Utilizarea – Economie de resurse şi economie de bani

Clienţii noştri economisesc resurse şi bani şi îşi reduc impactul asupra mediului în urma utilizării produselor, serviciilor şi soluţiilor noastre. Inovaţiile şi îmbunătăţirile se referă la faptul că produsele noastre utilizează mai puţină energie şi hârtie când clienţii fac apel la funcţiile disponibile. Astfel, se realizează economii de resurse şi se evită emisiile de dioxid de carbon - de la dispozitivele multifuncţionale până la calculatoarele de birou.

În virtutea Acordului voluntar al UE referitor la performanţele de mediu ale echipamentelor de procesare a imaginilor, semnat de Canon, compania noastră şi-a luat angajamente ferme privind economia de energie şi de hârtie.

Economie de energie

Economisirea resurselor

Economisirea dioxidului de carbon

Economii de timp

Economie de energie

Marea majoritate a produselor Canon aplicabile se califică pentru certificarea Energy Star®. În consecinţă, consumul nominal de energie (TEC) este printre cele mai eficiente. Am primit numeroase premii „Realizare excepţională” de la Buyers Laboratory LLC (BLI) pentru eficienţa energetică a dispozitivelor noastre, aceste premii incluzând categoria „Gama MFP A4 a anului” în cadrul premiilor din iarna lui 2014, precum şi alte premii separate. Aflaţi mai multe informaţii aici.

Un număr de produse Canon sunt etichetate, de asemenea, conform programului Îngerul albastru (Der Blaue Engel), care este operaţional în Germania. Acesta se aplică pentru configuraţiile de dispozitive standard. Biroul dvs. naţional Canon poate oferi informaţii referitoare la cerinţele specifice.

Tehnologia Canon On-Demand fixing (fixarea tonerului pe hârtie la cerere) permite, de asemenea, economisirea energiei. Gama de produse imageRUNNER ADVANCE utilizează o peliculă specială de fixare şi un încălzitor ceramic care se încălzeşte instantaneu, oferind un răspuns mai rapid din modul inactiv, imprimarea rapidă a primei pagini şi un consum de energie drastic redus - cu până la 80% mai puţin pentru unele modele, în comparaţie cu sistemele convenţionale cu rolă.

Modelele PIXMA sunt 100% compatibile cu Energy Star®, prezentând unele dintre cele mai reduse valori în modul inactiv.

În ceea ce priveşte gama de calculatoare, unele funcţionează strict pe energie solară, în timp ce altele prezintă o setare de oprire automată, pentru economisirea energiei bateriei.

  Sus

Economisirea resurselor

Imagine_banner portocaliu_UtilizareProdusele, serviciile şi soluţiile noastre permit clienţilor să economisească resurse în mai multe moduri. Un serviciu de gestionare a imprimării identifică economiile pe care clienţii le pot face în ceea ce priveşte mediul lor de imprimare, iar serviciile Canon pentru firme depăşesc cadrul serviciilor de gestionare a imprimării şi a documentelor, pentru a se concentra asupra gestionării informaţiilor şi suporturilor, precum şi a proceselor digitale pe mai multe canale.

Hârtia: Funcţiile şi soluţiile software ale produselor îi ajută pe clienţi să-şi gestioneze propriile necesităţi de imprimare, economisind în acelaşi timp resursele.

  • Setarea imprimării duplex (faţă-verso) implicite economiseşte până la 50% din cantitatea de hârtie. Conform prevederilor Acordului Voluntar UE (EUVA) semnat de Canon, imprimarea faţă-verso implicită este setată pe toate dispozitivele din domeniu prevăzute cu această funcţie din 1 ianuarie 2012.
  • Imprimarea a două sau mai multe pagini pe fiecare faţă a hârtiei (imprimare 2 în 1, 4 în 1, până la N) determină realizarea unor economii şi mai substanţiale de hârtie. Conform EUVA, imprimarea până la N este o funcţie standard.
  • Setarea opţiunii alb-negru ca implicită permite evitarea consumului inutil de cerneală.
  • Utilizarea imprimării securizate (când posesorul documentului se identifică la imprimantă) nu permite acumularea de imprimate lăsate pe imprimantă, inclusiv a documentelor confidenţiale, şi îmbunătăţeşte securitatea informaţiilor.
  • Partajarea digitală a documentelor, fără imprimare, economiseşte şi mai multă hârtie. Aflaţi despre soluţiile pentru documente de la Canon.
  • Unele dispozitive Canon PIXMA sunt prevăzute cu o setare eco care indică utilizatorilor câtă hârtie, energie şi CO2 economisesc utilizând setările de ieşire corecte.

Respectăm o politică responsabilă de achiziţionare a hârtiei şi dispunem de o ierarhie a responsabilităţilor pentru întreaga noastră reţea de distribuţie a hârtiei. Clasele de hârtie certificată şi reciclată au acoperit 86 % din întregul nostru consum de hârtie din 2013, unele ţări oferind clienţilor şi hârtie cu amprentă de carbon zero. Sursele noastre de hârtie respectă reglementările UE privind materialul lemnos.

Cerneala: La modelele PIXMA, rezervoarele individuale de cerneală permit reducerea cantităţii de cerneală irosită, deoarece fiecare rezervor poate fi înlocuit separat. Atât PIXMA, cât şi unele dintre imprimantele noastre cu format mare (LFP) utilizează cerneluri pe bază de apă. Deoarece nu conţin solvenţi, acestea au un impact redus asupra mediului. De asemenea, rezervoarele de cerneală pentru LFP dispun de un rezervor secundar, care asigură utilizarea completă a cartuşului de cerneală înainte de înlocuire; de asemenea, există un mod economic pentru imprimatele care nu pun mare accent pe culori, care economiseşte, în medie, 20% din cantitatea de cerneală.

Aflaţi mai multe despre modelele PIXMA şi imprimantele format mare.

Tonerul: Cartuşele noastre de toner pentru imprimante laser pot fi reciclate integral, permiţând reutilizarea constantă a resurselor, pentru eficienţă maximă. Aflaţi mai multe despre programul nostru de reciclare a cartuşelor de toner pentru dispozitivele cu laser, program ce respectă Directiva DEEE şi se desfăşoară în 18 ţări europene; aici puteţi afla, de asemenea, cum puteţi recicla cartuşele de toner uzate. Desfăşurăm, de asemenea, un program european de colectare a cartuşelor cu jet de cerneală, în 15 ţări.

Modele noi produse în fabrică (Factory Produced New Models – FPNM): Aflaţi cum Canon creează modele noi produse în fabrică pentru a oferi imprimantelor multifuncţionale o a doua viaţă. 

Consultaţi broşura noastră despre FPNM.

Urmăriţi filmul nostru privind FPNM.

Aflaţi mai multe despre obligaţiile Canon privind produsele aflate la sfârşitul perioadei de viaţă.
Aflaţi care este definiţia Canon a modelelor noi produse în fabrică.

  Sus

Economisirea dioxidului de carbon

Imprimarea mai eficientă, utilizarea unei cantităţi mai reduse de energie şi particularizarea opţiunilor de imprimare, toate acestea implică reducerea emisiilor de CO2. În Austria, Germania, Olanda şi Elveţia, Canon a mers şi mai departe, oferind posibilitatea imprimării cu amprentă de carbon neutră clienţilor care achiziţionează sau încheie un contract de leasing pentru un dispozitiv imageRUNNER ADVANCE nou. Oferta include echilibrarea tuturor emisiilor de CO2 din activităţile de imprimare şi service. Aflaţi mai multe despre imprimarea cu amprentă de carbon neutră de la Canon Austria.

  Sus

Economii de timp

După instalare, serviciul e-maintenance permite clienţilor să beneficieze de o remediere mai rapidă, deoarece dispozitivul poate fi întreţinut de la distanţă. Astfel, se economiseşte şi cantitatea de CO2 creată în urma vizitei unui inginer de service.

  Sus

spacer
					image
Mediul înconjurător
Producţie
Reciclare
Operaţiuni
ISO 14001
Glosar
Durabilitate
Mediul înconjurător
Societate
Afaceri
Premii
Rapoarte de durabilitate
Canon Europe sustainability report