphone-ului şi a selecta imaginile, pentru salvare în Galeria foto a smartphone-ului sau pentru încărcare online (doar cu Android).

Este necesară instalarea aplicaţiei Canon CameraWindow pentru a conecta camera la un smartphone. Pentru a descărca aplicaţia şi a vedea compatibilitatea cu alte dispozitive, vizitaţi:

Pentru un smartphone Android compatibil NFC (SO 4.0 sau o versiune ulterioară), activarea funcţiei NFC şi apropierea smartphone-ului de punctul N al camerei (NFC) va porni Google Play pe smartphone. Odată afişată pagina de descărcare CameraWindow,
descărcaţi şi instalaţi aplicaţia. După instalare, se poate utiliza funcţia NFC pentru a porni aplicaţia.

GPS prin dispozitiv mobil

Se pot adăuga date privind locaţia pe fotografiile realizate cu o cameră compactă Canon care oferă GPS prin funcţia mobilă. Pentru a utiliza această funcţie, trebuie să aveţi un smartphone sau o tabletă cu modul GPS şi aplicaţia Canon CameraWindow. Smartphone-ul/tableta se poate utiliza pentru a identifica locaţiile, în timp ce dvs. fotografiaţi cu aparatul foto. După ce aţi fotografiat, puteţi sincroniza locaţiile înregistrate cu smartphone-ul cu imaginile din camera foto utilizând conexiunea Wi-Fi.

Captură la distanţă de pe smartphone

Vă puteţi controla wireless camera cu ajutorul smartphone-ului, de la o distanţă de până la 5 m, ideală pentru a vă putea strecura în fotografiile de grup cu prietenii şi familia sau pentru imagini ce surprind natura sălbatică. Nu trebuie decât să conectaţi camera la smartphone cu ajutorul conexiunii Wi-Fi şi veţi putea controla declanşarea, zoomul, bliţul şi temporizatorul, fiind ghidaţi de o vizualizare în timp real pe o aplicaţie dedicată acestui scop.

Încărcarea pe Internet de pe cameră

Când este conectată la un dispozitiv mobil:
Unele dispozitive mobile inclusiv smartphone-urile sunt compatibile cu Wi-Fi Tethering sau cu punctele de acces hot-spot mobil. Acest lucru permite partajarea conexiunii la reţeaua de date mobile cu alte dispozitive, inclusiv camere foto Wi-Fi de la Canon. Funcţia de partajare instanee a camerei foto, disponibilă în timpul utilizării conexiunii de tip Tethered, este identică cu situaţia în care camera este conectată la un punct de acces Internet Wi-Fi normal (a se vedea mai jos). Conexiunea tip Tethered poate atrage costuri adiţionale percepute de furnizorul dvs. de date mobile.

În cazul conexiunii la un punct de acces Wi-Fi:
Pentru a încărca imagini către servicii Web utilizând camera, este necesar accesul la punctul de acces la internet prin Wi-Fi şi la image.canon. Imaginile vor fi salvate în Albumul online image.canon şi o legătură la fiecare album nou va fi adăugată la contul dvs. de Facebook sau Twitter sau în corpul mesajului de e-mail.
Când partajaţi pe Facebook puteţi de asemenea alege dacă doriţi să salvaţi imaginea doar pe Facebook, doar pe image.canon sau în ambele conturi.
Când destinaţia este YouTube, filmul va fi încărcat şi salvat direct în contul dvs. YouTube.
Imaginile pot fi de asemenea trimise către conturile dvs. irista, Flickr şi Google Drive.

image.canon

image.canon este un utilitar online pentru partajarea de fotografii şi clipuri video. Asigurând un spaţiu de stocare personal de până la 10 GB, este perfect pentru stocarea unui număr mare de fotografii, chiar şi la rezoluţie maximă. O interfaţă simplă permite utilizatorilor să caute imagini, să creeze albume combinate de fotografii şi filme care pot primi comentarii de la prieteni şi să partajeze albume direct prin e-mail şi pe site-uri de socializare. Camerele foto Canon cu conectivitate Wi-Fi utilizează image.canon pentru a accesa diverse servicii Web, precum servicii de reţea de socializare şi e-mailul direct de pe cameră.

Faceţi copii de rezervă online sau pe un computer (funcţiile Sincronizare imagini/Trimitere prin server)

Este necesar un cont image.canon pentru a crea copii de rezervă ale imaginilor folosind funcţiile Sincronizare imagini şi Trimitere prin server. Pentru imaginile selectate pot fi create copii de rezervă online (utilizând irista, image.canon, Flickr şi Google Drive) şi pe un calculator specificat.

Conectarea la un computer

Este posibilă conectarea camerei prin metoda wireless la un computer dacă acestea sunt conectate la aceeaşi reţea Wi-Fi (de ex. prin routerul Wi-Fi din locuinţă). Software-ul pentru computer, CameraWindow DC, trebuie instalat pe computer înainte de a efectua conexiunea.

Imprimarea de pe cameră

Fotografiile pot fi imprimate din cameră prin metoda wireless, utilizând imprimante compatibile cu PictBridge via Wireless LAN, inclusiv anumite imprimante Canon SELPHY şi PIXMA.


- Wi-Fi este un nume de marcă şi indică certificarea interoperabilităţii pentru dispozitivele wireless LAN.
- Standardele wireless LAN compatibile sunt IEEE802.11 b, g, şi n (doar banda de 2,4 GHz). Modul Infrastructură (compatibil WPS), modul Ad hoc. Securitate: WEP, WPA-PSK (AES/TKIP), WPA2-PSK (AES/TKIP).
- Informaţiile de pe această pagină nu se aplică aparatului foto Canon Digital IXUS Wireless lansat în 2005.
FLICKR este o marcă comercială înregistrată a Yahoo! Inc.