Producţia – Elaborarea unor produse durabile

Angajamentul nostru prioritar faţă de mediu este de a crea valoare mai mare cu resurse mai puţine. Elaborăm produse ţinând cont de mediu, deci, chiar de la începutul procesului de creare a produselor, ne orientăm spre reducerea dimensiunilor produsului, reducerea aportului de materii prime noi şi încorporarea de materiale reciclate şi regenerabile. Aceste măsuri - şi nu numai - facilitează contracararea schimbărilor climatice.

De exemplu, gama noastră imageRUNNER ADVANCE include plastic reciclat şi bioplastic, iar mai multe dintre modelele noastre de calculatoare sunt fabricate din plastic reciclat din materiale Canon.

Canon investeşte anual peste 8% din vânzări în cercetare şi dezvoltare la nivel mondial. Utilizând tehnologie avansată, evităm nevoia de a crea produse prototip, dar avem în continuare posibilitatea de evaluare şi de încorporare a unor ameliorări de concepţie. Am creat o metodă de stabilire a obiectivelor de reducere a emisiilor CO2 încă din etapa de proiectare, acoperind fiecare etapă a ciclului de viaţă al unui produs, inclusiv producţia şi utilizarea. Pentru seria imageRUNNER ADVANCE, aceasta a avut ca rezultat economii substanţiale de energie la utilizare şi am început să publicăm valorile emisiilor de carbon pe întreaga durată de viaţă a unor produse http://www.cfp-japan.jp/english/list/.

Acordul voluntar UE

Reducerea substanţelor periculoase

Dezvoltarea de materiale regenerabile

Produse mai mici, ambalaj mai uşor

Producţia europeană

Acordul voluntar UE

Canon a semnat un Acord voluntar (VA-Voluntary Agreement) pentru îmbunătăţirea performanţelor ecologice ale echipamentelor de procesare a imaginilor în iunie 2011. Această iniţiativă de autoreglementare este determinată de producătorii de echipamente de procesare a imaginilor şi a fost aprobată de Comisia Europeană în ianuarie 2013 ca echivalent al regulamentului obligatoriu. Conform acordului VA, fiecare din cei 16 semnatari au afirmat că cel puţin 90% dintre toate modelele de imprimare ale echipamentelor de imagistică de pe piaţă îndeplinesc exigenţele minime de eficienţă în ceea ce priveşte TEC (consumul nominal de energie) şi OM (modul de funcţionare). Măsura stabileşte obiectivele pentru reducerea emisiilor de carbon determinate de imprimare şi copiere în UE. Mesajele VA utilizează aspecte referitoare la cerneală, toner şi hârtie, precum şi reciclarea acestora.

Acordul VA include angajamente concrete în domeniile: energie (Energy Star®); economisirea hârtiei (opţiunea duplex activată în mod implicit) şi informaţii privind opţiunile pentru consumabilele ajunse la sfârşitul duratei de viaţă. Conform VA, producătorii vor oferi, de asemenea, îndrumări explicite utilizatorilor cu privire la utilizarea responsabilă a hârtiei de imprimat.

Aflaţi mai multe despre Acordul voluntar UE.

  Sus

Reducerea substanţelor periculoase

Ne proiectăm produsele pentru a respecta sau depăşi prevederile tuturor reglementărilor aplicabile, cu orice substanţe periculoase aflate la limitele legale sau sub nivelul acestora, conform Directivei de restricţionare a substanţelor periculoase (RoHS) şi Reglementării REACH. În unele cazuri, depăşim cerinţele legale, eliminând complet substanţele periculoase. De exemplu, din 2005, produsele medicale Canon au îndeplinit cerinţele RoHS, deşi această directivă se aplică echipamentelor medicale din 2014. Aflaţi mai multe despre produsele noastre din domeniul echipamentelor medicale.

De asemenea, respectăm un program de achiziţii ecologice, verificând şi monitorizând substanţele din cadrul produselor achiziţionate de la furnizori. Aflaţi mai multe despre Programul de achiziţii ecologice.

  Sus

Dezvoltarea de materiale regenerabile

Estimăm că acest nou material plastic poate reduce emisiile de CO2 aferente fabricaţiei cu 20 % în comparaţie cu plasticul convenţional. Imprimantele noastre de producţie digitală imagePRESS C7010VP şi imagePRESS C6010 încorporează componente din bioplastic.

  Sus

Produse mai mici, ambalaj mai uşor

Picture_updated_orange banner_2013Reducerea dimensiunii şi greutăţii produselor, fără a le afecta funcţionalitatea, precum şi consolidarea structurii, determină reducerea resurselor şi implică necesitatea unui ambalaj mai redus sau mai uşor. De asemenea, reducem şi ambalajele, acolo unde este posibil. Ambele măsuri contribuie la creşterea eficienţei încărcăturii la transportul produselor şi la economisirea CO2. Citiţi mai multe despre modul de îmbunătăţire a logisticii.

De exemplu, în comparaţie cu seria MP540 din 2008, echipamentele din seria PIXMA MG5500, lansată în 2013, sunt cu 22 % mai uşoare, cu 4 % mai mici şi necesită cu 12 % mai puţine materiale de ambalare.

Greutatea ambalajelor anumitor cartuşe cu jet de cerneală a fost redusă cu circa 50%, majoritatea cartuşelor fiind ambalate în carton, uşor de reciclat de către clienţi. La cartuşele pentru imprimantele cu jet de cerneală ambalate în blistere de plastic cu bule de aer, blisterele sunt realizate din plastic reciclat în proporţie de minim 70%.

Aflaţi mai multe despre activităţile noastre de reciclare.

  Sus

Producţia europeană

În trecut, producţia în Europa s-a concentrat în principal pe programul nostru de reciclare a cartuşelor de toner la Canon Bretagne şi pe fabricarea de modele noi produse în fabrică la Canon Giessen. Produsele comercializate în regiunea EMEA sunt fabricate în Asia, Canada, Olanda şi Germania. Toate operaţiunile globale de producţie, inclusiv cele ale Océ şi Optopol, sunt direct subordonate Canon Inc.

Printre achiziţiile recente efectuate în Europa se numără DelftDI, NT-ware, Milestone şi I.R.I.S. Group, toate companiile fiind producătoare de software şi soluţii. Aceste achiziţii ne ajută să diversificăm şi să consolidăm serviciile oferite clienţilor, stimulând astfel dezvoltarea viitoare. De exemplu, achiziţia Milestone ne va îmbunătăţi semnificativ capabilităţile software din domeniul supravegherii video în reţea.

  Sus

spacer
					image
Mediul înconjurător
Utilizare
Reciclare
Operaţiuni
ISO 14001
Glosar
Durabilitate
Mediul înconjurător
Societate
Afaceri
Premii
Rapoarte de durabilitate
Canon Europe sustainability report