scroll
PROFITÂND DE PUTEREA MĂTĂSII
În 2015, cercetătorii de la Universitatea Tufts din Massachusetts au păstrat cu succes o căpşună proaspătă mai mult timp, acoperind-o cu un strat ultrasubţire de mătase de la un vierme de mătase, pe bază de apă.
În prezent, contribuim la continuarea acestei activităţi prin parteneriate cu Mori, o companie a cărei misiune este de a folosi tehnologia mătăsii pentru a combate deşeurile alimentare şi poluarea cu plastic. Combinând cunoştinţele Mori despre utilizarea mătăsii cu expertiza noastră în ştiinţa materialelor şi fabricarea avansată, colaborăm pentru a pune la dispoziţia oamenilor tehnologia de acoperire cu mătase a alimentelor. În plus, continuăm să lucrăm cu Tufts University Silk Lab pentru a explora alte utilizări ale mătăsii, inclusiv în domeniul medical.
Continuaţi să derulaţi pentru a vedea cum funcţionează tehnologia mătăsii şi aflaţi mai multe despre modul în care colaborăm cu Mori pentru a obţine un impact pozitiv asupra societăţii prin conservarea alimentelor.
„Când corporaţiile colaborează în baza unei viziuni comune de a face bine, pot oferi alimente săracilor, pot aduce pace în lume şi pot reînnoi natura.”
- Ryuzaburo Kaku, Former President of Canon
CARNE ROŞIE ŞI DE PASĂRE
După câteva zile de stat în frigider, hamburgerul de vită acoperit s-a menţinut mai mult timp proaspăt şi a prezentat o reducere vizibilă a oxidării. Un pionier al Forumului Economic Mondial din 2021, Mori poate utiliza mătasea pentru a prelungi durata de valabilitate a diferitelor alimente. Aici veţi vedea diferenţa dintre diferite proteine şi legume şi fructe. Sursa: www.mori.com
PRODUSE TĂIATE
După câteva săptămâni în frigider, dincolo de diferenţele fizice evidente în termeni de culoare, eşantionul de legume tăiate care a fost acoperit cu soluţie de fibroină din mătase a înregistrat o creştere de 50 % a duratei în care s-au menţinut vandabile. Sursa: www.mori.com
Mai mult de o treime din insectele de pe Pământ produc mătase.
China produce peste 150.000 de tone metrice de mătase în fiecare an, reprezentând 78 % din producţia totală de mătase din lume.
Coconul alb pufos creat prin răsucire de un vierme de mătase este un filament lung şi continuu de mătase, care, atunci când este desfăcut, poate ajunge până la o lungime impresionantă de 1.600 de metri.
Un raport al ONU estimează că, în întreaga lume, în fiecare an se irosesc 931 de milioane de tone de alimente.
Un raport al ONU sugerează că 8-10 % din emisiile globale de gaze cu efect de seră provin de la alimentele irosite, contribuind semnificativ la schimbările climatice.
În medie, sunt necesari aproximativ 15.000 de litri de apă pentru a produce un singur kilogram de carne de vită, potrivit Water Footprint Network.
IMAGINEA DE ANSAMBLU
De la viermi mici de mătase la laboratoare mari şi câmpuri de fermieri, exploraţi şi aflaţi mai multe despre procesele care fac posibilă conservarea alimentelor la nivel mondial.