ARTE GRAFICE

Bun venit la revoluţia din domeniul imprimării digitale de tapet

Arătaţi-le designerilor ce poate face imprimarea digitală şi deschideţi o nouă lume de posibilităţi de imprimare

DESCĂRCAŢI NOUTĂŢILE

Tendinţe globale şi capacităţi revoluţionare

Deoarece se estimează că piaţa globală a decoraţiunilor interioare va ajunge la valoarea de 644 de miliarde de dolari până în 2020, sunteţi pregătiţi pentru revoluţia imprimării digitale?

Descărcaţi noutăţile

Bright green plastic chair in front of a wall covered with digitally printed wallpaper in bright green with a fine-lined geometric print.

Cum se poate duce tradiţia în viitor

Spre deosebire de alte industrii, cea a tapetului nu a fost complet acaparată de tehnologia de imprimare digitală. Însă cum vântul schimbării ia amploare, este doar o problemă de timp până când toată lumea va folosi noile modalităţi de imprimare.

Cum industria imprimării de tapet dispune de o moştenire şi o tradiţie de o mare complexitate, tranziţia către digital poate să fie o mişcare îndrăzneaţă. Citiţi mai departe pentru a vedea cum două imprimante au acceptat provocarea de a imprima tapet digital şi deja îşi fac loc în viitorul acestei industrii.

Graphicarts Wallpaper Video Still

Imprimarea digitală înseamnă că tapetul poate fi oricum vă doriţi – nu există limite. #UNLEASHPRINT cu ColorWave şi transformaţi pereţii simpli din dormitor în modele personalizate, din altă lume.

Vizionaţi clipul video

Consumatorii doresc să experimenteze frumuseţea designului inovator

Wall Vision Group a fost înfiinţată în Boras, Suedia, în 1905 şi acum reprezintă mărci precum Cole & Son, Mr Perswall (o marcă suedeză, ce foloseşte doar imprimarea digitală) şi Wall and Deco (o marcă italiană exclusivă pentru tapet mural imprimat digital).

Fredrik Larsson, director executiv la WallVision, spune: „Avem o istorie lungă în domeniul designului de tapet cu mărcile noastre, dar dezvoltăm totodată continuu noi modele şi posibilităţi. Putem imprima folosind aproape toate tehnicile care există în industria tapetului, de la imprimarea pe suprafeţe de secol 19 până la cele mai recente echipamente de imprimare digitală.Producţia digitală are un impact pozitiv într-o piaţă veche, aducând designeri şi cumpărători noi şi începând o nouă eră!

Richard Capp, cofondator al Milton & King
Image of a room with one wall exposed brick, and one covered with digitally printed wallpaper in multi-coloured chevrons, a round table, two chairs and a white sofa.

Imprimarea digitală aduce provocări pentru abilităţile noastre tradiţionale

Mr Perswall a fost înfiinţată din dorinţa de a imprima tapet în serii mici. După ce producţia a fost pusă pe picioare, marca nu a întâmpinat probleme în a găsi designeri pentru activitatea de imprimare de tapet personalizat – pentru mulţi designeri a fost extrem de atractivă posibilitatea de a-şi exprima creativitatea prin modele la scară largă şi nu doar prin modele mici repetate.

„Imprimarea digitală a provocat şi continuă să ne provoace abilităţile tradiţionale în ceea ce priveşte imprimarea, precum şi percepţia asupra modalităţilor de a vinde tapetul”, spune Fredrik.

„Cred că mulţi consumatori doresc să experimenteze frumuseţea designului inovator. Imprimarea digitală oferă o oportunitate minunată de a crea în afara hotarelor limitate ale cilindrilor de imprimare analogici, fapt ce sporeşte interesul pentru un produs care până nu demult era considerat demodat.”

Este o perioadă excelentă pentru a lucra în industria tapetului!

Milton & King îmbrăţişează cu deschidere tehnologia şi susţin că sunt „pionierii unei ere noi şi îndrăzneţe în domeniul tapetului mural”. Metodele lor moderne de producţie folosesc designul digital şi tehnicile de producţie, profilurile din reţelele de socializare şi eşantionarea noastră online.

Richard Capp, cofondator al Milton & King, spune: „Cu toate că împărtăşim viziunile romantice cu privire la tapet, toate produsele Milton & King sunt realizate cu echipamente digitale.

„Lumea digitală permite unor designeri noi să intre pe piaţă, să evite costurile mari de înfiinţare şi să-şi vândă creaţiile în lume sub formă de imagini pe tapet. Încă nu am văzut adevăratul impact al digitalului asupra pieţei, [...] dar pe măsură ce companiile vor investi în echipamente pentru tapet mai viabile din punct de vedere comercial, abia de atunci vom vedea un peisaj foarte diferit în industria tapetului.”

Celor de la Milton & King le place foarte mult să exploreze noi tendinţe în design şi să testeze tehnologii noi. Fiind relativ nou sosiţi în domeniu, entuziasmul lor pentru nou inspiră atât designerii, cât şi consumatorii. Richard este de părere că viitorul este luminos pentru imprimarea digitală de tapet: „Cred că producţia digitală are un impact pozitiv asupra unei pieţe vechi – deschide o nouă eră! Este o perioadă excelentă pentru a lucra în industria tapetului!”

Deveniţi un facilitator al designului interior modern cu imprimarea digitală şi realizaţi inimaginabilul

Soluţii conexe

Exploraţi mai departe


Aflaţi mai multe despre gama noastră de soluţii pentru tapet digital personalizat


STAŢI DE VORBĂ CU ECHIPA NOASTRĂ