communitystories

Fiecare obiectiv spune o altă poveste.

Înscrie fotografia preferată în una din categoriile #travellover, #portratitlover sau #natureseeker și câștigă un workshop personalizat.

Obiective diferite, poveşti diferite

Alătură-te comunităţii noastre de pasionaţi de fotografie de călătorie, de portret şi de natură! Alege tipul de fotografii pe care dorești să le surprinzi în mod special, inspiră-te de la alţi fotografi şi profită de şansa de a câştiga premii extraordinare!

Lăsă-te inspirat de alţi utilizatori şi încărcă fotografiile tale în galerie!

Şi pentru că poveştile sunt peste tot în jurul nostru, am ales trei fotografi care să ne povestească mai multe despre incursiunile lor în fotografia de călătorie, de portret şi de natură!
Îi puteți urmări pe canalele lor de socializare pentru a afla sfaturi noi!

Cristian Vasile: #travellover

"Fotografia de călătorie este cu siguranță preferata mea dintre toate genurile foto. Tot timpul am la mine 2 obiective perfect complementare. Un wide și un tele. Wide-ul mă ajută să cuprind într-un singur cadru cât mai mult din ceea ce văd în jurul meu și îmi dă o imagine de ansamblu. Teleobiectivul îmi apropie lucrurile din departare dar mă și ajută să obțin efecte cum ar fi compresia planurilor sau fundalul foarte neclar ce pune mai bine în evidența subiectul din primplan. Dacă totuși sunt obligat să iau un singur obiectiv prefer wide-ul pentru că la nevoie mai fac zoom și din picioare :). În cazul de față am avut cu mine un 10-18mm."

Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

#travellover

Andreea Retinschi: #portraitlover

“Când am început să fac fotografii nu știam că o să mă focusez pe portretistică, eram sigura că o să merg în direcția de landscape și wild nature photography. Momentul în care am fost sigură că asta vreau să fac a fost când o colegă de cămin m-a rugat să îi fac cateva fotografii pentru că era într-o perioadă mai proastă, și deși fotografiile nu mi se pare că erau foarte strălucite, ei i-au dat încredere în ea.

Canon EF 50mm f/1.8 STM

#portraitlover

Probabil că uneori avem nevoie să ne vedem cum ne văd alții, atunci când noi nu o putem face. 

Obiectivul de 50 de mm este un obiectiv bun atât pentru portretistică clasică, cât și pentru fotografii cu mai multă atmosferă. Îmi oferă suficientă profunzime de câmp când am nevoie, și o cromatică plăcută.

Câteva sfaturi pentru fotografia de portret:

  • Folosiți diafragma deschisă (F 2.8 - F 1.2) pentru momentele în care fundalul este aglomerat/neinteresant sau pentru focus complet asupra modelului
  • Atenție la liniile de pe fundal, în special cele verticale, ce pot distrage de la subiect
  • Un material vaporos, plasat în jurul obiectivului poate da un efect dreamy „

Sebastian Vasiu: #natureseeker

“Fac fotografie de peisaj și natură de când mă știu. Sunt un mare iubitor de natură și astfel automat atașat de fotografia de peisaj.

Alternarea obiectivelor în sesiunile de fotografiere în natură este o mare necesitate și o provocare în același timp având în vedere succesiunea rapidă a ipostazelor generate fie de animalele sălbatice ori sătenii locului, fie de modificările extrem de rapide ale vremii, cerului în special, mai ales la munte.

Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM

#natureseeker

Aleg de obicei obiective foarte largi, cum este 10-18mm, cu care reușesc să încadrez munți și văi și în planurile apropiate dar și la distanțe de zeci de kilometri.

Pentru a avea o profunzime de câmp maximă, adică să rezulte o fotografie clară atât imediat în fața camerei dar și spre orizont în planul cel mai îndepartat, utilizez și recomand diafragme înschise de peste f16. În anumite situații, ca excepție, se poate folosi o diafragmă maxim deschisă, dacă vrem să “înrămăm" un cadru îndepărtat prin dispunerea unor elemente naturale în fața/apropierea obiectivului (ex. crengi, frunze).

Dacă vrem să “decupăm” anumite scene mai îndepărtate din peisajele din fața noastră, recomand teleobiectivele, cum e și 55-250mm, cu care pot rezulta fotografii neașteptate pe care cu ochiul liber abia le întrezărim, și a căror compoziție și grafism sunt aparte în comparație cu cadrele largi.”

Niciodată nu a fost mai uşor să surpinzi un portret spontan!

Pentru că ştim că îți place să mergi în oraş şi să încerci lucruri noi, obiectivele noastre pentru portrete sunt acum la promoţie. Atunci când achiziţionezi articole noi, primești un curs gratuit cu noţiuni de bază despre fotografia de portret, oferit de Fotoshkola.


Lista produselor participante:
EF 50mm f/1.8 STM
EF 85mm f/1.8 USM
EOS 750D 18-55 IS STM + EF 50mm f/1.8 STM
EOS 1300D 18-55 III + EF 50mm f/1.8 STM

Înregistrează produsul cumparat și începe cursul aici

Fotoshkola

Produsele promoţionale sunt disponibile în magazinele de retail partenere Canon.

Găsiţi cel mai apropiat partener de dumneavoastră