Conştientizare pentru combaterea produselor contrafăcute

Canon este una dintre numeroasele mărci globale afectate de contrafacerea şi vânzarea ilegală a produselor sale. Acestea sunt falsuri sau copii ale consumabilelor şi acumulatorilor care sunt ambalate pentru a arăta ca produsele Canon originale. Canon ia foarte în serios această activitate infracţională şi colaborează cu poliţia, cu vămile şi cu organizaţiile şi autorităţile pentru combaterea contrafacerilor din toată regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) pentru a combate comerţul cu produse contrafăcute.

Mai jos veţi găsi informaţii legate de pericolul utilizării produselor Canon contrafăcute, de modul de identificare a acestora şi de ceea ce este de făcut atunci când credeţi că aţi achiziţionat un astfel de produs.

De ce să evitaţi produsele Canon contrafăcute?

Achiziţionarea de produse originale

Modul de identificare a produselor Canon contrafăcute

Ce aveţi de făcut în cazul în care credeţi că este posibil să fi achiziţionat un produs contrafăcut

Ce face Canon pentru a-şi proteja clienţii

Succesele noastre

Alte legături care prezintă interes

De ce să evitaţi produsele Canon contrafăcute?

Riscuri legate de siguranţă

Produsele Canon contrafăcute nu au fost fabricate şi testate conform standardelor stricte de calitate ale produselor Canon originale şi pot dăuna unei persoane sau produsului dacă sunt utilizate. Bateriile contrafăcute pot genera căldură excesivă, scurgeri sau pot exploda atunci când sunt utilizate, provocând vătămări corporale grave sau deteriorarea ireparabilă a unui produs.

Pentru mai multe informaţii privind pericolele bateriilor contrafăcute, vizitaţi site-ul Web Camera & Imaging Products Association (CIPA).

Calitate

Cartuşele Canon cu cerneală şi toner pot prezenta scurgeri, pot produce blocarea capului de imprimare al imprimantei sau pot provoca neclaritatea culorilor şi apariţia dungilor de culori. Este de asemenea probabil ca aceste cartuşe să ofere o capacitate de imprimare semnificativ mai mică decât produsele originale. Capacitatea de imprimare a cartuşelor contrafăcute pe care Canon le-a testat variază de la 28% la 69% în comparaţie cu cartuşele originale.

Impactul asupra mediului

Toate produsele originale Canon respectă legislaţia europeană precum Directiva DEEE privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice; Directiva RoHS (Restricţie privind utilizarea anumitor substanţe periculoase în echipamente electrice şi electronice) şi Regulamentul REACH. Este puţin probabil ca produsele contrafăcute să respecte această legislaţie deoarece ingredientele de origine şi producţie sunt necunoscute şi prin urmare cauzează un risc mai mare mediului.

Citiţi mai multe despre activităţile ecologice ale Canon.

Legăturile cu crima organizată

Producerea şi vânzarea de produse contrafăcute reprezintă o infracţiune penală. Persoanele responsabile pentru producerea şi vânzarea de produse contrafăcute sunt identificate adesea ca având legături cu alte activităţi criminale, inclusiv finanţarea infracţiunilor precum distribuirea de droguri, traficul de persoane, contrabanda cu arme, furtul de identitate, spălarea banilor şi terorismul.

  Sus

Achiziţionarea de produse originale

Puteţi găsi o listă incompletă de distribuitori autorizaţi de produse Canon pe pagina noastră Puncte de vânzare.

  Sus

Modul de identificare a produselor Canon contrafăcute

• Este inclusă o hologramă Canon unică pe ambalajul tuturor cartuşelor de cerneală*, tonerelor laser, tonerelor pentru copiatoare, bateriilor pentru camere foto şi camere video Canon originale. Holograma are o caracteristică unică de schimbare a culorilor, care are o nuanţă de auriu cu irizaţii atunci când este privită din faţă, dar culoarea devine verde închis strălucitor, cu irizaţii, atunci când este întoarsă în poziţie orizontală. Dacă holograma este contrafăcută, această schimbare de culoare nu apare sau schimbarea este nesemnificativă.

(* este posibil ca ambalajul european al cartuşului pentru imprimante cu jet de cerneală de tip plastic sau pachetele multiple cu bule de aer să nu includă holograma unică.)

Picture__Hologram

• Hologramele false sunt afişate adesea pe ambalajele false într-un mod neîngrijit şi apar deteriorate, neclare, cu culori sau dimensiuni incorecte.

• Este posibil ca siglele Canon de pe ambalajele şi produsele Canon contrafăcute să fie neclare şi cu culori, dimensiuni ale fontului şi dimensiuni incorecte.

Picture_canonlogo

• Este posibil ca ambalajul produselor contrafăcute să arate ca şi cum ar fi fost resigilat, reutilizat sau falsificat.

• Este posibil ca produsele sau ambalajele contrafăcute să prezinte erori de ortografie.

Au fost descoperite pe piaţă şi produse Speedlite contrafăcute, iar informaţii suplimentare despre acestea sunt disponibile aici.

Pentru imagini ale bateriilor Canon originale şi contrafăcute, vizitaţi site-ul Web Camera & Imaging Products Association (CIPA).

Alte semne ale produselor contrafăcute

• Preţul: Atenţie la vânzătorii cu preţuri neobişnuit de mici.

• Locul de achiziţionare: Trebuie să fiţi atenţi atunci când achiziţionaţi de pe site-uri de licitaţii pe Internet. Nu toate produsele achiziţionate de pe aceste site-uri sunt contrafăcute; cu toate acestea, producătorii de falsuri utilizează aceste site-uri pentru viteză, anonimat şi acces global.

  Sus

Ce aveţi de făcut în cazul în care credeţi că este posibil să fi achiziţionat un produs contrafăcut

Dacă aveţi îndoieli cu privire la autenticitatea unui consumabil sau a unei baterii achiziţionate, vă rugăm să contactaţi un distribuitor autorizat Canon sau să ne contactaţi la adresa ipr.info@canon-europe.com.

Din păcate, nu putem înlocui sau repara produsele Canon contrafăcute defecte. Cu toate acestea, putem confirma dacă un produs este original sau nu şi putem asigura o confirmare în scris dacă un produs este contrafăcut.

  Sus

Ce face Canon pentru a-şi proteja clienţii

Protecţie

Numele şi sigla Canon sunt înregistrate oficial ca mărci comerciale şi la birourile vamale din peste 30 de ţări din cadrul EMEA pentru a permite monitorizarea oficială şi confiscarea produselor contrafăcute suspecte, atunci când pătrund într-o ţară.

Tehnologii

Canon a implementat măsuri de securitate pentru a ajuta clienţii să identifice produsele originale.

Cooperare

Canon cooperează cu autorităţi şi organizaţii naţionale şi internaţionale, precum poliţia, vămile şi Trading Standards (Institutul pentru standarde comerciale), pentru a le ajuta să identifice produsele Canon contrafăcute şi a le scoate de pe piaţă.

Promovarea legislaţiei eficiente

Canon lucrează pentru creşterea nivelului de conştientizare privind comerţul ilegal cu produse contrafăcute la nivel oficial şi participarea la consultaţii publice privind proprietatea intelectuală.

Canon este un membru activ al diferitelor organizaţii precum Grupul Anti-Contrafacere, ICCE, REACT şi programul VeRO de la eBay.

Educaţie

Canon asigură seminarii de instruire şi educaţionale pentru poliţie, vămi şi autorităţi guvernamentale pentru a le susţine să identifice produsele Canon contrafăcute. Canon a creat şi a distribuit de asemenea un vizualizator comod pentru a contribui la identificarea mai uşoară de către autorităţi a produselor contrafăcute.

Picture_Handy_Viewer

  Sus

Succesele noastre

Canon a confiscat produse contrafăcute în numeroase ţări din EMEA, cu asistenţă din partea autorităţilor guvernamentale.

În plus, începând cu anul 2010, Canon a desfăşurat peste 200 de investigaţii şi 660 de confiscări la vamă, implicând în jur de 550.000 de produse false.

  Sus

Alte legături care prezintă interes

Mai jos prezentăm o listă de legături utile pentru mai multe informaţii despre combaterea contrafacerilor:

React – Reţeaua Europeană pentru Combaterea Contrafacerilor
Acţiunea Afacerilor pentru a opri Contrafacerea şi Pirateria
Grupul Anti-Contrafacere
Biroul de Proprietate Intelectuală
Coaliţia de Consumabile pentru Produse de Imagistică din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa

  Sus

spacer
					image

Despre Canon

Filosofia
Canon global
Canon Europa
Counterfeit